Προς τον Δήμαρχο Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή

 https://ananeotikidelfon.gr/wp-content/uploads/2020/10/3-678x381.jpg

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Δήμαρχο Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή

 

Κοινοποίηση: ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΔΙΠΕΧΩΣ) ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, (Λαμία).

 

Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει πρόσφατο έγγραφο του Δήμου Δελφών (αρ. πρωτ. 734/14.01.2022, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προς την ΔΙΠΕΧΩΣ), στο οποίο δηλώνεται ψευδώς ότι, με την φερόμενη προς έγκριση μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Άμφισσας, δεν επέρχεται τροποποίηση κυκλοφορίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Είναι προφανέστατο ακόμη και στον πιο αδαή ότι η διαβεβαίωση αυτή είναι εσφαλμένη, καθώς η συγκεκριμένη οδός από μονόδρομος που είναι σήμερα έπειτα από την κυκλοφοριακή ρύθμιση του έτους 2017, επανέρχεται ως δρόμος διπλής κυκλοφορίας (στο τμήμα από την συμβολή με την οδό Γιδογιάνννου έως την συμβολή με την οδό Καραϊσκάκη).

Η προφανής σκοπιμότητα του άνω εγγράφου (να μη ακολουθηθεί η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία γνωμοδοτήσεων και εγκρίσεων, από ΚΤΕΛ, Περιφέρεια κ.λπ.) εκθέτει ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές του και αποτελεί ένα ακόμη σοβαρό θεσμικό ολίσθημα.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση του άνω εγγράφου και ζητούμε να αποκατασταθεί άμεσα η αλήθεια με νεώτερο έγγραφο.

Οφείλει να αντιληφθεί άμεσα η σημερινή διοίκηση του Δήμου Δελφών ότι εκπροσωπεί έναν Δήμο, τον οποίο δεν  έχει κανένα δικαίωμα να ευτελίζει, αλλά και ότι δεν βρισκόμαστε πλέον (ελπίζουμε…) σε εποχές που «ο γνωστός του γνωστού» ή η κομματική ταυτότητα εξασφαλίζουν την επιτυχία μεθοδεύσεων και κουτοπονηριών σε ζητήματα για τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί και ακολουθούνται αυστηρές και απαιτητικές διαδικασίες.

 

 

--------------------------------------------------------

Άμφισσα, 17 Μαρτίου 2022

Λουκάς Αναγνωστόπουλος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών