"ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ" - σημείωμα κατοίκου Ιτέας

 

 "Στάση για καφέ..." (σε απαγορευμένη για φορτηγά οδό)

 Δημοσιεύουμε ένα αποσταλέν σε εμάς σημείωμα κατοίκου Ιτέας, με το οποίο διατυπώνονται - περιγράφονται κάποια "χαρακτηριστικά" της όμορφης πόλεώς μας.  Ανεξαρτήτως του εάν κάποιος διαφωνεί ή συμφωνεί με τα γραφόμενα στο σημείωμα, το γεγονός είναι ότι προκύπτουν (επαληθεύονται) 3 πράγματα :

1. Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή συνείδηση στους εποχουμένους συμπολίτες μας 

2. Η τοπική Δημοτική μας Αρχή, είναι εδώ και αρκετόν καιρό, σε ...διακοπές.  Δηλαδή, απέχει μονίμως των γενομένων εντός της πόλεως!

3. Η αστυνόμευση της Ιτέας, είναι όνειρο θερινής (και χειμερινής) νυκτός!...

 Το Σημείωμα :

*****************

  Στην όμορφη πόλη μας δυστυχώς, πρέπει να έχουμε μεγάλη υπομονή! Πρέπει να ανεχόμαστε: 

- Αυτόν που θέλει κυριακάτικα να δουλεύει, αδιαφορώντας για το άν ενοχλεί με την φασαρία του την γειτονιά, είτε είναι στην οικοδομή του, είτε στον κήπος του, είτε επισκευάζοντας την βάρκα του, ή οτιδήποτε άλλο του έρθει.  Δεν προλαβαίνει άλλη μέρα ο άνθρωπος λέμε! 

- Αυτόν που επειδή έχει παπάκι, πρέπει να πηγαίνει για μπάνιο στην θάλασσα με αυτό και που  "πρέπει" να ξεκαβαλήσει δίπλα στο κύμα για να βουτήξει!  Πρέπει δε να το παρκάρει και στην σκιά, πεζοδρόμιο-πεζόδρομος δεν έχει σημασία, αρκεί να το βλέπει! 

- Αυτόν που για την βολή του παρκάρει το "ΙΧ" του όπου τον βολεύει, ενώ σταματάει στην μέση του δρόμου να πει και μια κουβέντα με το απέναντι διερχόμενο! 

- Αυτόν που σαν μεγάλος επιχειρηματίας δεν τον χώρα ο τόπος και βάζει καρέκλες και τραπέζια τριγύρω του κι όπου μπορεί, εκεί που πίνει τον καφέ ή το ποτό του, αδιαφορώντας αν κλείνει το πέρασμα, για μανάδες με καροτσάκια, για παιδιά και για ηλικιωμένους με μπαστούνια!

 - Αυτόν που περνάει την παραλία με 100 γιατί βιάζεται και αυτόν που πάει με 5 για να δεί τι παίζει στα μαγαζιά! 

-Τα μαγαζιά που παίζουν μουσική ότι ώρα γουστάρουν με την ένταση στο Θεό, γιατί έτσι διασκεδάζει ο κόσμος, κι ας είναι στο μαγαζί τρεις ανθρώποι όλοι κι όλοι! 

Η λίστα έχει και άλλους πολλούς.  Μπορεί ο καθένας μας να βάλει έναν ακόμη. Και τέλος στην όμορφη Ιτέα μας όλες οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν στην παραλία, αλλιώς φεύγουν οι νέοι μας και σκοτώνονται γιατί πάνε να διασκεδάσουν αλλού!..  Και αυτό το λέω με το χέρι στην καρδιά γιατί έχουν φύγει από δίπλα μου φίλοι.. όχι γνωστοί! 

Και πάντα φταίω εγώ που είμαι... παράξενος (για να μη πώ τίποτα επιλήψιμο). Και γκρινιάρης.  Ενώ το λογικό είναι να τα ανέχομαι όλα αυτά, γιατί έτσι είναι, γιατί έτσι τα βρήκα.  Άσε που δεν ξέρω αν συγκαταλέγομαι στους ηλίθιους αυτού του τόπου.

Ένας Ιτιώτης

 

 epikourositeas.blogspot.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών