ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Περιμένοντας τους αγρότες στην Αθήνα

η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Η κυβέρνηση τρόμαξε! Προφανώς. Είχε ετοιμάσει ένα επικοινωνιακό πανηγύρι για την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι. Είχε μελετήσει όλη τη ρητορική της ανάπτυξης στην οποία επιδίδονται συχνά οι πολιτικοί μας. Είχε μετακαλέσει κάποιους επικοινωνιακούς φωστήρες. Και όλοι μαζί εργαζόντουσαν για το πως θα αλλάξουν την ατζέντα των ημερών. Όχι άλλο διαπραγματεύσεις και
αξιολόγηση. Όχι άλλο συζήτηση για αντίμετρα που θα φυσούσαν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτά τα τελευταία ήταν τόσο παράξενα και τόσο αντιφατικά, που τους πήραν είδηση. Θα αποδεικνυόντουσαν άλλη μια επικοινωνιακή παγίδα.
Τελικώς τους τα χάλασαν. Την ίδια μέρα, μια ώρα περίπου μετά τα λιβανίσματα και τα παιχνίδια, ήρθε το πρώτο χαστούκι της πραγματικότητας. Το πρώτο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Και το 2016 αποδείχθηκε έτος ύφεσης. Και περισσότερης λιτότητας. Το δεύτερο χαστούκι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα από τις Ευρωπαϊκές χώρες που υπέστη ύφεση.
Έτσι έστησαν άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Ο Αλέξης ξανάνοιξε το γνωστό εργαλείο της αναθεώρησης του Συντάγματος. Μα όλοι οι πολιτικοί μας, τα τελευταία χρόνια σαν βρεθούν στα στενά και στα αδιέξοδα, σπεύδουν να απλώσουν τραχανά με τις δήθεν προτάσεις τους για αναθεώρηση του Συντάγματος. Οι τελευταίες μάλιστα απόπειρες έναρξης της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος χάθηκαν ή βούλιαξαν μέσα στην ιστορική λήθη.
Είχαμε ξεχάσει και την πρόταση του ίδιου του Αλέξη για την αναθεώρηση του Συντάγματος πριν κάμποσο καιρό. Πρέπει να την έχει ξεχάσει και ο ίδιος. Γιατί άλλο ήταν το περιεχόμενο της προηγούμενης πρότασής του και άλλο είναι το περιεχόμενο και η φύση της πρότασής του χθες. Και φυσικά ούτε η μία ούτε η άλλη πρόταση του Αλέξη αντιμετωπίζουν τον πυρήνα των προβλημάτων που έχουμε από την εφαρμογή του θεμελιώδους Νόμου της πατρίδας μας.
Και φυσικά ο Πρωθυπουργός μας είχε αρκετό χρόνο για να συναντήσει την Εθνική ομάδα στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι. Βέβαια δεν εντυπωσίασαν οι παρατηρήσεις του Αλέξη στους πρωταθλητές μας. Όπως εκείνη, η «κρύα» παρατήρηση προς την χρυσή Ολυμπιονίκη και πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Στεφανίδη: «Πως είναι από εκεί ψηλά; Όταν ανεβαίνεις;». Λένε πως ρώτησε με διάθεση «για να σπάσει τον πάγο»!
Διερωτώμαι. Πόση ώρα θα διαθέσει ο Πρωθυπουργός της χώρας για να συναντήσει σήμερα τους αγρότες της Κρήτης;

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 08.0.3.2017

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών