Αιχμές Μεϊμαράκη: «Τζάμπα μαγκιά να λες τώρα όχι στα μέτρα»

 http://www.koolnews.gr/sites/default/files/styles/950x650/public/wp-content/uploads/2013/02/660meimarakis-660_5.jpg?itok=KKCv4Xnp
Τις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της ΝΔ φανέρωσε σήμερα σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ερωτηθείς για την άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα που μπορεί να φέρει η κυβέρνηση, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε πως πρόκειται για στάση εκ του ασφαλούς, με δεδομένο ότι η συμπολίτευση
διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε, μάλιστα, ότι, όταν ήταν εκείνος πρόεδρος της ΝΔ, το καλοκαίρι του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέθετε πλειοψηφία στη Βουλή και υπήρχε κίνδυνος Grexit σε περίπτωση που η ΝΔ δεν υπερψήφιζε τα μέτρα του μνημονίου.
«Τώρα είναι τζάμπα μαγκιά να λες όχι», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η στάση του έχει δικαιωθεί.
Μάλιστα, ο κ. Μειμαράκης επέμεινε και στην ανάγκη συνεννόησης, απορρίπτοντας τη σχετική κάθετη άρνηση του κ. Μητσοτάκη, ενώ επέρριψε και βαριές ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός πως το 2015 χάθηκε η ευκαιρία για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Τέλος, σχολίασε την πρόταση Λοβέρδου για αποχώρηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης κατά την ψήφιση των μέτρων, εξηγώντας ότι αν εγκαταλείψει η αντιπολίτευση την αίθουσα, τότε θα απαιτηθεί απλή πλειοψηφία των παρόντων, ήτοι 120 βουλευτές, ενώ αν παραμείνει θα απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών.
Κύκλοι της οδού Πειραιώς σχολίαζαν πάντως ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δεν έβαλε στο στόχαστρό του τον κ. Μητσοτάκη με την αναφορά του.

 http://www.koolnews.gr
 Πέμπτη, 2. Μαρτίου 2017 - 15:43
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών