Δέσμη πέντε αιτημάτων για το Νοσοκομείο κατέληξε η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών.

 Dimsimv02-1200x500
Σε ένα πλέγμα πέντε μέτρων για την αναστροφή του πλαισίου της ακραίας υποβάθμισης του νοσοκομείου Άμφισσας κατέληξε η σημερινή εκ νέου συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών. Στη συνεδρίαση επικράτησε ένταση, ενδεικτική του κλίματος και της ανασφάλειας που σοβεί στην κοινή γνώμη του νομού για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές υγείας στη Φωκίδα, ενώ δεν έλειψε και έκφραση προσδοκιών από το υπο ψήφιση
“παράλληλο” πρόγραμμα στη Βουλή, αν και διατυπώθηκαν προβληματισμοί για το αν οι διατάξεις που ενσωματώνει είναι ικανές να παράσχουν βιώσιμες λύσεις στις “ανοικτές πληγές” που ταλανίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου της φωκικής πρωτεύουσας. Τέλος, μεταξύ των παρεμβάσεων μη αιρετών προσώπων, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Χρ. Βανδώρου, ο οποίος δεν δίστασε να κατονομάσει συγκεκριμένες πρακτικές του ιατρικού προσωπικού που, κατά τον ίδιο, ευθύνονται εξ ίσου με τις κυβερνητικές πολιτικές πάνω στο θέμα.
Ειδικότερα, μετά από πρωινή τεχνική σύσκεψη που διενεργήθηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας, αποφασίστηκε η κινητοποίηση που έχει προσδιοριστεί για την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Υγείας με κάθοδο κατοίκων του νομού και φωκέων που διαβιούν στην Αθήνα, να διεκδικήσει την ικανοποίηση μιας δέσμης των εξής πέντε αιτημάτων:
– Να επιλύσει τελεσίδικα το ζήτημα της μονιμοποίησης της Νεφρολόγου, που ως σήμερα καλύπτεται με συνεχείς τρίμηνες αποσπάσεις, κάτι που και η ίδια η γιατρός επιθυμεί.
– Να ολοκληρωθεί το διαδικαστικό της πρόσληψης Ορθοπεδικού.
– Την έγκριση για την επαναπροκήρυξη της θέσης του Καρδιοχειρουργού.
– Να προκηρυχθούν άμεσα οι 2 κενές θέσεις Παθολόγων, ώστε να λειτουργήσει πλήρως η Παθολογική Κλινική και
– Να προβλεφθεί εκ νέου στο οργανόγραμμα και η 4η θέση Παθολόγου.
Στην εισήγησή του ο Θαν. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ως εμπαιγμό του φωκικού λαού την αναβολή της συνάντησης από πλευράς Αν. Υπ. Υγείας, Π. Πολλάκη, ενώ σημείωσε ότι η εισαγωγή προς ψήφιση του “παράλληλου” αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς και ότι η Άμφισσα υπάγεται πλέον στις “άγονες” περιοχές αναφορικά με την υγεία. Στο ίδιο πλαίσιο επισήμανε ότι κινείται η διάταξη για πενταπλασιασμό και επταπλασιασμό των μορίων των αγροτικών και ειδικευόμενων γιατρών σε “άγονες” περιοχές. Επίσης, ανέφερε ότι τα πέντε σημεία την υλοποίηση τα οποία διεκδικεί ο νομός ικανοποιούνται εύκολα, με την υποσημείωση ότι πλέον είναι η ώρα των λύσεων, καθώς το θεσμικό πλαίσιο έχει ήδη βελτιωθεί αρκετά, ζητώντας την επίδειξη στέρεας πολιτικής βούλησης.
Τέλος, υπογράμμισε ότι σε συνεννόηση με τον Δήμο Δωρίδας, που επίσης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου θα συζητούσε το θέμα του νοσοκομείου, θα εκδοθεί κοινό ψήφισμα για την ικανοποίηση των πέντε προαναφερθέντων αιτημάτων.
Ο Παν. Ταγκαλής έθεσε το θέμα της πληρέστερης ενημέρωσης. “Αν ψηφιστεί το “παράλληλο” όπως έχει παρουσιασεί στον Τύπο, τι νόημα έχει η κινητοποίηση της 19ης Φεβρουαρίου” αναρωτήθηκε και τόνισε πως το ζήτημα πρέπει να τεθεί πλέον σε διαφορετική βάση και ζήτησε πιο άμεση και δυναμική κινητοποίηση. “Έπρεπε να επιμείνουμε και να πηγαίναμε τη μέρα του ραντεβού άσχετα από το αν θα μας δέχονταν ή όχι”, υπογράμμισε ο επκεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
Ο Παν. Μέγκος θεώρησε ότι αν πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση την Παρασκευή με ψηφισμένο το “παράλληλο”, αυτή θα αποδυναμωθεί και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί της ουσίας επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση της υγείας και θεώρησε ότι πρέπει να αλλάξει σε πανελλήνιο επίπεδο συνολικά το πολιτικό πλαίσιο και όχι στενά αναφορικά με την υγεία. Ο Γ. Ιωσηφίδης αξιολόγησε το όλο ζήτημα ως αμιγώς πολιτικό και το απέδωσε σε μεγάλο βαθμό στη μείωση κατά 58% της σχετικής χρηματοδότησης. “Δεν σωζόμαστε με 1 ή 2 γιατρούς, ούτε με ραντεβού με υπουργούς. Αν ήταν εδώ κάποιοι από τους συγγενείς των πρόσφατων νεκρών, θα μας έπαιρναν με τις πέτρες” ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του. Ο Γ. Δράκάκης, τέλος, πρόσθεσε ότι όφειλε το νοσοκομείο να εκμεταλλευτεί τον νόμο περί αποσπάσεων του οποίου έκανε χρήση στην περίπτωση της Νεφρολόγου και σε άλλες ειδικότητες, “έστω και δια ροπάλου” τόνισε εμφατικά.
Στη συζήτηση ζήτησε και έλαβε τον λόγο από τη χορεία των πολιτών και ο Χρ. Βανδώρος. Πλησιάζοντας σε μικρόφωνο για τις ανάγκες εγγραφής της παρέμβασής του στα πρακτικά έστρεψε τα βέλη του προς το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου και σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι επιφανειακά η υποχρηματοδότηση. “Αν και κατά τα άλλα λεφτά δεν υπάρχουν, ο Διοικητής του νοσοκομείου έδινε στον εαυτό του 4,5 χιλ. ευρώ μισθό. Επίσης, μεγάλο ζήτημα υπάρχει και με τις εφημερίες. Οι γιατροί προτιμούν τις ενεργές εφημερίες και όχι τις μεικτές ή άλλες, γιατί αυτές πληρώνονται κατά 60% περισσότερο. Αυτό κάνουν και οι δύο οδοντογιατροί και ό ίδιος ο Διοικητής του Νοσοκομείου” υπογράμμισε σε έντονο ύφος.

 http://www.amfissaface.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών