Ευχαριστήριο Ημερίδας "Εργασιακό Στρες και Ψυχική Υγεία"




Ευχαριστήριο

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους παρευρέθηκαν την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 στην ημερίδα με τίτλο «Εργασιακό Στρες και Ψυχική Υγεία», αλλά και τους φορείς που συμμετείχαν, πιο συγκεκριμένα τα Γενικά Καταστήματα Κράτησης Άμφισσας και Μαλανδρίνου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιτέας και Άμφισσας.
Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. Ν. Φωκίδας που έχει ως γενικό σκοπό την αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, την προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και την ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Ειδικό στόχο της ημερίδας αποτέλεσε η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με τη ψυχική υγεία και συγκεκριμένα το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης που πλήττει τους συγκεκριμένους κλάδους, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης αυτού. Οι εισηγήσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες αναδεικνύοντας τις πηγές στρεσογόνων καταστάσεων στους συγκεκριμένους κλάδους. Η βιωματική άσκηση που πραγματοποιήθηκε ενίσχυσε τη συμμετοχή του κοινού όπου με την βοήθεια των ειδικών ψυχικής υγείας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας συζητήθηκαν εμπειρίες τους και προτάθηκαν καλές πρακτικές αντιμετώπισης του εργασιακού άγχους.
Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών