Πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε να μην είμαστε διαθέσιμοι συνέχεια για όλους

 https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2020/09/poso-simantiko-einai-mathoume-min-eimaste-diathesimoi-sinexeia-olous.jpg.webp

Μαθαίνω σιγά σιγά πώς να μην είμαι διαθέσιμη, αλλά όχι αυτό το είδος για το οποίο διαβάζουμε, όχι με την έννοια του «παιχνιδιού», ούτε με σκοπό να δυσκολέψω τους άλλους ή να τους αγνοήσω σκοπίμως και να παριστάνω την πολυάσχολη.

Αυτές οι στρατηγικές δεν έχουν θέση στη ζωή μου· η μη διαθεσιμότητα προέρχεται από ένα πιο ώριμο μέρος. Είναι τώρα ένας τρόπος να προστατεύσω την ψυχή μου, την ενέργεια και την καρδιά μου από όλους αυτούς που προσπαθούν να τα μολύνουν.

Μαθαίνω να μην είμαι διαθέσιμη για όσους απομυζούν την ενέργειά μου. Για αυτούς που ρουφούν τη ζωή και την θετική ενέργεια από μέσα μου. Για ανθρώπους που έρχονται στη ζωή μου μόνο για να τη δυσκολέψουν και μετά να φύγουν.

Αντιθέτως, μαθαίνω να επενδύω το χρόνο μου σε ανθρώπους που αυξάνουν τις θετικές μου δονήσεις. Μαθαίνω σταδιακά ότι το να επιλέγω την ενέργεια που θέλω να έχω γύρω μου και τους ανθρώπους που πραγματικά με κάνουν να νιώθω χαρούμενη, δεν είναι αγενές ή εγωιστικό· είναι απαραίτητο.

Μαθαίνω σιγά σιγά πώς να μην είμαι διαθέσιμη για όσους δεν με εκτιμούν. Μάλιστα, έμαθα πρόσφατα ότι η αγάπη χωρίς εκτίμηση και σεβασμό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Ότι αν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι σ’ αγαπούν δεν είναι εκεί για εσένα όταν τους χρειάζεσαι, αν δεν σε υπερασπίζονται όταν είσαι σε απόγνωση, αν δεν εμφανίζονται όταν περνάς δύσκολα ή όταν περιμένεις να σταθούν δίπλα σου, τότε δεν σε εκτιμούν. Σε συμπαθούν, αλλά δεν φοβούνται ότι θα σε χάσουν. Δεν φοβούνται να μη σε απογοητεύσουν ξανά και ξανά.

Μαθαίνω επίσης ότι για να προστατεύσεις τον εαυτό σου, πρέπει να επιλέξεις το περιβάλλον σου σοφά κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα είσαι διαθέσιμη για ορισμένους ανθρώπους, ενέργειες και σε ορισμένες συνθήκες, τότε ας είναι, επειδή μαθαίνω σταδιακά ότι η ζωή μου δεν θα αλλάξει ποτέ, αν δεν αλλάξω αυτά που με περιτριγυρίζουν, καθώς και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που εγώ συνδημιουργώ.

Μαθαίνω ότι όντας μη διαθέσιμη μερικές φορές με φέρνει πιο κοντά στο στόχο μου, επειδή με αυτό τον τρόπο απελευθερώνομαι απ’ όσα με τραβούν στον πάτο.

Rania Naim

 

 enallaktikidrasi.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών