Μάχες σώμα με σώμα Κρητών αγροτών και δυνάμεων ασφαλείας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (φωτό)

 
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΘΗΣ - ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ
Αγρίεψαν τα πράγματα ξανά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την άρνηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου να δεχτεί αντιπροσωπεία 40 αγροτών στο γραφείο του.

Οι αγρότες θύμωσαν, άρχισαν να χτυπάνε ξανά με τις κατσούνες τις κλούβες, οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και ακολούθησε ξύλο από τις δύο πλευρές.
Οι αγρότες εξαγριώθηκαν ξανά, όταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αρνήθηκε να δεχτεί την πολυμελή αντιπροσωπεία τους (περίπου 40 άτομα).
Τότε οι αγρότες πήραν τις μαγκούρες τους (τις γνωστές και ως κατσούνες) και έσπασαν μία κλούβα των ΜΑΤ. Αρχικά οι αστυνομικοί απλώς κρατούσαν τις θέσεις τους μπροστά από την είσοδο του υπουργείο, ωστόσο τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και σε λίγα λεπτά ξεκίνησαν μάχες σώμα με σώμα.
Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για διασπάσουν τους αγρότες και στη συνέχεια ξεκίνησε το κυνηγητό. Ωστόσο η ένταση δεν σταμάτησε, καθώς μόλις τα ΜΑΤ απομόνωσαν έναν αγρότη.
Στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν, τον έριξαν στο δρόμο και τον έσυραν. Μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους αγρότες, επιτέθηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ.
Στη συνέχεια ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, ενώ έσπευσαν και άλλες δυνάμεις των ΜΑΤ σε ενίσχυση και με εκτεταμένη χρήση χημικών απομάκρυναν τελικά τους αγρότες, οι οποίοι διέφυγαν στα γύρω στενά.
Λίγη ώρα αργότερα και αφού η κατάσταση είχε ηρεμήσει προσωρινά, οι αγρότες εξαγριώθηκαν και πάλι, αφού αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία τους ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Επιτέθηκαν κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, προκαλώντας φθορές με τις κατσούνες τους στις κλούβες της αστυνομίας, που απάντησε με χημικά. Στην συνέχεια ξέσπασε πετροπόλεμος και κυνηγητό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ΜΑΤ και αγρότες ήρθαν στα χέρια!
Αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Βάθη παραμένουν αποκλεισμένοι.










Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες της Κρήτης έφτασαν λίγο μετά τις 7 το πρωί στον Πειραιά αποφασισμένοι όπως λένε να πάρουν ξεκάθαρες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για ελάφρυνση των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων που αφορούν τον κλάδο τους.
«Με τη σκέψη καθαρή, είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε τη νίκη στους αγρότες. Ήρθαμε να φέρουμε ζεστά αποτελέσματα. Είμαστε δυνατοί. Θα διεκδικήσουμε όσα μας φόρτωσαν στην πλάτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους αγρότες.
 08/03/2017
 http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών