Γιατί έφυγε τρέχοντας από τη Φωκίδα, η κ.Καραδήμα όταν πληροφορήθηκε ότι νοσεί


Γιατί έφυγε τρέχοντας από τη Φωκίδα, η κ.Καραδήμα όταν πληροφορήθηκε ότι νοσεί

 Η κ. Αγγλαΐα Καραδήμα μιλάει για την περιπέτειά της με τον CONID και τους λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε

Έφυγε «τρέχοντας» από τη Φωκίδα

-Η ήδη επιβαρυμένη υγεία της δε σηκώνει χαλαρές καταστάσεις. – Κατάντια του νοσοκομείου, αλλά και η «ομολογία» γιατρών για αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί η υφιστάμενη υποδομή την οδήγησαν ξανά στον ευαγγελισμό. –Γιατί δεν πήρε ποτέ το αποτέλεσμα του μοριακού τέστ που έκανε τη Δευτέρα στο νοσοκομείο.

Αντιμέτωπη με τους χειρότερους εφιάλτες της ήρθε η κ. Αγγλαΐα Καραδήμα όταν μετά από νοσηλεία στην Αθήνα ήρθε να προφυλλαχθεί από COVID στη Φωκίδα, διαπιστώθηκε ότι νοσεί και έφυγε δίχως ποτέ να πάρει αποτέλεσμα!

Το τεστ και ένα αποτέλεσμα που δεν πήρε ποτέ

Η περιπέτεια που έζησε πρέπει να απασχολήσει πραγματικά το υπουργείο και σε κάθε περίπτωση τη 2η ΥΠΕ και το νοσοκομείο της Άμφισσας, αλλά και τους διοικούντες που έχουν την ψευδαίσθηση πως τα πηγαίνουν περίφημα με το παραγόμενο αποτέλεσμα. Η γυναίκα εξηγεί ότι στην Αθήνα νοσηλευόταν με κρίση άσθματος, που την ταλαιπωρεί χρονίως κάνοντας την ευάλωτη και τοποθετώντας την στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Μέχρι τώρα ζούσε με το φόβο της μετάδοσης κορονοϊού, γνωρίζοντας ότι αν κολλήσει είναι πιθανόν να δημιουργηθούν επιπλοκές λόγω του υποκείμενου νοσήματος. Αποφάσισε αμέσως μόλις βγήκε από το νοσοκομείο να έρθει στη Φωκίδα, όχι μόνο γιατί είχε δουλειά εδώ, αλλά και γιατί θεώρησε ότι θα είναι καλύτερα προστατευμένη σε μια περιοχή καθαρή. Μάλιστα έκανε rapid test  για να έρθει και ταξίδεψε με το αρνητικό αποτέλεσμα ανά χείρας. Φορούσε μάλιστα, όπως διευκρινίζει, διπλή μάσκα διαρκώς, όχι επειδή σκεφτόταν μήπως η ίδια είναι άρρωστη και μεταδώσει την ασθένεια, αλλά με το φόβο μήπως έρθει αντιμέτωπη με κρούσμα και κολλήσει. Η γυναίκα παρουσίασε λίγο μετά τα πρώτα συμπτώματα και θεώρησε ότι πρόκειται για κρύωμα. Μάλιστα θέλησε να πάρει μια συνηθισμένη αντιβίωση, την οποία όμως δεν μπορεί πια να προμηθευτεί απλά από το φαρμακείο, αφού πλέον είναι υποχρεωτική η συνταγογράφηση. Πήγε στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, όπου υποχρεωτικά την υπέβαλαν σε rapid test, το οποίο βγήκε θετικό. Δεδομένου ότι δε γίνονται μοριακά τέστ στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου και πουθενά στη Δωρίδα, τελικά την παρέπεμψαν στο νοσοκομείο της Άμφισσας για το μοριακό τέστ. Όπως μας εξηγεί η κ. Καραδήμα πήγε στο νοσοκομείο και πήραν δείγμα για το μοριακό, αλλά την ενημέρωσαν ότι το δείγμα θα φύγει την Τετάρτη από το νοσοκομείο και θα έχει απάντηση την Τετάρτη το βράδυ. Λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης της υγείας της του φόβου πιθανών επιπλοκών, αλλά κυρίως της αδυναμίας που η ίδια διαπίστωσε στο νοσοκομείο, η γυναίκα εκτίμησε ότι πρέπει να φύγει. Άλλωστε και γιατροί της περιοχής δεν την ενθάρρυναν να μείνει, εκφράζοντας αμφιβολίες αν μπορούσε να αντιμετωπιστεί λόγω του ιστορικού της.

Η κ. Καραδήμα την ίδια μέρα έφυγε για Αθήνα, όπου κοντά στο σπίτι της βρίσκεται ο Ευαγγελισμό, παρέχοντάς της ασφάλεια. Το ευτύχημα είναι πως η νόσος κυλάει ήπια και δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Η ίδια ωστόσο τονίζει την τραγική ειρωνεία της υπόθεσης. Το αποτέλεσμα του μοριακού τέστ που έκανε στην Άμφισσα δεν το έλαβε ποτέ. Η επιβεβαίωση ήρθε από το μοριακό που έκανε στην Αθήνα. «Είναι κρίμα να βρίσκονται οι δομές υγείας της περιοχής σε τέτοια κατάντια», λέει η ίδια και σημειώνει ότι μόλις το αντιλήφθηκε υπέγραψε για να φύγει.

«Ήρθα γιατί ήμουν COVID free»

Η κ. Καραδήμα ξεκαθαρίζει πως αν δεν είχε αρνητικό τεστ δεν θα ξεκινούσε. Νοσηλεύτηκα από 19 έως 23 Ιανουαρίου και μου έκαναν το τεστ στο νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων. Είχα δουλειά και ήρθα. Πήρα άδεια από την περιφέρεια για μετακίνηση για λόγους εργασίας. Θέτω στη διάθεσή σας την άδεια μετακίνησης», ξεκαθαρίζει και τονίζει ότι ήταν πολύ προσεκτική κατά την παραμονή της εδώ.

Καθαρές οι επαφές της

Κατά την παραμονή της εδώ ήρθε σε επαφή με τρία άτομα. Ήταν οι μοναδικοί άνθρωποι που βρέθηκαν σε απόσταση μικρότερη των δυο μέτρων, όλοι οι άλλοι ήταν πάνω από τρία μέτρα. Σε κάθε επαφή όμως φορούσαν αμφότεροι μάσκα. Σε αυτό άλλωστε φαίνεται ότι οφείλεται πως μέχρι στιγμής τα rapid tests  των επαφών της είναι αρνητικά.

Θα πρέπει να το δουν σοβαρά

Η Ελλάδα μπαίνει πλέον με φόρα στο τρίτο κύμα ή αν προτιμάτε δεν βγαίνει από το δεύτερο. Σε ένα γερασμένο νομό, με άσχημο και δύσκολο οδικό δίκτυο είναι κρίμα να μην έχουν ήδη φροντίσει να γίνονται μοριακά τεστ στη Δωρίδα.

Επιπλέον, η στελέχωση του νοσοκομείου με ειδικευμένο προσωπικό είναι επιβεβλημένη, αν θέλουν οι διοικούντες να ανταπεξέλθει κάτω από αυτές τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες και να μην θρηνήσουμε θύματα!

 

 

 Ημερομηνία δημοσίευσης:04/02/2021

 http://www.orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών