Εντάχθηκε από το Δήμο Δελφών προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013», το υπόλοιπο του έργου µε τίτλο: «Ύδρευση Άμφισσας».




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            ΑΜΦΙΣΣΑ, 11.12.2012
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                   

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά            
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                   
Τηλέφωνο: 2265350027        
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.:  104/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:   Εντάχθηκε από το Δήμο Δελφών προς χρηματοδότηση από το       Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου         2007 - 2013», το υπόλοιπο του έργου µε τίτλο: «Ύδρευση Άμφισσας».

            Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013», ύστερα από την αρ. πρωτ. 6430/02-12-2013 (ΑΔΑ: ΒΛΓΠ7ΛΗ-Ο5Σ) απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το υπόλοιπο του έργου του Δήμου Δελφών µε τίτλο: «Ύδρευση Άμφισσας» και προϋπολογισµό 443,463.02 €. Πρόκειται ουσιαστικά για την χρηματοδότηση του υπολειπόμενου τμήματος του έργου του εκσυγχρονισμού της ύδρευσης της Αμφίσσης. Το αρχικό έργο είχε απομείνει ημιτελές ύστερα από την διακοπή της αρχικής (από το έτος 2011) εργολαβίας λόγω του αιφνίδιου θανάτου του αναδόχου που είχε αναλάβει την κατασκευή του.

            Το αρχικό έργο είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013», με προϋπολογισμό:  518.430,00 € ύστερα από πρόταση του πρώην Δήμου Αμφίσσης και μετά από την δημοπράτησή του την 7η/12/2010 και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης την 24η-10-2011 είχε ξεκινήσει η κατασκευή του.
            Από το σύνολο των εργασιών που προβλέπονταν, πρόλαβαν να υλοποιηθούν εκείνες που αφορούσαν την κατασκευή ανεξάρτητου δικτύου ύδρευσης από την δεξαμενή Κάστρου προς την περιοχή συνοικισμός της Αμφίσσης (βορειοανατολική πόλη) επιλύοντας οριστικά το μακροχρόνιο πρόβλημα ποιότητας και επάρκειας πόσιμου ύδατος στην προαναφερόμενη περιοχή.
Δυστυχώς λόγω των απρόβλεπτων λόγων που αναφέραμε η συγκεκριμένη εργολαβία σταμάτησε αφού κανείς από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό δεν δέχθηκε να συνεχίσει το υπολειπόμενο έργο.

Αναγκαστικά λοιπόν οι υπηρεσίες του Δήμου Δελφών έπρεπε να ετοιμάσουν νέα πρόταση για το υπόλοιπο του έργου, σε ελάχιστο χρόνο ώστε να υποβληθεί έγκαιρα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ και να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος απώλειας της απαραίτητης για την κατασκευή του χρηματοδότησης. Εκ του αποτελέσματος η συγκεκριμένη προσπάθεια ήταν επιτυχής.  
Με την ένταξη του υπολοίπου έργου της ύδρευσης της Αμφίσσης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013», ολοκληρώνεται ουσιαστικά ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Αμφίσσης που περιλαμβάνει την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης με σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς συνολικού μήκους 1,7 χιλιομέτρων και την κατασκευή των απαραίτητων συνοδών έργων για τον έλεγχο και λειτουργία του δικτύου (φρεάτια, αποκαταστάσεις κ.λ.π.).
Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:
1) την κατασκευή τμημάτων δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Αμφίσσης για την εξάλειψη προβλημάτων ορθής υδροδότησης. Κύριο βάρος θα δοθεί στην κατασκευή δικτύου από πολυαιθυλένιο ονομαστικής διαμέτρου Φ110 από την δεξαμενή Δ2 στην περιοχή Σωτήρος και σύνδεσή του με τον αγωγό που τροφοδοτεί το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας συνολικού μήκους 850 μέτρων.
2) την εγκατάσταση των κατάλληλων διατάξεων στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Αμφίσσης με σκοπό την κατάργηση κατά 100% του παλαιού δικτύου (από αμιαντοσωλήνες) καθώς και τον τοπικό έλεγχο όλων των τμημάτων του δικτύου και την εξάλειψη των συνεχών προβλημάτων από ζημιές που προκαλούνται στο δίκτυο. Σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν ερευνητικές τομές για τον εντοπισμό των σημείων διασύνδεσης του παλαιού με το νέο δίκτυο, τα οποία στη συνέχεια θα απομονωθούν.
3) την αντικατάσταση όλων των προβληματικών υδρομετρητών τα οποία έχουν εντοπιστεί με στόχο την μείωση της αλόγιστης κατανάλωσης και την εξοικονόμηση υδατικών πόρων.

Όλες οι παρεμβάσεις αφορούν το υφιστάμενο δίκτυο και οι εργασίες θα γίνουν σε δρόμους ιδιοκτησίας του Δήμου Δελφών.
Σημειώνεται ότι λόγω της ιδιομορφίας του έργου θα καταβληθεί  κάθε δυνατή προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με τον ανάδοχο που θα προκύψει, ώστε να προκληθεί όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία για τους κατοίκους από την κατασκευή του.
Το έργο θα δημοπρατηθεί εντός των επομένων ημερών.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νικόλαος Δημ. Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
           
            "Μία ακόμη απαραίτητη υποδομή της πόλης της Αμφίσσης παίρνει τον δρόμο της ολοκλήρωσής της μέσω της συγκεκριμένης ένταξης. Πρόκειται για έργο που «ταλαιπώρησε» τον Δήμο μας αφού παρότι η πρώτη του εργολαβία ξεκίνησε στην αρχή της Δημοτική μας θητείας, δυστυχώς απρόβλεπτα προβλήματα των αναδόχων, κατέστησαν την πρώτη απόπειρα υλοποίησής του ημιτελή. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τις υπηρεσίες μας για την οργανωμένη και σοβαρή αντιμετώπιση τόσο των προβλημάτων της πρώτης εργολαβίας όσο και για την προετοιμασία του φακέλου ολοκλήρωσης του έργου της ύδρευσης της Αμφίσσης που κατέληξε στην συγκεκριμένη θετική αξιολόγηση και ένταξη. Με την δημοπράτηση και κατασκευή του έργου σύντομα η Άμφισσα θα αποτελεί μία από τις ελάχιστες πανελλαδικά πόλεις με πλήρως εκσυγχρονισμένο δίκτυο ύδρευσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της αλλά και για τον από δω και στο εξής προγραμματισμό των μελλοντικών υποδομών της. Υπογραμμίζω την ανάλογη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για το αντίστοιχο δίκτυο ύδρευσης της Ιτέας, έργο που είχε αναλάβει ο ίδιος ανάδοχος και του οποίου την νέα ένταξη αναμένουμε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τις επόμενες ημέρες ».

                                                                                                Από το Γραφείο Τύπου
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών