ΓΗΠΕΔΟ GOLF ΣΕ "ΑΡΜΥΡΕΣ" - "ΑΓΙΟΝΕΡΟ" ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ!... - Κατετέθη Μελέτη-Πρόταση στο Υπουργείο από Ρώσσο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία

Εικαστική απεικόνιση της εξόδου του "αγιόνερου" στην θάλασσα

 
Η Κίρρα θα γίνει το Baden-Baden της Στερεάς Ελλάδος

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της "Mirum Hellas", ενεκρίθη από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του ειδικού χωροταξικού σχεδίου και της Στρατηγικής Μ.Π.Ε., για την κατασκευή της Luxury Τουριστικής Μονάδος σε ιδιόκτητη (αγορασθείσα) έκταση, στην περιοχή "Ελούντα" του Αγίου Νικολάου Κρήτης.
Η μονάδα θα ονομάζεται "Elounda Hills" και ιδιοκτήτης της είναι η "Mirum Hellas Α.Ε.", μέλος της "Mirum group" του δισεκατομμυριούχου Ρώσου επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσωφ.
  Η απόφαση της τελικής εγκρίσεως έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ του Νοεμβρίου 2020 και ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία εκδόσεως των οικοδομικών αδειών για τις εγκαταστάσεις της μονάδος, η οποία θα περιλαμβάνει :
-  Ξενοδοχεία Πολυτελείας 5* (χωρητικότητος άνω των 2.000 κλινών), 
- Πολυτελείς κατοικίες, 
- Μαρίνα και ιδιωτική παραλία, 
- Αθλητικές εγκαταστάσεις,
- Εστιατόρια, Μπάρ,
- Θεματικά και πάρκα Αναψυχής, SPA,
- Πολιτιστικές και Εμπορικές εγκαταστάσεις και
- Ελικοδρόμιο.

Δεν εγκρίθηκε η δημιουργία γηπέδου Golf με 18 οπές, όπως είχε ζητηθεί από την υποβληθείσα πρόταση, με αποτέλεσμα, να περιορισθεί η συνολική έκταση της Μονάδος στα 769 στρέμματα και να ελλατωθεί και ο προϋπολογισμός κατασκευής της στα 600 εκ. ευρώ. Υπάρχει δε ακόμη το ενδεχόμενο, να χορηγηθεί άδεια για ένα μικρότερο γήπεδο, με μόλις 9 οπές.

  Εδώ να σημειώσουμε ότι :
1.  Ο χρόνος "ωριμάνσεως" της Μελέτης, άγγιξε την 10ετία!...
2.  Είχαν ήδη πληρωθεί από την εταιρεία περίπου 70εκ. ευρώ για αγορές αγροτεμαχίων στην περιοχή
3.  Το σύνολο των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Κρήτης, θα είναι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό έως και 763 άτομα.
4.  Κατασκευή 3 (τριών) γηπέδων Golf και μάλιστα με 18 οπές το κάθε ένα, έχει εγκριθεί μόνον για την Τουριστική Μονάδα "Atalanti Hills", (η 1η μη παραθαλάσσια Περιοχή στην Ελλάδα ΟλοκληρωμένηςΤουριστικής Ανάπτυξης "ΠΟΤΑ") της οποίας ο προϋπολογισμός είναι 1,5 δισ. ευρώ και θα κατασκευασθεί (αν θα κατασκευασθεί μετά από την υπερ10ετή γραφειοκρατική της περιπέτεια), σε ιδιόκτητη (αγορασθείσα) έκταση 12.500 στρεμμάτων. Ενώ αντίστοιχα το παγκοσμίου φήμης "Costa Navarino" στην Μεσσηνία, διαθέτει 2 γήπεδα Golf των 18 οπών το κάθε ένα.
5. Υπάρχουν στην Ελλάδα 7 εγκεκριμένα γήπεδα Golf των 18 οπών το καθε ένα και 1 γήπεδο των 9 οπών (αυτό της Ελούντας, εφ' όσον εγκριθεί).

**********************************

   Τα παρατιθέμενα στοιχεία είναι αληθή και δημοσιευμένα σε ημερήσιες μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, καθώς επίσης και  σε ανακοινώσεις του ΥΠΑΝ και των ιδιοκτητών.**********************************Σύμφωνα με πληροφορίες μας, επεσκέφθησαν την πόλη μας στις αρχές Ιανουαρίου ε.ε., μέλη του Δ.Σ. της "Mirum Hellas", συνοδευόμενα από εμπειρογνώμωνες και ειδικούς, οι οποίοι και έκαναν αυτοψία στις περιοχές "Αρμύρες" και "Αγιόνερο" της Κίρρας.  Το δε ενδιαφέρον τους ήταν έκδηλο και όπως διέρευσε αργότερα, κατέθεσαν πρόταση στο Υπουργείο, μαζί με την σχετική μελέτη και τον προϋπολογισμό της, με την οποία αιτούνται, την αγορά της εκτάσεως, με σκοπό να αναδείξουν το "Αγιόνερο" με ήπιας μορφής τουριστικές εγκαταστάσεις (θερμαλισμός), καθώς επίσης και την κατασκευή του απορριφθέντος γηπέδου Golf (με 18 οπές) από την πρόταση για την Ελούντα, στην ανεκμετάλλευτη έκταση ανατολικά της Κίρρας θέση "Αρμύρες".
Σύμφωνα δε πάντα με τις πληροφορίες μας, το Υπουργείο είναι θετικό για πολλούς λόγους, για αυτή την επένδυση στην περιοχή μας.

Εάν όλα λειτουργήσουν κανονικά (και της γραφειοκρατίας συμπεριλαμβανομέ-νης),  τότε είναι δυνατόν, έως το 2030, να διοργανώνονται διεθνή τουρνουά Golf στις "Αρμύρες".

  Και όπως είπε στον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, ο επίσης Ρώσσος στην καταγωγή, εκπρόσωπος του Βιτάλι Μπορίσωφ :

дада. Χороший Μесяц !...

(Ναί, ναί. Καλόν Μήνα!...)

 

 

 

Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021

https://epikourositeas.blogspot.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών