Τα ψέματα για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές!!

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος μιλά στο τηλέφωνο σε συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής , Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015. Συνεδρίασε η διαρκής επιτροπή δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής ΣαίταςΩς ελεύθερος επαγγελματίες -αν και νέος στην «πιάτσα»- έχω νοιώσει για τα καλά στο «πετσί» μου την εχθρική στάση που κρατά απέναντι σε όσους ασκούν ελεύθερο επάγγελμα τόσο η Κυβέρνηση Τσίπρα, όσο και οι προηγούμενοι: Επί σειρά ετών παρακολουθώ άλλωστε όλους τους Κυβερνώντες να κάνουν το ίδιο πράγμα: Να επικαλούνται την εκτεταμένη φοροδιαφυγή για να επιβάλλουν
δυσβάστακτους φόρους στους επαγγελματίες!!!! Μα καλοί μου άνθρωποι προσβάλλετε την κοινή λογική. Την φοροδιαφυγή δεν την πιάνετε φορολογώντας και τον αέρα που αναπνέουμε.. Όσοι δεν δηλώνουν αυτά που πραγματικά εισπράττουν ακόμη και συντελεστή φόρου 500% να τους βάλεις… πάλι θα γλιτώσουν φόρο!!
Αλλά να μας δουλεύουν «ψιλό γαζί» οι πολιτικοί… αλλά να υποτιμούν την νοημοσύνη μας και όλοι οι άλλοι … πάει πολύ! Διαβάζω λοιπόν δημοσίευμα που λέει τα εξής:
«Στην παραδειγματική τιμωρία όσων ελεύθερων επαγγελματιών ή επιχειρήσεων έχουν ζημιές, ή μηδενικά κέρδη, προχωρά το υπουργείο Εργασίας, καθώς με βάση το νόμο Κατρούγκαλου από τον επόμενο μήνα θα πρέπει να καταβάλλουν εισφορές 117 ευρώ το μήνα και 40 ευρώ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη…. Όσοι έχουν μόνο «μπλοκάκι» χωρίς να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με άλλο τρόπο, ακόμη και αν δεν έχουν κανένα έσοδο, θα καταβάλλουν κάθε μήνα ελάχιστη διπλή εισφορά για κύρια σύνταξη και περίθαλψη ύψους 157 ευρώ (117 ευρώ για κύρια σύνταξη και 40 ευρώ για ΕΟΠΥΥ)».
Συγνώμη κιόλας δεν θέλω να κάνω αβάντα στην Κυβέρνηση Τσίπρα, Κατρούγκαλου και λοιπών Κουρουπλήδων που έχουν αφήσει στην μοίρα του τον ιδιωτικό τομέα και διορίζουν αβέρτα τους δικούς τους στο Δημόσιο με χρήματα που … δεν υπάρχουν, αλλά να είμαστε και λίγο σωστοί!!
Εγώ μέχρι σήμερα ως νέος επαγγελματίες ανεξάρτητα από το εάν έγραφα ζημιές ή εάν. είχα ελάχιστα εισοδήματα, πληρώνω κάθε μήνα στον ΟΑΕΕ 225 ευρώ!! Με άλλα λόγια ακόμη και μηδενικά έσοδα να έχω, εμένα που έρχεται το «ραβασάκι» από τον Οργανισμό με το ποσό των 225 ευρώ πάνω… Και τώρα υπάρχουν κάποιοι που γράφουν πως είναι «παραδειγματική τιμωρία» που θα πληρώνω 157 ευρώ;;;; Δηλαδή 68 ευρώ λιγότερα;;;
Νομίζω πως… η μπάλα έχει χαθεί προ πολλού!!!
Σταμ. Καλ.

 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών