Ναύπλιο: Προσβάσιμες οι παραλίες για τα Άτομα με Αναπηρία - ΑμεΑ Care



Παρελήφθη σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων, το ολοκληρωμένο σύστημα πρόσβασης στην θάλασσα για Άτομα με Αναπηρία Sea Access.

Οι άνθρωποι με αναπηρία που βρέθηκαν στην παρουσίαση, ενθουσιάστηκαν με το σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου να το δοκιμάζει, λέγοντας πως είναι εξαιρετικό και πολύ απλό στη χρήση του.
Όλα τα ολοκληρωμένα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ και στις τέσσερις παραλίες, Καραθώνας, Κονδυλίου, Πλάκας Δρεπάνου και Τολού, παρελήφθησαν από την αρμόδια επιτροπή και θα είναι στη διάθεση των πολιτών από την Δευτέρα 29 Ιουνίου, από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τις 8.00 το βράδυ σε καθημερινή βάση. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, μετά το τέλος της παρουσίασης – παραλαβής μεταξύ άλλων δήλωσε: « Βρισκόμαστε σήμερα στην παραλία της Πλάκας, σε μία από τις τέσσερις παραλίες με γαλάζια σημαία, στις οποίες ο Δήμος Ναυπλιέων τοποθέτησε τα ολοκληρωμένα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία. Θεωρώ ότι για εμάς στον Δήμο Ναυπλιέων, είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα να ξέρει όλος ο κόσμος ότι οι παραλίες μας είναι προσβάσιμες άρα και φιλικές προς τα Άτομα με Αναπηρία. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα Άτομα με Αναπηρία, μας χαρακτηρίζει από την αρχή μέχρι το τέλος ως κοινωνία. Αυτό που είχαμε υποσχεθεί ότι η Επόμενη Μέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, φαίνεται από τις κινήσεις που κάνουμε. Σίγουρα δεν σταματάμε εδώ, υπάρχουν ακόμη πράγματα να γίνουν και θα γίνουν, σε ότι αφορά την πρόσβαση και την ίση μεταχείριση από την κοινωνία μας, των Ανθρώπων με Αναπηρία».



ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών