Μάχη για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια – Όλα τα ονόματα και οι «καραμπόλες»

 http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2016/06/nea-dimokratia.jpg
Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει έτοιμη να κυβερνήσει και πάρα το ότι επισήμως διαψεύδεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αρχίσει η μάχη των ψηφοδελτίων.
Το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπεται από την Πειραιώς είναι ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε «γενικό ξεκαθάρισμα» ενώ καθοριστικής σημασίας θεωρούνται και οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν για το σχέδιο της «γαλάζιας» διεύρυνσης με στελέχη που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους.

Όλα δείχνουν πως σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας θα είναι ο σύμβουλος επικοινωνίας και στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ παρά τα όσα γράφονται και διαρρέονται ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ και πρώην υπουργός, Μιχάλης Μπεκίρης, δεν θα είναι υποψήφιος.
Πάντως, στο Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκπληξη μπορεί να γίνει με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αν συναποφασιστεί ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής να επαναπατριστεί, ιδίως στην περίπτωση που ο εκλογικός ορίζοντας παραταθεί. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα θα αναλάβει και θέση-κλειδί. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, είναι πολύ πιθανό να είναι υποψήφιος στην Καβάλα, ενώ το τελευταίο διάστημα πυκνώνει και τις τηλεοπτικές του παρεμβάσεις.
Στην Α΄ Αθηνών μετακινείται από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Θόδωρος Φορτσάκης, ενώ υποψήφιος θα είναι το μέλος του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός, όπως και ο πρώην γραμματέας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Ιατρίδης, ενώ πάντα στο τραπέζι παραμένει το όνομα του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου.
Στη Β΄ Αθηνών υποψήφιος θα είναι ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, όπως και η Νίκη Κεραμέως, η οποία αφήνει το Επικρατείας. Κατεβαίνουν ακόμα η δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη, κόρη του Νίκου Γκελεστάθη, η Ντόρα Πάλλη, κόρη της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, ο Σωτήρης Ησαΐας καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, Σάκης Ιωαννίδης. Επίσης, επανακάμπτουν ονόματα, όπως οι πρώην υπουργοί, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Αργύρης Ντινόπουλος.
Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, όμως, ουσιαστικά υποψήφιοι θα είναι και όλα τα στελέχη του «γαλάζιου» οργανογράμματος, όπως η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος, Ζωή Ράπτη, ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων, Νίκος Κωστόπουλος, γιος του Δημήτρη Κωστόπουλου, ο Βασίλης Ξυπολυτάς, γραμματέας Αυτοδιοίκησης, Τάσος Γαϊτάνης και ο αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος και πρώην δήμαρχος Μελισσίων, Μανώλης Γραφάκος.
Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γιάννης Οικονόμου, επίσης θα είναι σίγουρα υποψήφιος, αλλά υπάρχει περίπτωση να αφήσει τη Β΄ Αθηνών και να επιστρέψει στη γενέτειρά του, τη Φθιώτιδα. Όσον αφορά τον πρώην γραμματέα Οργανωτικού, Βασίλη Σπανάκη, υψηλόβαθμη πηγή της Πειραιώς λέει πως δεν θα είναι υποψήφιος.
Στην Περιφέρεια Αττικής μετακινείται από το Επικρατείας ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ενώ κατεβαίνει και ο δικηγόρος Γιώργος Κώτσηρας. Πιθανόν να είναι υποψήφιος και ο αντιδήμαρχος Ραφήνας, Γιώργος Κοκκόλης, ενώ τελευταία συζητιέται στην Πειραιώς και το όνομα του αντιπροέδρου του περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Χάρη Δαμάσκου.
Στην Α΄ Πειραιά υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Μελάς, γιος του πρώην βουλευτή Τάκη Μέλα. Στη Β΄ Πειραιά όλα δείχνουν ότι κατεβαίνει ο Παναγιώτης Τραγάκης, γιος του Γιάννη Τραγάκη, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο Νίκος Χουρσαλάς και ο Ανδρέας Παλευρατζής.
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, την «τράπουλα» μπορεί να ανακατέψει για τα καλά η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, αφού το Μοσχάτο εξετάζει την επιστροφή της από το Ευρωκοινοβούλιο. Ο Δημήτρης Σταμάτης, που εγκαταλείπει το Επικρατείας, μάλλον θα είναι υποψήφιος, ενώ ακόμα κατεβαίνουν ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Δημήτρης Πανοζάχος, η Άννα Ευθυμίου και οι Βασιλική Νάκου και Βίκυ Ευταξά, η οποία όμως εξετάζει και τη Χαλκιδική.
Στη Β΄ Θεσσαλονίκης κρούση έχει γίνει στον πρώην γραμματέα Επικοινωνίας, Γιώργο Καραγιάννη, ο οποίος όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Υποψήφιος θα είναι ο πρώην γραμματέας Συντονισμού κυβερνητικού έργου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος ενώ στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να επιστρέψει η πρώην έπαρχος Λαγκαδά, Πόπη Καλαϊτζή. Ακόμα, ακούγονται ο αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παππάς και ο περιφερειακός σύμβουλος και φίλος του Απόστολου Τζιτζικώστα, Κώστας Γιουτικάς.
Στην Αχαΐα έχει ήδη γίνει επαφή με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ φαίνεται να επανακάμπτει στα ψηφοδέλτια και ο πρώην αρχηγός του ναυτικού και πολιτικός φίλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Γιώργος Καραμαλίκης. Υποψήφιοι θα είναι πάλι ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, η Ελένη Κονιδάρη, ενώ ενδιαφέρον δείχνει και ο Βασίλης Καραμπελιάς.
Πάντως, νέα είσοδος στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια στην Αχαΐα είναι αυτή του βουλευτή πλέον της Ν.Δ. προερχόμενου από το Ποτάμι, Ιάσονα Φωτήλα. Φέρεται πως θα κατέβει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ενώ στη λίστα θα είναι και ο πρώτος επιλαχών Άγγελος Τσιγκρής. Μοναδικός βουλευτή του νόμου σήμερα είναι ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
Στην Ηλεία μάλλον θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γιώργος Κοντογιάννης, που ανήκει στην επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος, αλλά και η Δήμητρα Λυγούρα. Από την άλλη, «κλειδωμένη» θεωρείται η υποψηφιότητα του συμβούλου επιχειρήσεων, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.
Στην Αιτωλοακαρνανία θα κατέβει ο στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη και πρώην βουλευτή του νομού, Σπήλιος Λιβανός, ενώ εσχάτως ακούγεται και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, γιος του πρώην υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Αγγελόπουλου. Πάντως, ενδιαφέρον δείχνει και ο περιφερειακός σύμβουλος, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Στην Αρκαδία, πέρα από την Εύη Τατούλη, κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο πρώην γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, που πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην Πειραιώς.
Στη Λακωνία εκ νέου υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι πρώην βουλευτές Γρηγόρης Αποστολάκος και Φεβρωνία Πατριανάκου, όπως και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Κουλιζάκος.
Στη Φθιώτιδα η πιθανολογούμενη επάνοδος του Θανάση Γιαννόπουλου ανακατεύει την τράπουλα αφού εκεί η ΝΔ μπορεί να βγάλει και τέσσερις έδρες. Μοναδικός βουλευτής του νόμου σήμερα είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας με πρώτο επιλαχών τον πρώην δήμαρχο Λαμίας Γιώργο Κοτρωνιά. Στο ψηφοδέλτιο όμως θα είναι ακόμα οι πρώην βουλευτές του νόμου Λένα Μακρή και Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της γαλάζιας Κ.Ο. Σπύρος Καπράλος, ενώ προς τα εκεί κινείται και ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου.
Ανοικτό είναι τι θα γίνει με τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο που συζητείται να επιστρατευθεί από τις Βρυξέλλες. Πάντως για την ίδια περιφέρεια ακούγεται και ο δικηγόρος Θανάσης Κόκκινος, γιος του Βασίλη Κόκκινου, επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου.
Στη Βοιωτία πολλά αλλάζουν μετά τον ξαφνικό θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή από το 1989, Ευάγγελου Μπασιάκου. Θα επιστρέψει στα ψηφοδέλτια ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καράμπελας, που στις προηγούμενες εκλογές είχε φύγει από τη ΝΔ και ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι, ενώ θα είναι στη λίστα και πάλι ο Ανδρέας Κουτσούμπας που παίρνει τη θέση του Μπασιάκου στη Βουλή. Στην Ευρυτανία κατεβαίνει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη.
Στη Λάρισα ακούγεται έντονα το όνομα της Ολυμπιονίκη Φανής Χαλκιά, ενώ στη Μαγνησία υποψήφιος θα είναι ο Γιώργος Καλτσογιάννης, στα Τρίκαλα ο Μικέλης Χατζηγάκης, γιος του Διονύση Χατζηγάκη, ο Θόδωρος Λιούτας και στην Καρδίτσα η Σοφία Τόλια.
Στα Γρεβενά θα κατέβει ο Θανάσης Σταυρόπουλος, ενώ γίνεται μάχη για το ψηφοδέλτιο, αφού ερίζουν επίσης για μια θέση, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης και ο Ανδρέας Πάτσης.
Στην Καστοριά επαναδραστηριοποιείται ο πρώην βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας. Στη Φλώρινα ενδιαφέρον δείχνει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Βοσκόπουλος, ενώ αναμένεται να επανακάμψει στο ψηφοδέλτιο και ο Σταύρος Παπασωτηρίου.
Στον Έβρο πέραν του νυν βουλευτή Αναστάσιου Δημοσχάκη, οι φήμες θέλουν τον νυν πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, να έχει εκδηλώσει και αυτός την επιθυμία του να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ ενώ δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως η σύζυγος του διατηρεί σχέσεις με τη Μαρέβα Μητσοτάκη. Πάντως υποψήφια θα είναι ακόμα η Χρύσα Μπαχαρίδου ενώ θα κατέβουν εκ νέου οι Άκης Γεροντόπουλος και Αλέκος Δερμετζόπουλος ενώ ενδιαφέρον δείχνει και ο «ντορικός» πρώην βουλευτής του νομού, Σταύρος Κελέτσης.
Στην Πιερία για παράδειγμα που η ΝΔ μπορεί να βγάλει και τους τέσσερις βουλευτές γίνεται χαμός. Πέρα από τον βουλευτή του νομού και την πρώτη επιλαχούσα που θεωρούνται σίγουροι μια σειρά από γαλάζια στελέχη ερίζουν για μια θέση.
Στην πρώτη σειρά ενδιαφέροντος είναι ο Πολύκαρπος Αδαμίδης, ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος, τα μέλη της Π.Ε. Λευτέρης Μωϋσιάδης, Νίκος Λιακόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλίας Τάπρας, ο Δημήτρης Μπέης που ήταν και στις τελευταίες εκλογές, ο πρώην πολιτευτής Φώντας Μπαραλιάκος, κ.α. Στην Πέλλα κατεβαίνει ο Διονύσης Σταμενίτης και ο Θόδωρος Δεληγιάννης, ενώ στο Κιλκίς υποψήφια θα είναι η Νατάσα Σωτηριάδου.
Στην Κεφαλονιά υπάρχει ενδεχόμενο να κατέβει η Μαρία Ξυτάκη και ο Γιάννης Βουτσινάς, αν μετακινηθεί από την Α΄ Πειραιά.
Στην Κέρκυρα θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Στέφανος Γκίκας, ο όποιος όμως μπορεί να επιστρέψει πιο γρήγορα στη Βουλή ανάλογα με τα αποτελέσματα του Εκλογοδικείου το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στη Σάμο ακούγεται η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Φωτεινή Θαλασσινού, κόρη του πρώην βουλευτή κ. Θαλασσινού. Στο Ηράκλειο ακούγονται έντονα τα ονόματα του Ζαχαρία Κεφαλογιάννη και του Γρηγόρη Ροκαδάκη.
Στα Χανιά, ιδιαίτερη πατρίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποψήφιος αναμένεται να είναι ο στενός του συνεργάτης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων, Δημήτρης Φραγκάκης. Ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αφού μπορεί να κατέβει τελικά ο ανιψιός του και περιφερειακός σύμβουλος, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.
Στην Ημαθία όπου η ΝΔ με τα σημερινά δεδομένα θα βγάλει τουλάχιστον τρεις βουλευτές από τους τέσσερις. Πέρα από τον βουλευτή του νομού Απόστολο Βεσυρόπουλο υποψήφιος θα είναι ακόμα ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης και o Αναστάσιος Μπαρτζώκας. Η πρώην βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα κάνει, με τον Κώστα Γιοβανόπουλο που μεταπήδησε από τους ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015 να είναι εκ νέου στα γαλάζια ψηφοδέλτια ενώ ενδιαφέρον δείχνει και ο Απόστολος Εμμανουηλίδης.
Μεγάλη μάχη όμως γίνεται και στα Δωδεκάνησα όπου οι διάφορες ήταν οριακές στις τελευταίες εκλογές. Βουλευτής το
υ νομού είναι ο Μάνος Κόνσολας ενώ πρώτος επιλαχών ο Βασίλης Υψηλάντης. Ακόμα οι πρώην βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς θα είναι πάλι υποψήφιοι ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Γιάννη Κρητικού, της Νινέττας Μανούση και του Αντώνη Γιαννικουρή. Πάντως πολλοί υποστηρίζουν πως μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις με τον δήμαρχο Κω, Γιώργο Κυρίτση αλλά και τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κοπάδη.
Τέλος στη Μεσσηνία, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι Γ. Λαμπρόπουλος και Μ. Χρυσομάλλης, ενώ ακούγονται διάφορα ονόματα που ενδέχεται να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια.
Πηγή antinews.gr
 http://www.paraskhnio.gr
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών