ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ο Ευκλείδης θα περιμένει πολύ!

 η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
 Ομολογώ ότι ξέρει να εντυπωσιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αναμφισβήτητα έχει παιδεία. Όχι μόνο στα οικονομικά. Αρκετές φορές εντυπωσιάζει με τις γνώσεις του στο ποδόσφαιρο. Κάνει και «χαριτωμενιές»! Χρησιμοποιεί ποδοσφαιρικούς όρους στις οικονομικές και πολιτικές αναλύσεις του. Προχθές, όμως, άλλαξε «γήπεδο». Επέδειξε τις γνώσεις του και στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ήξερε την
ηθοποιό Σκάρλετ Γιόχανσον. Ο ίδιος τη θεωρεί διάσημη. Προφανώς και πρέπει να είναι ελκυστική. Ο Ευκλείδης δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για αυτήν. Για αυτό και περιμένει υπομονετικά ένα ραντεβού μαζί της.
Και επειδή όλοι οι επιστήμονες, χρησιμοποιούν άνετα τη συγκριτική μέθοδο, σε αυτήν κατέφυγε ο Τσακαλώτος. Για να εκτιμήσει τις πιθανότητες ολοκλήρωσης της διαβόητης αξιολόγησης.
Προσωπικά δε ξέρω ποιο έρχεται πρώτο. Το ραντεβού του με τη διάσημη ηθοποιό ή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης; Και μια και δε ξέρουμε τις ενδεχόμενα κρυφές σχέσεις του με την Σκάρλετ Γιόχανσον, πρέπει να περιμένουμε πολύ! Εμείς μεν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο δε Ευκλείδης, το «λαχταριστό» ραντεβού!
Ο μέσος πολίτης στην Ελλάδα είναι, κατά κανόνα, πεζός. Δεν έχει «πετάγματα». Που να βρει το κουράγιο να επιχειρήσει πτήσεις και υπερπτήσεις. Φτωχοποιείται ο ένας μετά τον άλλο.
Ο μέσος πολίτης δεν γοητεύεται εύκολα από τα λεκτικά παιχνίδια του αρχηγού του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Θέλει και απαιτεί πρακτικά αποτελέσματα. Με τίποτα δε θέλει να ακούσει ότι θα του «κουρέψουν» κι άλλο τη σύνταξη. Με τίποτα δε θέλει να πιστέψει ότι θα του φορτώσουν κι άλλα βάρη. Όχι, δεν πρόκειται να ανεχτεί και άλλη πτώση του αφορολόγητου. Να φορολογήσουν και αυτόν που παίρνει 500 ευρώ τον μήνα!
Τότε, γιατί καθυστερεί η κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις για τα ίδια και τα ίδια;
Ας κάνουμε τις δικές μας λογικές σκέψεις.
Αν η απόσταση των θέσεων είναι μικρή, και έχουμε συμφωνήσει μέχρι σήμερα σχεδόν σε όλα (έτσι δε μας έλεγαν από τα Χριστούγεννα;), τότε γιατί δε μοιράζουμε την απόσταση στη μέση; Να δώσουμε κάτι λίγο εμείς, και να μας δώσουν και αυτοί κάτι ισοδύναμα λίγο. Αυτό είναι μία παλιά διαπραγματευτική αρχή.
Αν, πάλι, η απόσταση των θέσεων μας, από αυτές των δανειστών-εταίρων μας, είναι τόσο μεγάλη, γιατί δε ξεκινάει ο Αλέξης τη «πολιτική διαπραγμάτευση»; Και να την κλείσει όσο πιο γρήγορα μπορεί;
Κάτι άλλο, προφανώς, συμβαίνει…
Νέα Κρήτη, Άποψη, Σάββατο, 18.03.2017


Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών