ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ : "Δεν θα μπούμε σε καμία Επιτροπή του 21 μόνο για τις ευλογίες της"!

 


Επίσημη θέση για τη συμμετοχή ή όχι και με ποιες προϋποθέσεις του Δήμου Δωρίδος στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων της Επιτροπής “Ελλάδα 2021″για τον εορτασμό του Αγώνα της Παλιγγενεσίας το 2021 πήρε ο Γιώργος Καπεντζώνης στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τη συζήτηση σχετικού ζητήματος στη συνεδρίαση.

“Η Επιτροπή για το 2021 δεν πρόκειται να δώσει καμία χρηματοδότηση. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Σε κανέναν δήμο. Το μόνο που θα κάνει είναι να εκδώσει ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις που θα συμπεριλαμβάνονται πολλοί δήμοι. Δεν είναι ο Δήμος όμως για να πηγαίνει εδώ ή εκεί και να ζητάει αιγίδες και άλλα τέτοια. Δεν θα μπούμε σε κάποια Επιτροπή μόνο και μόνο για να πάρουμε τις ευλογίες της ούτε θα απολογηθούμε για τη συμμετοχή μας στην μία Επιτροπή ή στην άλλη, όσο και αν είναι σεβαστή η πρωτοβουλία του Βουλευτή Φωκίδας”, τόνισε αρχικά ο Δήμαρχος Δωρίδος, εξηγώντας ότι ο Δήμος δεν έχει να προσδοκά σε ουσιαστική ωφέλεια από τυχόν ένταξή του στην συγκεκριμένη Επιτροπή.

“Δεν είναι αλήθεια ότι θα είμαστε απόντες από εορταστικές εκδηλώσεις για το 2021. Ίσα-ίσα που θα γίνουν πολλά πράγματα, αλλά με δικές μας δυνάμεις και δικούς μας ανθρώπους. Είναι άλλο θέμα η Επιτροπή αυτή και είναι άλλο θέμα οι εκδηλώσεις του κάθε τόπου”, εξακολούθησε ο επικεφαλής της δημοτικής Αρχής, για να προσθέσει σχετικά:

“Θα συνεργαστούμε, ενδεικτικά, με την Ένωση Δωριέων Επιστημόνων και θέλουμε να αφήσουμε παρακαταθήκες με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Θα παραγάγουμε οπτικοακουστικό υλικό, πχ κάποιο ντοκιμαντέρ, ενώ σε συνεργασία με την Ένωση Δωριέων Επιστημόνων θα βγάλουμε εγχειρίδιο για την προσφορά των χωριών μας στον Αγώνα και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε άδεια διδασκαλίας του στα σχολεία του Δήμου μας”, κατέληξε ο Δήμαρχος Δωρίδος. 

 

 https://www.fokidanews.gr/

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών