"ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ" ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΙΤΕΑΣ



  Μετά από επιθυμία-πρόσκληση του Δημάρχου μας, επραγματο-ποιήθη ενημερωτική συνάντηση Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, καθώς και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Δελφών, στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Σταθμού επεξεργασίας αστικών λυμάτων της Ιτέας.
  Αυτό έγινε το Σάββατο 20-6-2020 και ήταν τρόπον τινά, η απάντηση εκ μέρους της δημοτικής αρχής, σε εικασίες και πληροφορίες της τελευταίας εβδομάδος, περί δυσοσμίας στην ατμόσφαιρα της Ιτέας, λόγω κακής λειτουργίας του Βιολογικού Σταθμού.

  Γεγονός όμως ήταν ότι, προ δέκα ημερών περίπου και κατά την διάρκεια των εργασιών συνεργείου της Δ.Ε. Ιτέας για την ανακατασκευή των κηπαρίων επί της λεωφόρου Ηρώων, υπήρξε μια δίωρη περίπου δυσοσμία στην περιοχή, η οποία οφείλετο σε ηθελημένη παύση της λειτουργίας του αντλιοστασίου (ανάμεσα στο ξενοδοχείο Ναυσικά και το πολυκατάστημα My Market).  Και αυτό έγινε για λόγους ασφαλείας (εργαζόταν εντός και εκτός των κηπαρίων, σκαπτικό μηχάνημα-"τσάπα").
  Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Παν. Ταγκαλής, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας Γεωρ. Τσατσαρώνης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ. Σωτ. Σωτηρόπουλος και οι :
- Παναγιωτόπουλος Ανδρέας δ.σ. "Επιλογή Ευθύνης"
- Γεωρ. Δρακάκης δ.σ. "Δελφική Δημοκρατία"
- Σκαρίμπας Δημ. δ.σ. "Λαϊκή Συσπείρωση"
- Καλλία Ιωάννα τ.σ. Ιτέας
- Σκώττη Καλοτίνα εκπρ. "Πολίτες στο Προσκήνιο"
- Γκλάβανου Ελένη εκπρ. "Πολίτες στο Προσκήνιο"
- Μέγκος Αναστάσιος εκπρ. "Πολίτες στο Προσκήνιο"
- Μαλάκης Ευστάθιος σύμβουλος Δημάρχου

  Την (άριστη ομολογουμένως) ξενάγηση-ενημέρωση έκανε ο Δημήτριος Κατσακούλας Χημικός-Μηχανικός, ο οποίος έχει αναλάβει με σύμβαση από τον Δήμο Δελφών, τον έλεγχο, την διαχείριση και την εποπτεία του Βιολογικού Σταθμού.

Παρατήρηση : Μετά από την εγκατάσταση και λειτουργία των νέων μηχανικών και ηλεκτρονικών υποδομών στο χώρο, ο "νέος" Βιολογικός της Ιτέας, ουδεμία σχέση έχει με τον "παλαιόν"  ...απερίγραπτο και κατ' εφημισμόν  Βιολογικό Σταθμό.  Ούτε "βουναλάκια", ούτε οσμές.
Αναμένεται δε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ. εκτός από τον ευπρεπισμό του χώρου και η απομάκρυνση των στερεών καταλοίπων (έως 400 κυβικά μέτρα) και η μεταφορά τους σε ειδικά διαμορφωμένη έκταση, έξω από την Λαμία.

Το επόμενο (και τελευταίο) βήμα, είναι η ενσωμάτωση με το (ξεπερασμένο όντως) αποχετευτικό δίκτυο της Ιτέας, του αντίστοιχου και υπό κατασκευή (ακόμη) της Κίρρας.

Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη-ενημέρωση του Σαββάτου 20-6-2020





Μετά από το Α' στάδιο επεξεργασίας


Μετά από το τελικό στάδιο επεξεργασίας





Πίνακας ελέγχου & παρακολουθήσεως


Τελική κατάληξη λάσπης

Από την επίσκεψη








epikourositeas.blogspot.com
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών