Δήμος Δελφών : Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός πεπραγμένων 2021 του Δήμου Δελφών

 https://video.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/289429987_392925119538257_5181992081198381758_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeHVkpDoQ5rxEt4FQp8l-dbxgNqFoqWHioOA2oWipYeKg4joXdKls6eZWxR1C_Wi6yXy6XOsIEFGqjPfAfNYKYE2&_nc_ohc=awkde1Ujof0AX-eQaqT&_nc_ht=video.fath6-1.fna&oh=00_AT-fKMlAl4nXk862FhRzQ_YhpAnB99e-HLPtGmpCKd1-LQ&oe=62BF2418
➡ Π. Ταγκαλής: «Θέτουμε τις βάσεις για τον ισχυρό Δήμο Δελφών του μέλλοντος»
Ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δελφών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναλύθηκε εκτενώς και αποτυπώθηκε βάσει στοιχείων η υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν για το προηγούμενο έτος, ενώ επίσης έγινε παρουσίαση του έργου του συνόλου των Υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.
📌 «Ο Δήμος Δελφών εκσυγχρονίζεται, έχοντας θέσει ως στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα τον οδηγήσουν με ασφάλεια και προοπτική ανάπτυξης στην επόμενη μέρα», δήλωσε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.
Ο Δήμαρχος Δελφών εστίασε αρχικά στο στόχο της ομαδοποίησης των έργων και των προμηθειών, τονίζοντας πως υλοποιήθηκε σε σημαντικό βαθμό, ειδικά στις παρεμβάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίες δημοπρατήθηκαν εγκαίρως και πραγματοποιήθηκαν. Η ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση θα έρθει με την αναδιοργάνωση του τμήματος μελετών, η οποία αποτελεί πρόβλεψη του νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών, με τη δημιουργία νέας Διεύθυνσης Υποδομών, Συντηρήσεων & Μελετών. Ο νέος ΟΕΥ -έχει ήδη ψηφιστεί και ισχύει- θα καταστήσει το Δήμο Δελφών ένα σύγχρονο Δήμο που θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των επόμενων ετών.
Ακολούθως αναφέρθηκε στην αύξηση του ρυθμού υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος, έναν από τους μεγαλύτερους στόχους που ετέθησαν το 2021, όπου χάρη στην προετοιμασία που έγινε επετεύχθηκε σε σημαντικό βαθμό. Μέσω της σύνταξης των μελετών, της ωρίμανσής τους, αλλά και της διάσωσης πολλών έργων που ήταν ενταγμένα προς χρηματοδότηση, αλλά με ελλιπή σχεδιασμό, ο Δήμος Δελφών έχει θέσει σε εφαρμογή ένα μεγαλόπνοο σχέδιο παρεμβάσεων το οποίο αξιοποιεί κάθε χρηματοδότηση («Πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης», ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο κ.λ.π.).
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις σημαντικές καθυστερήσεις που δημιούργησε η τροποποίηση του Ν.4412/16 περί δημοσίων συμβάσεων με τον Ν.4782/2021, υποχρεώνοντας το Δήμο στην επικαιροποίηση όλων των τευχών δημοπράτησης, το 2021 εκπονήθηκαν ή επικαιροποιήθηκαν:
✅ 45 μελέτες έργων,
✅ 25 μελέτες προμηθειών και
✅ 23 μελέτες παροχής υπηρεσιών
Επίσης, υλοποιήθηκαν, βρίσκονται σε εξέλιξη ή δημοπρατήθηκαν και είναι στη φάση της ανάδειξης του αναδόχου:
✅ 30 έργα ύψους 5,5 εκ. ευρώ
✅ 19 προμήθειες ύψους 2,0 εκ. ευρώ
✅ Τέλος, υποβλήθηκαν 30 προτάσεις για χρηματοδότηση έργων ή μελετών άνω των 45,2 εκ. ευρώ.
📌 «Η εν λόγω διαδικασία αποτελεί μέρος της δημιουργίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα έργα και τις παρεμβάσεις μέσω των οποίων προσδιορίζεται με σαφήνεια το όραμά μας για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Ταγκαλής, τονίζοντας πως η σύνταξή του βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται η ψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μία από τις πλέον σημαντικές αποφάσεις που υλοποιήθηκε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα είναι η εύρεση ακινήτου για τη δημιουργία αμαξοστασίου και κεντρικής αποθήκης, όπως απαιτεί η λειτουργία ενός σύγχρονου Δήμου ώστε αφενός να είναι πιο αποδοτικός, αφετέρου όμως και για να διαφυλάττει την περιουσία του. Οι διαδικασίες εξεύρεσης του ακινήτου έχουν ολοκληρωθεί, έχει υπογραφεί το συμφωνητικό μίσθωσης, ενώ τον επόμενο μήνα ολοκληρώνονται οι εργασίες διαμόρφωσής του.
Επίσης, ο Δήμος Δελφών προχώρησε στην αναβάθμιση του στόλου του μέσω της προμήθειας νέων μηχανημάτων τα οποία θα αυτονομήσουν τις Δημοτικές Ενότητες, θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσουν και τις δαπάνες.
Ο Δήμαρχος Δελφών στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης των ισολογισμών, η οποία δίνει πιο σαφή εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, επιτρέποντας παράλληλα τον σχεδιασμό σε σταθερή βάση.
📌 Ήδη το 2021 ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι ισολογισμοί για τα έτη 2016 και 2017, ενώ του 2018 έχει ολοκληρωθεί και θα εισαχθεί προς ψήφιση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα –έχει ήδη ψηφιστεί. Παράλληλα «τρέχει» η υλοποίηση των απολογισμών των δύο Σχολικών Επιτροπών για όλα τα έτη, από τότε που δημιουργήθηκαν (2011) έως και σήμερα, όπου επίσης σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Ιδιαίτερη σημασία, όπως ανέφερε ο κ. Ταγκαλής, δόθηκε κατά το περασμένο έτος στην υλοποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων-δράσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα της Παλιγγενεσίας. Η Οργανωτική Επιτροπή που συστάθηκε για το σκοπό αυτό εργάστηκε για περισσότερο από ένα χρόνο άκοπα, για το σχεδιασμό και την πραγματοποίησή του, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια για την άρτια οργάνωση, αλλά και την ευρεία γκάμα των όσων παρουσιάστηκαν, καλύπτοντας όλο το φάσμα των θεματικών που είχαν σχέση με το ιστορικό γεγονός της Επανάστασης και τη σύνδεσή της με τον τόπο μας.
«Το 2021 υπήρξε στην ουσία η δεύτερη χρονιά της παρούσας θητείας. Εν μέσω πανδημίας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις συνθήκες που όλοι μας κληθήκαμε να εργαστούμε, ο Δήμος Δελφών κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, θέτοντας τις βάσεις που θα τον οδηγήσουν με ασφάλεια στην επόμενη ημέρα», δήλωσε ο κ. Ταγκαλής, συνεχίζοντας: «Έχοντας θέσει συγκεκριμένους στόχους και βαδίζοντας πάνω σε ρεαλιστική βάση, με μέθοδο και σωστό προγραμματισμό, εστιάζοντας στην ουσία και όχι σε λόγια εντυπωσιασμού, συνεχίζουμε κάνοντας πράξη τις προεκλογικές μας εξαγγελίες για τις οποίες οι δημότες μας εμπιστεύτηκαν».
*θα ακολουθήσουν Δελτία Τύπου με τον εκτενή ανά θεματική απολογισμό των Διευθύνσεων και τον Νομικών Προσώπων του Δήμου Δελφών

 

Δήμος Δελφών

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών