ΛΟΥΠΑΚΟΣ : Προς ενημέρωση των κατοίκων της Αμφισσας, με αφορμή σχόλια σχετικά με τη λειτουργία του πρόσφατα κατασκευασθέντος αντιπλημμυρικού έργου ... ΣΧΟΛΙΟ Χ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ

 https://iparnassos.gr/wp-content/uploads/2021/01/amfissa5_iparnassos-1140x570.jpg

Προς ενημέρωση των κατοίκων της Αμφισσας, με αφορμή σχόλια σχετικά με τη λειτουργία του πρόσφατα κατασκευασθέντος αντιπλημμυρικού έργου οφείλω να παραθέσω τα κάτωθι:
Η μελέτη του έργου πραγματοποιήθηκε απο την προηγούμενη Δημοτική αρχή το έτος 2017.
Κατά τη σύνταξη της μελέτης, δεν υπήρχαν στοιχεία για τα υφιστάμενα δίκτυα της πόλης της Άμφισσας, αφού τίποτε δεν ήταν χαρτογραφημένο. Δημοπρατήθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή, ενώ πριν την έναρξή του διενεργήθηκαν δοκιμαστικές τομές και έρευνα με κάμερες στο παλαιό δίκτυο για να υπάρξει πληρέστερη εικόνα της κατάστασης που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.
Σκοπός του έργου ήταν η συγκέντρωση των ομβρίων υδάτων των οδών Εθν. Αντιστάσεως, Σαλώνων και Γάτου, ώστε να σταματήσει η επιφανειακή απορροή και παράλληλα να αποσυμφορήσει τον υφιστάμενο παντορροϊκό αγωγό (αποδέκτης ομβρίων και ακαθάρτων) που ακολουθεί την ίδια διαδρομή και συλλέγει τα νερά του μεγαλύτερου τμήματος της πόλης της Αμφισσας.
Το έργο κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε χτες 23.8.22 σε ακραίες καιρικές συνθήκες βροχόπτωσης (185,8 mm βροχής μέσα σε 20 λεπτά) και λειτούργησε καλά στο σύνολό του, ενω τηρήθηκε η μελέτη του εργου.
Η συνέχιση των πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρήθηκε στη συμβολή των οδών Εθν.Αντιστάσεως και Γάτου, αφορά προϋπάρχον φρεάτιο του παντορροϊκού αγωγού, ο οποίος λειτουργεί ανεξάρτητα από το έργο που κατασκευάστηκε.
Ειναι προφανες ότι η συνέχιση των πλημμυρικών φαινομένων στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης χρίζει πρόσθετης παρέμβασης, την οποία οφείλουμε και θα κάνουμε σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ, αφού αναλυθούν όλα τα προβλήματα που παρατηρούνται από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία και σχεδιαστούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αποχέτευσης ομβρίων, όπου αυτά υπάρχουν.
 
 

Nikos Loupakos

 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ  ....




ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΎΜΕ  ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ !

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΧΑΡΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών