Υφυπουργός Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Ιωάννης Μπούγας

 


Υφυπουργός Δικαιοσύνης αναλαμβάνει στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Φωκίδας Ιωάννης Μπούγας.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης που έδωσε στη δημοσιότητα τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Ιωάννης Μπούγας υπήρξε υφυπουργός Ανάπτυξης και πριν 14 χρόνια στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ενώ την προηγούμενη τετραετία ήταν Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.   

Υπουργός στο ίδιο Υπουργείο τοποθετήθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης που είχε διατελέσει κατά το παρελθόν υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη βροχή καταφθάνουν ευχές και συγχαρητήρια στο πολιτικό γραφείο του Ιωάννη Μπούγα από πολιτικούς φίλους και στελέχη της Ν.Δ στη Φωκίδα, αυτοδιοικητικούς, εκπροσώπους φορέων και άλλους πολίτες.

Ποιος είναι ο Ιωάννης Μπούγας

Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας είναι βουλευτής Φωκίδας , γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Στη θέση του γενικού γραμματέα αναδείχθηκε ομόφωνα τον Ιανουάριο του 2021.

Ο 59χρονος Ιωάννης Μπούγας γεννήθηκε στην Άμφισσα. Αποφοίτησε το 1982 από το Λύκειο Άμφισσας και το ίδιο έτος εισήχθη στην Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Master) στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο.

Ακόμη, είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Επίσης, είναι διαμεσολαβητής στο Κέντρο Διαμεσολάβησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Αστικολόγων και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων. Έχει συγγράψει βιβλίο με νομικό αντικείμενο, ενώ έχει συμμετάσχει σε συλλογικά εκδοτικά έργα με νομικές μελέτες.

Με τους Οργανισμού Τοπικής (Ο.Τ.Α.) ασχολήθηκε την τριετία 1995-1998 που αναδείχθηκε δημοτικός σύμβουλος Άμφισσας, ενώ την τριετία 1999-2002 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Φωκίδας.

Βουλευτής Φωκίδος εξελέγη με τη Ν.Δ. το 2004 για την 5ετία 2004-2009 και το 2009 διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης. Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Τέλος, είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Αμαλία Παπαϊωάννου και έχουν τρία παιδιά, τον Δημήτρη, τον Βασίλη και τη Σταυρούλα.

Συγχαρητήρια Κωνσταντίνου Χαλιορή

Από τους πρώτους έστειλε τα συγχαρητήρια του και ο Δωριέας Κωνσταντίνος Χαλιορής αναφέροντας :

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον συντοπίτη μας νέο Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα και να του ευχηθώ καλή θητεία και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Η αξιοποίηση του σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας Υπουργείο από την κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σίγουρα αποτελεί για το νομό μας μια μέγιστη τιμή και μια καλή ευκαιρία να προχωρήσουν σημαντικά έργα.

Η επιλογή της Κυβέρνησης δείχνει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας, αναγνωρίζει το έργο σας και δημιουργεί θετική προοπτική για τα ζητήματα δικαιοσύνης.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας και καλή θητεία.

Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής

Οικονομολόγος – MSc. ,  Υπ. Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Συντονιστής Γενικός Διευθυντής, Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών – ΟΑΚΑ “Σπύρος Λούης”

 

doridanews.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών