Πώς γεννήθηκε το μωράκι στο δρόμο για Λαμία επειδή δεν υπήρχε γυναικολόγος στο νοσοκομείο Άμφισσας


Δεν θα ξεχάσει ποτέ τα όσα έζησε ένα ζευγάρι από την Άμφισσα, καθώς μια γυναίκα γέννησε στο δρόμο με τη βοήθεια της αστυνομίας να είναι καθοριστική ώστε να φτάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα στο νοσοκομείο.

Ευτυχώς η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, αφού τόσο η 33χρονη μητέρα όσο και το νεογέννητο κοριτσάκι είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Μάλιστα είναι το τρίτο παιδί του ζευγαριού που έχει ακόμη δύο αγοράκια.

Τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά, αφού δεν υπήρχε γιατρός το βράδυ στο νοσοκομείο της Άμφισσας και ο πατέρας αναγκάστηκε να τρέχει μέσα στη νύχτα με παγετό στο δρόμο και με υπερβολική ταχύτητα για να φτάσει στο νοσοκομείο της Λαμίας.

«Όταν φτάσαμε έξω από τη Λαμία ακούω τη γυναίκα μου να λέει …”βοήθεια, κρατάω το κεφάλι του μωρού στα χέρια μου”….τότε σταμάτησα και πήρα τηλέφωνο την αστυνομία».

Δεν εφημέρευε γυναικολόγος

Ο 38χρονος πατέρας ακόμα είναι σοκαρισμένος μη μπορώντας να πιστέψει τις δραματικές ώρες που έζησε το βράδυ της Πέμπτης. Η ψυχραιμία του και το ότι είναι επαγγελματίας οδηγός, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο ότι η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, ενώ μέσα από το LamiaReport θέλει να ευχαριστήσει και τους αστυνομικούς που βοήθησαν για να φτάσουν πιο γρήγορα στο νοσοκομείο της Λαμίας.

«Το πρωί της Πέμπτης πήγαμε στο γιατρό του νοσοκομείου της Άμφισσας και μας είπε ότι είναι πολύ πιθανό το Σαββατοκύριακο να γεννήσει η γυναίκα μου. “Αν δεν γεννήσει μέχρι τότε, ελάτε τη Δευτέρα ξανά” μας είπε ο γυναικολόγος. όμως γύρω στις 10:30΄ το βράδυ η γυναίκα μου άρχισε να έχει πόνους και κατάλαβε ότι πλησιάζει η ώρα για να γεννήσει. Πήραμε τηλέφωνο στο νοσοκομείο της Άμφισσας και μας είπαν ότι δεν εφημερεύει γυναικολόγος και ότι αν πάμε εκεί πρέπει να τη μεταφέρουν με ασθενοφόρο στη Λάρισα…..», λέει ο 38χρονος πατέρας που βρέθηκε σε αδιέξοδο.

«Με τη γυναίκα μου να σφαδάζει από τους πόνους πήραμε την απόφαση να έρθουμε μόνοι μας Λαμία, αφού τηλεφωνήσαμε στο νοσοκομείο και μας είπαν ότι εφημερεύει γυναικολόγος. Παρά τον παγετό, έδειχνε -4 το θερμόμετρο στο αυτοκίνητο, έτρεχα με υπερβολική ταχύτητα. Ευτυχώς γνωρίζω πολύ καλά το δρόμο, όμως η αγωνία ήταν τόσο μεγάλη που αναγκαστικά έπρεπε να τρέξω. Όταν φτάσαμε έξω από τη Λαμία ακούω τη γυναίκα μου να λέει …”βοήθεια, κρατάω το κεφάλι του μωρού στα χέρια μου”….τότε σταμάτησα και πήρα τηλέφωνο την αστυνομία….», περιγράφει συγκινημένος στο LamiaReport ο πατέρας.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αστυνομικούς»

«Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και θέλω να τους πω ένα μεγάλο “Ευχαριστώ”, αφού πολύ γρήγορα έκλεισαν διασταυρώσεις και φανάρια για να περάσουμε γρήγορα. Στην εθνική οδό πρέπει να πήγαινα με 200χλμ και μέσα στην πόλη περάσαμε με μεγάλη ταχύτητα. Δεν ήξερα πως να πάω στο νοσοκομείο και ευτυχώς με οδήγησε το περιπολικό, αφού αναγκάστηκα να κόψω ταχύτητα για να περάσει μπροστά. Μόλις φτάσαμε στα Επείγοντα η γυναίκα μου γέννησε το τρίτο μας παιδάκι , που είναι κοριτσάκι και είναι καλά και οι δυο τους. Εγώ ακόμα δεν έχω συνέλθει από όλο αυτό που έζησα και ευχαριστώ το Θεό που όλα πήγαν καλά. Θέλω όμως να θέσω ένα ερώτημα προς το νοσοκομείο της Άμφισσας. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει σε επιφυλακή από το σπίτι ένας γυναικολόγος για να έρχεται σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις;….», καταλήγει ο πατέρας που πραγματικά πέρασε εφιαλτικές ώρες μέχρι να τελειώσει η απίστευτη περιπέτεια που έζησε μαζί με την γυναίκα του.

newsit.gr

 orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών