ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Με τα μάτια μας στο απόγευμα της Δευτέρας

 η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Δεν ξέρω πως θα περάσουμε οι περισσότεροί μας αυτό το Σαββατοκύριακο. Μέσα στην χαρά των Απόκρεω, οι πιο πολλοί από μας κάτι θα βρούμε. Απ’ ότι βλέπω τα μασκαρέματα λιγοστεύουνε. Και λίγοι πετάνε χάρτινους αετούς. Η πιο πιθανή διασκέδαση; Συντροφιές γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι φορτωμένο με όλα τα καλά. Και με ρακί πολύ. Να προλάβουμε τουλάχιστον. Μέχρι να πέσει επί των κεφαλών μας και της τσέπης μας ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Πάνω από δώδεκα ευρώ το λίτρο!

Σίγουρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα περάσει καλά. Μάλλον έσφαλε ο ίδιος, όταν έγραφε στους δανειστές μας ότι από τα «προαπαιτούμενα» μόνο το ένα τρίτο έχουμε εκπληρώσει. Το άλλο ένα τρίτο το ετοιμάζει. Και το τελευταίο ένα τρίτο το εγκατέλειψε στα χέρια του Αλέξη. Που άρχισαν να του κάνουν και πλάκα. Οι άχαροι και βαρετοί Βριξελλιώτες. Και οι σκληρά «προτεστάντες» Γερμανοί.
Δυστυχώς οι λέξεις χάνουν το νόημά τους για δύο λόγους που βρίσκονται σε εσωτερική μεταξύ τους αντίθεση. Ο πρώτος: από την αχρησία! Ο δεύτερος: από την υπερβολική, επίμονη και καθημερινή χρήση τους. Τελευταίο παράδειγμα η λέξη «προαπαιτούμενα». Σαν να λέμε προϋπόθεση για την επόμενη ενέργεια.
Μέχρις εδώ δεν υπάρχει κάποια συνεισφορά. Ή, αλλιώς, κάποια προστιθέμενη αξία. Να το πω πιο απλά. Τα «προαπαιτούμενα» δεν τα έχει βάλει μονομερώς κάποιος τρίτος. Όχι! Τα «προαπαιτούμενα» είναι όροι και προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί προηγουμένως ή βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο προηγούμενης συμφωνίας.
Έτσι στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας δεν πρέπει να έχουμε αποτέλεσμα. Οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να αφήσουν τον Αλέξη να πάρει πίσω τις υπογραφές του. Τελεία και παύλα.
Από την άλλη δεν θα επιχειρήσουν να τον ξεφτελίσουν με τρόπο και διαδικασίες που δεν έχουν επιστροφή. Στην αντίληψή τους είμαστε ακόμα εταίροι. Το Eurogroup δεν πρόκειται να διαρκέσει και πολύ. Το κείμενο της ανακοίνωσής τους πρέπει να έχει ετοιμαστεί από σήμερα. Θα περιέχει κάποια καλά λόγια για τον λαό μας και τις προσπάθειες της Κυβέρνησης. Θα επισημαίνουν όμως ότι θα πρέπει να ενταχθούν οι προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης και των «Θεσμών» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Από παράταση σε παράταση! Αντέχουμε, αναπνέουμε! Και τα μάτια μας δέκα τέσσερα!

Νέα Κρήτη, Άποψη, Σάββατο, 18.02.2017

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών