ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ : ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ –

https://www.ypaithros.gr/wp-content/uploads/2017/08/elaionas-amfissas-696x472.jpg

 

Την επίσκεψη του κ. Οικονόμου, Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, περίμεναν αρμόδιοι, στελέχη της Αυτοδιοίκησης και Επιστημονικοί Συνεργάτες, για να θέσουν, καλοκαίρι του 2021, το ζήτημα του απαραίτητου έργου της πυρασφάλειας του Ελαιώνα Άμφισσας.  

 

 

Έχουμε θέσει το θέμα εδώ και χρόνια, μιλήσαμε και μιλάμε για ανάγκη ύπαρξης παράλληλου έργου με αυτό της άρδευσης, που θα αφορά την πυρασφάλεια στον ελαιώνα, πόσο μάλλον μετά τα αποτελέσματα της καταστροφικής πυρκαγιάς λίγα χρόνια πριν.

Ως Κίνημα Αλλαγής καταθέσαμε ερωτήσεις, κοινοβουλευτικό έλεγχο για το θέμα της πορείας του έργου άρδευσης και την ανάγκη έργου της πυρασφάλειας.

 

Κάνεις άλλος, Αυτοδιοίκηση ή ΝΔ δεν έφεραν τόσα χρόνια, καν ένα υπόμνημα προς τις Αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου για το ζήτημα της πυρασφάλειας.  

Και εδώ και μήνες, πάνω από χρόνο, αναζητούμε την μελέτη πυρασφάλειας πλήρωσε η Περιφέρεια έναντι 30.000 ευρώ. Αποτέλεσμα, μηδέν.

 

Πέραν της καθυστέρησης της υποβολής- ελπίζουμε επίσημου υπομνήματος, με σφραγίδα και υπογραφή, του αιτήματος για παράλληλο έργο πυρασφάλειας, αυτό που επίσης πρέπει οι Αρμόδιοι να εξετάζουν είναι το αίτημα προς το Υπ Περιβάλλοντος για υπογειοποιηση του δικτύου μεταφοράς ενέργειας στον ελαιώνα με το επιχείρημα του χώρου που προστατεύεται από UNESCO. Το Υπ. Περιβάλλοντος έχει ήδη ανακοινώσει σχεδιασμό για υπογειοποιηση δικτύου σε Ανατολική Αττική και Εύβοια.

 

Στα υπόλοιπα για Ελαιώνα.

1. Χρειάζεται να γίνει έλεγχος  ποιότητας των υδραυλικών συστημάτων έργου και να υπάρξει σαφή δέσμευση της εταιρείας για τυχόν προβλήματα στο έργο.

2. Χρειάζεται να γίνει η συζήτηση με ΕΥΔΑΠ για κυβικά παραχώρησης ύδατος και τιμή αυτού, όπως ανάλογα γίνεται με Κωπαΐδα.

3. Μην ξεχνάμε όμως πως ζούμε σε εποχές περιβαλλοντικής κρίσης και πως φυσικοί πόροι δεν είναι δεδομένοι, γι αυτό,

Κάθε μικρό ή μεγάλο έργο που εξασφαλίζει υδάτινους πόρους πρέπει, έπρεπε ήδη, να έχει εκ νέου συζητηθεί.

Από την ενίσχυση των αποθεμάτων σε Εύηνο και Μόρνο, έως τη λειτουργικότητα του παλαιού δικτύου και την ανάγκη για μικρές φυσικές δεξαμενές.

4. ΤΟΕΒ Άμφισσας. Ο ΤΟΕΒ Χρισσού δεν έχει προβλήματα. Στην Άμφισσα, ποια η κατάσταση και ποιες οι λύσεις;; γιατί οι ΤΟΕΒ θα διαχειριστούν το έργο της άρδευσης.

5. Τεχνολογίες και ευφυής γεωργία στον ελαιώνα. Γιατί δεν τίθενται τα θέματα αυτά στο δημόσιο διάλογο; δεν θεωρούνται επείγοντα ή σημαντικά;

 

 

 

 

 

Επισυνάπτονται κοινοβουλευτικές ερωτήσεις ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και απαντήσεις από Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Αρδευτικό Έργο Ελαιώνα Άμφισσας

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=a3542422-ce3c-4308-b8bc-ab6d00fc579d

 

Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη προγραμμάτων ‘’ευφυούς γεωργίας’’;

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=0a2d8d9f-f313-49df-b4fb-aba500eeafa5

Απαραίτητη η οικονομική ενίσχυση όλων ανεξαιρέτως των ελαιοπαραγωγών της Φωκίδας

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=292205de-1f88-4ba5-929d-ace2012ad7e4

 

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών