Αλλαγές σε ΑΣΕΠ, Δημόσιο, ΟΤΑ -Το τελικό ν/σ Εσωτερικού Ελέγχου (έγγραφο)

Αλλαγές σε ΑΣΕΠ, Δημόσιο, ΟΤΑ -Το τελικό ν/σ Εσωτερικού Ελέγχου (έγγραφο)

Το τελικό κείμενο του ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών: «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση» που ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία από τη Βουλή (υπέρ του ν/σ ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜέΡΑ25), δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.

Στο ν/σ συμπεριλαμβάνεται και  το άρθρο 54  (άρθρο 70 στο τελικό ν/σ )για το οποίο ζητήθηκε από το ΚΙΝΑΛ ονομαστική ψηφοφορία. Στην ψηφοφορία ψήφισαν 213 συνολικά. Υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές (ΝΔ) και 55 (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ 25) κατά, ενώ ο Σ.

Το συγκεκριμένο άρθρο σύμφωνα με την οποίο «η διανυθείσα ή διανυόμενη σε θέση αντιπροέδρου ή αναπληρωτή προέδρου ή απλού μέλους δεν αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του σε θέση ανώτερης βαθμίδας της ίδιας αρχής για πλήρη θητεία και μέχρι 2 θητείες κατ’ ανώτατο όριο», ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατήγγειλαν ότι είναι «φωτογραφικό» για την επιλογή νέου προεδρείου του ΑΣΕΠ, της αρεσκείας της κυβέρνησης. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «πρακτικά σημαίνει ότι ένα μέλος Ανεξάρτητης Αρχής μπορεί να παραμένει και να δραστηριοποιείται σε αυτήν για ένα χρονικό διάστημα 18 ετών (!!!), εάν αθροιστούν οι δύο επιτρεπόμενες θητείες τους με το επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα της παράτασής τους».

Οι διατάξεις του ν/σ

 Επίσης στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων διατάξεις για τη τη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου και τη θεσμοθέτηση συμβούλου ακεραιότητας, αλλά και άλλες, που μεταξύ άλλων αφορούν:
Τις μεταθέσεις και αποσπάσεις υπαλλήλων που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των οικονομικών επιτροπών δήμων και περιφερειών

Την κινητικότητα σε ΝΠΠΔ εκτός Γενικής Κυβέρνησης

Τις προσλήψεις και την παράταση συμβάσεων σε Καταστήματα Κράτησης

Την μοριοδότηση προϋπηρεσίας και δυνατότητα των ΙΔΑΧ δήμων να επιλέγονται ως γενικοί διευθυντές

Δείτε επίσης και τις τροπολογίες που ψηφίστηκαν (μετά το άρθρο 55 στο τελικό ν/σ):

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για βουλευτές, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης -Πρόβλεψη για αναπλήρωση προϊσταμένων (τροπολογία)

Τρίτεκνοι: Έρχονται επιδόματα από δήμους -Διαγραφή οφειλών πολιτών, επιχειρήσεων σε ΟΤΑ (τροπολογία)

Κατατέθηκε τροπολογία του ΥΠΠΟ για την επιλογή των καλλιτεχνικών διευθυντών

 

15 Απριλίου 2021 - 18:37

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών