ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : “Ατύχημα” στο Αιγαίο;

η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Δε μου άρεσαν καθόλου οι υπαινιγμοί του Αμερικανού πρέσβη. Σαν να προέβλεψε “ατύχημα” στο Αιγαίο. Η τουρκική επιθετικότητα έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό. Και προσπαθεί να διαμορφώσει περισσότερες “γκρίζες” ζώνες. Παντού. Και στο Αιγαίο.
Δε μου αρέσει καθόλου η υπαινικτική διατύπωση των σκέψεών του. Σαν να μας προϊδεάζει πως οι
ΗΠΑ θα κρατήσουν ουδέτερη στάση. Αυτή την εκτίμηση την έχουμε και από άλλες πηγές. Ο Τραμπ δε θα ακολουθήσει την πολιτική και το δρόμο που χάραξε ο Ομπάμα. Και ίσως και οι περισσότεροι Αμερικανοί ηγέτες των τελευταίων δεκαετιών. Αυτό εξηγείται και από τη γενικότερη πολιτική του θέση, στρατηγική και στόχευση. Η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της θεσμικά οργανωμένης Ευρώπης. Και από αυτήν, προφανώς, θα αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ.
Αν δε μου αρέσουν τα λόγια του Αμερικανού πρέσβη, πολύ περισσότερο με ενοχλεί ο τσαρλατανισμός και η επιπολαιότητα του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας. Επιδεικνύει φραστική παλικαροσύνη, μόνο και μόνο για εσωτερικές εντυπώσεις. Ξέρει πολύ καλά πως η μόνη προοπτική πολιτικής του διάσωσης περνάει μέσα από ψευτομαγκιές στα διεθνή. Μήπως και τραβήξει κοντά του κάποιον που αγαπά τόσο πολύ την πατρίδα μας, χωρίς όμως την ικανότητα να διακρίνει το τι συμβαίνει διαχρονικά στην Ελλάδα.
Τον Πάνο Καμμένο θα τον πληρώσουμε ακριβά. Τον πληρώσαμε ακριβά με τους τυχοδιωκτισμούς του στο Προσφυγικό. Όταν απειλούσε να στείλει στο Βερολίνο και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τζιχαντιστές και φανατικούς μουσουλμάνους. Τι πέτυχε; Να καταστήσει αδρανή την Ευρωπαϊκή Ένωση για μακρύ χρονικό διάστημα. Και να πετάξει στα ζάρια της πολιτικής το καλώς εννοούμενο εθνικό συμφέρον.
Θα με ρωτήσετε. Μα ο Πάνος Καμμένος είναι ένας μοναχικός καβαλάρης. Και πως υπεύθυνος για τα εξωτερικά και τη συνολική κυβερνητική πολιτική είναι ο Τσίπρας. Σιγά! Όλο μαγκιές και αυτός. Και μπερδεμένος. Σε όλα του. Στην οικονομική πολιτική. Οι συζητήσεις για την αξιολόγηση αυτών των ημερών καθυστερούν για ένα πολύ απλό λόγο. Οι ξένοι-εταίροι έχουν τις θέσεις τους. Εμείς; Ναι, πετάμε στους ξένους νούμερα, χωρίς τεκμηρίωση. Και σαν να είναι μπερδεμένα και ανακριβή. Τους καθυστερούμε έτσι. Και όλες μας οι θέσεις δεν αφορούν το συνολικό εθνικό καλό. Κάποιες ομάδες συμπολιτών μας ευνοούνται από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Κινδυνεύουμε. Από τον Πάνο. Από τον Ευκλείδη. Και την παρέα τους!

Νέα Κρήτη, Άποψη, Σάββατο, 04.03.2017

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών