Μπαράζ κατασχέσεων από κλεμμένα ΙΧ και χρυσά κοσμήματα μέχρι και … μαϊμούδες

 
Μπαράζ κατασχέσεων πραγματοποιήθηκαν στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας την περίοδο από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2016.

Τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ε.Φ.Κ έχουν ριχτεί στη «μάχη» κατά του λαθρεμπορίου, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να προαναγγέλει ακόμη πιο εντατικούς ελέγχους.
Μεταξύ άλλων δεσμεύτηκαν 121 οχήματα και 13 φορτηγά λόγω παράνομης κατοχής και κυκλοφορίας τους από μη δικαιούχα πρόσωπα, ενώ το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής ανακάλυψε και κατέσχεσε τρία κλεμμένα αυτοκίνητα, διαλυμένα και κρυμμένα σε φορτηγό με προορισμό την Αλβανία, ενώ στη διασάφηση εξαγωγής είχαν δηλωθεί ως ανταλλακτικά ΙΧ.
Επίσης, το τελωνείο του Αεροδρομίου Αθηνών εντόπισε σε αποσκευή επιβάτιδας από την Αίγυπτο δύο νεκρές μαϊμούδες. Η επιβάτιδα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Σε οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου το τελωνείο Κήπων ανακάλυψε και κατέσχεσε τρία χρυσά κοσμήματα και 5 χρυσά νομίσματα. Το εισπραχθέν πρόστιμο ανέρχεται στα 3.040 ευρώ και οι αναλογούντες δασμοί στα 1.520 ευρώ.
Οι τελωνειακές αρχές κατέσχεσαν επιπλέον λαθραία διακινούμενα αλκοολούχα ποτά, πετρελαιοειδή, καπνικά προϊόντα, μέχρι όπλα (12 γεμιστήρες όπλων τύπου καλάσνικοφ) και ναρκωτικά. Επίσης, δέσμευσαν ρευστά διαθέσιμα ύψους 3,467 εκατ. ευρώ.
 http://www.pronews.gr/

19:15
14/02/2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών