Σύσκεψη στο Βόλο για τα προβλήματα των Ιδρυμάτων Χρονίων Παθήσεων και των Γηροκομείων.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                 ΑΜΦΙΣΣΑ, 28.01.2014
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                   
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                        
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                         

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά       
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα            
Τηλέφωνο: 2265350027   
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.:  11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:    Σύσκεψη στο Βόλο για τα προβλήματα των Ιδρυμάτων Χρονίων Παθήσεων και των Γηροκομείων.

Το Σάββατο 25-1-2014 στην πόλη του Βόλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Δ. Δελφών κ. Νικόλαου Δημ. Φουσέκη, που παραβρέθηκε με την άδεια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Αθηναγόρα, Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Γηροκομείου Αμφίσσης, με την Υφυπουργό Υγείας κα Ζέτα Μακρή και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου. Ο σκοπός της συνάντησης αφορούσε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο Άμφισσα και βέβαια όλα τα γηροκομεία της Χώρας. Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Χρονίων Πασχόντων κ. Κώστας Καραμούτσος και ο Δ/ντης του Γηροκομείου Άμφισσας κ. Γιάννης Πάλλας.

Κατά την συζήτηση των θεμάτων η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζέτα Μακρή :
1) Δεσμεύτηκε για την επίλυση του προβλήματος με τις οφειλές των νοσηλίων του ΕΟΠΥΥ προς το ίδρυμα μεταφέροντας και την δέσμευση του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ Κοντού.
 2) Για το αίτημα του Ιδρύματος (και άλλων ιδρυμάτων) για ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ και ανέλαβε την πρωτοβουλία για συνάντηση εντός της τρέχουσας εβδομάδας με τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση καθώς και τον Διοικητή του ΙΚΑ Κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο (ως αρμόδιοι) στην οποία θα παρευρεθούν η ίδια, εκπρόσωποι του Γηροκομείου και φορείς του τόπου μας.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Δημ. Φουσέκης συμμετείχε και τοποθετήθηκε στην συνάντηση των Φορέων της πόλης του Βόλου με θέμα «την σωτηρία του γηροκομείου Βόλου» παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαγνησίας, της Υφυπουργού Υγείας, του Δημάρχου Βόλου, του Αντιπεριφερειακή Μαγνησίας, Βουλευτών και άλλων Δημάρχων του Νομού και πλήθους κόσμου.
Είναι σαφές ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα αντίστοιχα Ιδρύματα Πανελλαδικά, πέραν των ιδιαιτεροτήτων του καθενός ξεχωριστά, για την επίλυσή τους χρήζουν πολιτικής βούλησης και πολιτικών αποφάσεων από πλευράς της Κυβέρνησης.
 Από το Γραφείο Τύπου


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών