Παπανάτσιου: Καλού κακού κρατάτε και τις αποδείξεις-Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο

Συμβουλή προς τους φορολογούμενους να κρατούν καλού-κακού τις αποδείξεις, μέχρι να δούμε πως θα εφαρμοσθεί το χτίσιμο του αφορολογήτου με «πλαστικό χρήμα», δίνει η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, η οποία κατά τα άλλα επιμένει ότι δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη χρήση καρτών,  η κ. Παπανάτσιου εξήγησε ότι στόχος της χρήσης πλαστικού χρήματος για το χτίσιμο του αφορολογήτου είναι η φορολογική συμμόρφωση επαγγελματιών και επιχειρήσεων και όχι η φορολογική επιβάρυνση όσων δεν συγκεντρώνουν το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό. «Η διεθνής πρακτική έχει δείξει ότι η χρήση του πλαστικού χρήματος έφερε αύξηση των εσόδων της τάξης του 20%»,  συμπλήρωσε.
Η υφυπουργός Οικονομικών συνέστησε στους πολίτες να κρατούν τις αποδείξεις, τουλάχιστον την πρώτη χρονιά («μέχρι να δούμε πως θα εφαρμοστεί το μέτρο»), διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν είναι υποχρεωτικό.
Για τα ζευγάρια και τους συνδικαιούχους ενός λογαριασμού, διευκρίνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις επιμερίζεται το εισόδημα για τη συλλογή αποδείξεων.
Ερωτηθείσα σχετικά με τις περιπτώσεις στις οποίες το όνομα δεν ταυτίζεται με τον λογαριασμό παροχής της ΔΕΗ, είπε ότι τότε η πληρωμή του λογαριασμού δεν θα προσμετράται στο χτίσιμο του αφορολογήτου.
Υποχρεωτική χρήση καρτών από επαγγελματίες
Η υποχρεωτική χρήση μηχανημάτων καρτών από τους επαγγελματίες θα γίνει σταδιακά σε τρεις φάσεις, όπως δήλωσε η Υφυπουργός Οικονομικών. Η πρώτη αφορά εκείνους που ανήκουν στην “υψηλή κατηγορία παραβατικότητας” (ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, γιατρούς, κλπ.)
Όσον αφορά στο περιουσιολόγιο, η Κατερίνα Παπανάτσιου επεσήμανε πως είναι ένα εργαλείο διασταύρωσης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και θα χρησιμοποιηθεί για τον νέο φόρο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.
Τέλος, η Υφυπουργός Οικονομικών μίλησε για την πορεία της διαπραγμάτευσης, εκτιμώντας ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ γρήγορα». Ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται συζήτηση για κανένα 4ο μνημόνιο και απομένει το ΔΝΤ να αποφασίσει για τη στάση του.

 


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών