Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το τι συνέβη στη χώρα

logo_redbg_vertical-new
Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το τι συνέβη στη χώρα, πώς φτάσαμε στη λύση των Μνημονίων, τι έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια και τι μπορούμε να κάνουμε κοιτώντας μπροστά.

Απορία προκάλεσαν οι διαφαινόμενοι όμηροι της χρεοκοπίας Καραμανλή, οι κ.κ. Παππάς και Μητσοτάκης, που ενσωμάτωσαν για μία ακόμα φορά alternative facts κόντρα στην ιστορική πραγματικότητα, την οικονομική αλήθεια, την ΕΛΣΤΑΤ, τη Eurostat, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κάθε άλλη αξιόπιστη πηγή που διαπίστωσε ή τεκμηρίωσε το αυτονόητο: πως ο κ. Καραμανλής έριξε τη χώρα στα βράχια, χωρίς να έχει ούτε την τελευταία στιγμή το θάρρος να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. 
Μακάρι να ίσχυαν όσα ισχυρίζονται από κοινού ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία του ‘νέου’ προέδρου της – θα είμασταν Ντουπάι, αντί 4οι από το τέλος στους δείκτες φτώχειας. Μακάρι να αρκούσε το «πάγωμα μισθών και συντάξεων» – αυτή ήταν η ‘αλήθεια’ που ψέλλισε ο κ. Καραμανλής, όταν πλέον ήταν βέβαιος πως θα χάσει τις εκλογές.
Το ερώτημα μας παραμένει: πώς θα λύσουν ένα πρόβλημα που δεν αναγνωρίζουν πως υπάρχει;
Πώς θα λύσουν όσα έκαναν το μνημόνιο μονόδρομο, όταν υπερασπίζονται ακόμα όσους έκαναν πρωταθλητισμό σε αυτά – στις αχρείαστες προσλήψεις, στην ανισότητα, στους κομματικούς μισθούς ημετέρων (Golden Boys/Girls), στην αναξιοπιστία των greek statistics, στις κενές επιδοτήσεις με τηλεφώνημα υπουργού, στην διοικητική διάλυση του δημοσίου, στον πολλαπλασιασμό της φαρμακευτικής δαπάνης προς όφελος των φαρμακοβιομηχάνων και όχι των ασθενών και τόσα άλλα;
Στον αντίποδα των alternative facts ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα, από την οποία παραθέτουμε τα παρακάτω γραφήματα, όπου αποτυπώνεται με σαφήνεια, ποια ήταν η κατάσταση το 2009 και πότε έγινε η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή για την έξοδο της χώρας από τη δίνη που έφερε η διακυβέρνηση του σιωπηλού κ. Καραμανλή.
Stournaras-01
Stournaras-02 http://www.tokinima.gr/ 

Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 6 Μαρτίου 2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών