Στηλιτεύει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής ο Αλ.Κυριακίδης Η Τουριστική Πολιτική «Ράβε – Ξήλωνε» της δημοτικής Αρχής


Ημερομηνία δημοσίευσης:12/01/2021

Στηλιτεύει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής ο Αλ.Κυριακίδης Η Τουριστική Πολιτική «Ράβε – Ξήλωνε» της δημοτικής Αρχής


 Στηλιτεύει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής ο Αλ.Κυριακίδης

Η Τουριστική Πολιτική «Ράβε – Ξήλωνε» της δημοτικής Αρχής

Την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αφαιρέσει το τουριστικό περίπτερο Δελφών, αλλά και τις παλλινωδίες της στον τομέα του τουρισμού στηλιτεύει ο δημοτικός σύμβουλος και Θεματικός Υπεύθυνος για την «Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών» σε θέματα Υγείας – Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Κυριακίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δε το τουριστικό περίπτερο στοίχησε 6.000 ε και 20.000 ε στοίχισαν τα τρενάκια, καθώς πληρώθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για να μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα.

Σε κείμενό του με τίτλο «Η Τουριστική Πολιτική «Ράβε – Ξήλωνε» της δημοτικής Αρχής», αναφέρει τα κάτωθι:

«Με λύπη μας παρακολουθούμε την προσπάθεια της διοίκησης Ταγκαλή να καταστρέψει ότι καλό και δημιουργικό έχει γίνει κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία.

Στο στόχαστρό της πλέον μπήκε και το καλαίσθητο περίπτερο πληροφοριών και ενημέρωσης (Information Office) των επισκεπτών της περιοχής μας, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική είσοδο των Δελφών, κοντά στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο και ακριβώς δίπλα στον σταθμό του ΚΤΕΛ. Το περίπτερο τοποθετήθηκε στον συγκεκριμένο χώρο προ τετραετίας περίπου με σκοπό να απαντά στις ερωτήσεις των τουριστών όχι μόνο για την κωμόπολη των Δελφών αλλά και για τα υπόλοιπα σημαντικά σημεία επισκεψιμότητας της περιοχής μας, στην Ιτέα, στο Γαλαδείδι, στην Άμφισσα, στην Γραβιά, στο Χρισσό, στην Κίρρα και αλλού. Η καθημερινή κίνηση στο βιβλίο εντυπώσεων του περιπτέρου, τουλάχιστον για το έτος 2019 αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Στην θέση του σήμερα στέκεται το εξωτερικό του κουβούκλιο, με όλον τον πρόσθετο εξοπλισμό αποξηλωμένο, ηλεκτρολογικά, μονάδα θέρμανσης – ψύξης, διαφημιστικές επιγραφές κ.α., με τον εσωτερικό του χώρο βρώμικο και απόκοσμο.

Στον πρόσφατο Απολογισμό του για τα Πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Δελφών, 4 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος έθεσε ως κεντρική του προτεραιότητα την παροχή υπηρεσίας στον Τουρισμό με θέμα «Σχέδιο Διαχείρισης και Προβολής του Προορισμού των Δελφών κατά την διάρκεια και μετά την Covid-19 περίοδο» όπως την ονόμασε. Ερωτώ ευθέως, πως αντιλαμβάνεται κάτι τέτοιο όταν βασικά στοιχεία της πολιτικής αυτής θα μπορούσαν να ήταν το περίπτερο πληροφοριών αλλά και τα δύο τρενάκια που κι αυτά παραμένουν παραμελημένα χωρίς να επιτελούν τον σκοπό για τον οποίο αγοράστηκαν; Να θυμίσω ότι δυστυχώς χάθηκαν και οι θέσεις εργασίας που είχαν δημιουργηθεί κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία λόγω της μη αξιοποίησης τους.

Επειδή ο Τουρισμός θα αργήσει να επανακάμψει, τουλάχιστον στα επίπεδα της προ Πανδημίας εποχής, απαιτείται η εκπόνηση ενός σοβαρού διαχειριστικού σχεδίου για την περιοχή μας, που όχι απλώς να προσελκύει τους επισκέπτες αλλά και να τους δημιουργεί το αίσθημα της παράτασης της διαμονής τους στην περιοχή μας. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει όταν υπάρχουν οι υποδομές αλλά και η διάδοση της πληροφορίας με κάθε πρόσφορο τρόπο. Η δημιουργία μιας νέας Ιστοσελίδας του Δήμου μας που να υποστηρίζει και τις τουριστικές δράσεις δεν αρκεί από μόνη της προκειμένου η περιοχή μας να αποκτήσει την απαραίτητη εξωστρέφεια, όπως ισχυρίζεται ο κος Ταγκαλής στον απολογισμό του.

Από την άλλη πλευρά οι παλινωδίες, από την παρούσα δημοτική αρχή, στην διαχείριση του Δικτύου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα αλλά και του Φεστιβάλ Δελφών δεν μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».

 

 

orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών