"Φόρουμ Πολιτών: Οι Πολιτικές Ανάπτυξης και Συνοχής της ΕΕ απέναντι στην οικονομική κρίση"     Αθήνα, 05 Νοεμβρίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


"Φόρουμ Πολιτών: Οι Πολιτικές Ανάπτυξης και Συνοχής της ΕΕ απέναντι στην οικονομική κρίση"

"Ενημερωτικό σεμινάριο για τον Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ"

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Φλώρινας και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) καθώς και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Ινστιτούτο A CERT), διοργανώνει δύο εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας στις 9 Νοεμβρίου 2012.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (Αργυροκάστρου 2) θα διεξαχθεί Ημερίδα (Φόρουμ Πολιτών) με θέμα "Οι Πολιτικές Ανάπτυξης και Συνοχής της ΕΕ απέναντι στην οικονομική κρίση". Κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας θα είναι ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Γιώργος Παπαστάμκος. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), κ. Μόσχος Βοϊτσίδης. Η Ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται προς τους φορείς, τον επιχειρηματικό κόσμο και τους πολίτες του Νομού Φλώρινας για την ενημέρωσή τους και την ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τις συγκεκριμένες πολιτικές και προσπάθειες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.


Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί ενημερωτικό σεμινάριο για τον Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ με θέμα: "Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία". Σκοπός του σεμιναρίου είναι, αφενός η εξοικείωση των δημοσιογράφων των περιφερειακών ΜΜΕ με μία σειρά από επίκαιρα ζητήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού και αφετέρου η ενημέρωσή τους για την αποτελεσματικότερη χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται στον Τύπο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πάνω σε τρέχοντα ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους συμμετέχοντες.
Για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος           (+30) 210 32 78 911  (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου                (+30) 6973 699 886  (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα           (+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)


ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας            (+30) 210 32 78 911 (Αθήνα)
Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης         (+30) 6943 100 303  (κινητό)
του ΕΚ στην Ελλάδα                                 (+33) 3 881 74356    (Στρασβούργο)


Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :
Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/
Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών