ΔΝΤ: Απαραίτητη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

 ΔΝΤ: Απαραίτητη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσινγκτον Την τοποθετεί, μάλιστα, στα δέκα δισ. ευρώ
Γεμάτες με «βόμβες» για την ελληνική οικονομία, αλλά και τον τραπεζικό κλάδο, φαίνεται ότι είναι οι δύο εκθέσεις του ΔΝΤ, οι οποίες κατατέθηκαν χθες, προκειμένου να εξεταστούν από το ΔΣ του Ταμείου, στην επικείμενη συνεδρίασή του στις 6 Φεβρουαρίου.


Όπως αναφέρουν Έλληνες ανταποκριτές από την Ουάσινγκτον και μεταδίδει το newmoney.gr, στην έκθεσή του το Ταμείο επαναλαμβάνει ότι, εάν δεν υπάρξει ορθή διαχείριση και φυσικά μείωση των κόκκινων δανείων, τότε οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν μία ακόμη ανακεφαλαιοποίηση, το ύψος της οποίας τοποθετεί στα δέκα δισ. ευρώ!

Μάλιστα, προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, προτείνοντας αυτό το ποσό να προστεθεί στο χρέος -με απλά λόγια, η ελληνική κυβέρνηση να τα... βάλει στο σεντούκι, προκειμένου να είναι έτοιμη να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα, σε περίπτωση που οι εξελίξεις στη διαχείριση των κόκκινων δανείων δεν είναι θετική.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ και στην έκθεσή του τον Μάιο του 2016 είχε υποστηρίξει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση, λόγω του υψηλού επιπέδου «κόκκινων» δανείων.

Τόνισε, μάλιστα, ότι ότι ενδεχομένως χρήζουν πρόσθετης κεφαλαιακής στήριξης, ύψους έως 20 δισ. ευρώ, λόγω του υψηλού αριθμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Έτσι, η συνολική κεφαλαιακή τους ενίσχυση θα φθάσει τα 20 δισ. ευρω, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά στο τρίτο Μνημόνιο.

 http://www.protothema.gr
 26/01/2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών