s.o.s ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ



http://expresstime.gr/wp-content/uploads/2015/10/58111.jpg
Με αφορμή την ξαφνική και απότομη καιρική επιδείνωση ανά την Χώρα αλλά και στην περιοχή μας ο Γαλαξίας fm 92,1 κάνει έκκληση για λήψη μέτρων Εκτάκτου Ανάγκης για τις σοβαρά πληγέντες περιοχές λόγω κακοκαιρίας στην Φωκίδα. Ήδη σε άλλες περιοχές πολλά Ιδρύματα και Σχολικοί χώροι ανακοίνωσαν κατόπιν συμφωνίας το κλείσιμο για σήμερα των κτηρίων εξαιτίας της άσχημης καιρικής τροπής.
Ήδη τα μαθήματα σε σχολές όπως στην γειτονική Λαμία για σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν ενώ αναμένεται ανακοίνωση για το επόμενο των ημερών. Στην Φωκίδα από την άλλη η ελλιπής ενημέρωση αλλά και η απουσία προληπτικών μέτρων σε περιοχές τεραστίου  βαθμού επικινδυνότητας όπως οι ορεινοί κατοικημένοι όγκοι, η περιοχή των Δελφών και άλλα ορεινά δημοτικά διαμερίσματα φαίνεται να μην διαφεύγουν της προσοχής μας καθώς η παντελής απουσία της πολιτικής προστασίας είναι διάχυτη!
Εξαιτίας όλων των παραπάνω ο Γαλαξίας fm ως μέσω πρωτίστως επικοινωνίας και ενημέρωσης διαθέτει όλες τις τηλεφωνικές του γραμμές σε κατοίκους της περιοχής, όπου διαπιστώνεται πρόβλημα ή ακόμη και αποκλεισμός για να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να μας ενημερώσουν για των συνθηκών.
Τα τηλέφωνα όπου θα μπορούν να καλούν οι πολίτες είναι 24ώρες το 24ωρο το 22650 72018 και το κινητό 6985870276.
Ο Γαλαξίας fm απαιτεί άμεσα την λήψη μέτρων και συνιστά την ψυχραιμία των πολιτών.
Ανάληψη μέτρων εκτάκτου ανάγκης :
1.     Εξασφάλιση και αξιοποίηση Δημοτικών και δυνατών δημόσιων χώρων και διάθεση αυτών για καταλύματα και χρήση στις ευαίσθητες κοινωνικές ζώνες με εστίαση κυρίως  στα άτομα τρίτης ηλικίας και ΑΜΕΑ, όπου η πρόσβασή τους δυσχεραίνει.
2.     Επίδειξη κατάλληλης ανοχής και απόδοση προτεραιότητας στο Γενικό Νοσοκομείο καθώς και στις δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες στις ομάδες αυτές που χρήζουν βοήθειας .
3.     Αποφυγή έκθεσης στην κακοκαιρία χωρίς την απαραίτητη ένδυση και εξοπλισμό.
4.     Να ταχθεί σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία η αστυνομία η πυροσβεστική και οι λοιπές υπηρεσίες που είναι αρμόδιες με την προστασία του πολίτη.
5.     Να  ανακοινωθούν άμεσα οι χώροι προς προσωρινή παραχώρηση για τους πολίτες που βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κρυοπαγήματα.
6.     Να ανακοινωθούν άμεσα σε όλα τα δυνατά ΜΜΕ  τηλεφωνικές γραμμές που θα μπορεί ο όποιος πολίτης να ενημερώνεται αλλά και να επικοινωνήσει σε περίπτωση αντιμετώπιση δυσκολιών ή εγκλωβισμού.
7.     Αποφυγή μετακίνησης σε επικίνδυνους , ανώμαλους δρόμους ή κόμβους που ολισθαίνουν.

Εάν έχετε την όποια απορία ή όποια παρατήρηση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας !

Εκ της Διευθύνσεως του Ρ/Σ Γαλαξίας fm.
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών