ΧΑΙΡΕ ΚΑΙΣΑΡ ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ


https://faretra.info/wp-content/uploads/2016/11/a4.jpg
Ave, Caesar, morituri te salutant
Εκεί που οι «νοικοκυραίοι» κοιμούνται ήσυχα, κάποιοι σχεδιάζουν με την ησυχία τους τα καινούργια πλάνα κανιβαλισμού της κοινωνίας.

Και ενώ συμβαίνουν τόσα  με την εφαρμογή  των μέτρων από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, οι μνηστήρες της εξουσίας συνεχίζουν να λένε «θα δημιουργήσουμε»,  «θα έρθει η ανάπτυξη» ΘΑ με ΝΔ, ΘΑ με ΠΑΣΟΚ , ΘΑ με ΣΥΡΙΖΑ  και πάλι θα .. θα… θα …  θα μεγαλουργήσουμε με πολιτική λιτότητας και υποταγή.
«Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί»
Ρε σεις, οι άνθρωποι δεν έχουν  να φάνε, τι θα δημιουργήσετε;  Μη μου πείτε ότι δεν έχετε δει ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια , να στέκονται σε ουρές συσσιτίων, ανθρώπινα «ζόμπι» να ποδοπατιούνται για μια σακούλα πορτοκάλια και λίγες πατάτες, δωράκια εκ μέρους μιας οργανωμένης ελίτ που έχει μετατρέψει την ανθρωπότητα σε «αγέλη χοίρων» της Κίρκης. Εάν μου πείτε ότι δεν έχετε δει τίποτα απ όλα αυτά, θα σας αποκαλέσω ΨΕΥΤΕΣ.
Ρε σεις, οι άνθρωποι αυτοκτονούν, τι θα δημιουργήσετε; Κάθε μέρα έχουμε και μια αυτοκτονία. Κάθε μέρα δολοφονείτε και έναν από εμάς. Κάθε μέρα σκοτώνετε το λαό  αυτής της χώρας στο βωμό της λιτότητας. Πολλά τα σημειώματα που αναφέρονται σε ένα αξιοπρεπές τέλος «πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε στα σκουπίδια για την διατροφή μας». Έχουμε χιλιάδες νεκρούς σε εποχή ειρήνης. Πάνω από 10.000 άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους, μην αντέχοντας την ανθρώπινη εξαθλίωση ( φανταστείτε αθροιστικά το πληθυσμό της Ιτέας και της Δεσφίνας). Πόσο ακόμα αίμα θέλετε  για να ικανοποιηθούν τα αιμοβόρα ένστικτά σας ; Και όλα αυτά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης  που ξέσπασε στην Ελλάδα και  υπεύθυνοι για τη δημιουργία της, ήσαστε εσείς και οι πολιτικές που ακολουθήσατε.  Με πλήρη συνείδηση ψηφίσατε μνημόνια, με πλήρη συνείδηση βάφετε τα χέρια σας  με αίμα και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση. Η κοινωνία μας αυτούς που αφαιρούν ανθρώπινη ζωή τους αποκαλεί  ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.
Πίσω από τα μνημόνια κρυμμένος ο όμορφος και αγγελικός κόσμος της επιχειρηματικότητας. Πίσω από τις βιτρίνες της φιλανθρωπίας τους …ο εργασιακός μεσαίωνας.  Αναγκαίο κακό θα πουν οι «σωτήρες» μας,  που τις εργασιακές σχέσεις  τις έχουν μεταβάλει σε θλιβερά ερείπια.
Πήρατε από το μισθωτό και το συνταξιούχο. Με αντισυνταγματικούς νόμους  τους «κουρέψατε» συντάξεις, «δώρα»,  επίδομα αδείας. Στους εν ενεργεία εργαζομένους, οι μισθοί συρρικνώθηκαν σε δραματικό βαθμό, μεροκάματα πείνας, απληρωσιά για μήνες, ατομικές συμβάσεις εργασίας, απολύσεις, εργοδοτική ασυδοσία μαύρης εργασίας και υπασφάλιση. Με τον πιο εθελόδουλο τρόπο χαρακτηρίσατε τα μνημόνια «αυξημένης τυπικής ισχύος εκτελεστικούς κυρωτικούς νόμους ανειλημμένων διεθνών υποχρεώσεων της χώρας» κάνοντας πραγματικό πλιάτσικο σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Από το 2010 και μετά  ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΑΤΕ. Εκτελείτε συμβόλαια πολιτικής δολοφονίας κατά των συνταξιούχων και των μισθωτών .

Η κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, σε συνδυασμό με τη φορολογική εξόντωση, έχουν σαν στόχο την περαιτέρω οικονομική καταστροφή τους, ώστε να οδηγούνται νομοτελειακά σε έξοδο από το επάγγελμά τους και στην ανεργία, ενώ κυριαρχούν  οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα μεγάλα γραφεία. Δηλαδή οι αγρότες να είναι κολίγοι στα χωράφια τους και οι νέοι επιστήμονες να είναι ή άνεργοι, ή μετανάστες, ή εργαζόμενοι χωρίς κανένα δικαίωμα στα γραφεία μεγαλοδικηγόρων ή μεγαλοεργολάβων.

Απ’ την άλλη μεριά είναι πρόκληση οι επιχειρηματίες να χρωστάνε δισεκατομμύρια, να μην ξέρουν τί είναι το ΙΚΑ και τί είναι  η ΕΦΟΡΙΑ και όχι μόνο να μην τολμάει κανένας να τους πειράξει, αλλά ούτε να αναφέρεται το όνομά τους και επιπλέον να επιδοτούνται για απασχόληση ανέργων.
Και ΟΛΑ κρύβονταν κάτω από το χαλί. Μίζες με ονοματεπώνυμο , σκάνδαλα,  «γκρίζες συναλλαγές»,  διαφθορά,  διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής για δεκαετίες, κάτι που ασφαλώς οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της χώρας και απαξίωσης του συνόλου των θεσμών του κράτους και της κοινωνίας. Αλλά πλέον είναι προφανές, ότι το θησαυροφυλάκιο της χώρας το ακούμπησαν λίγοι και εκλεκτοί. Αυτοί με τα θαλασσοδάνεια και τους κυβερνητικούς φίλους.... αλλά και οι αφανείς παράγοντες που ήδη «τιμολογήθηκαν»... υπέρ πατρίδος , που η δημόσια περιουσία της, είναι υποθηκευμένη για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Οι  Έλληνες φορολογούμενοι συνεχίζουν - όσοι μπορούν- να πληρώνουν τους επιβαλλόμενους φόρους  για ένα βαρέλι δίχως πάτο , ενώ όσοι αδυνατούν ,θα παραλάβουν κατασχετήρια «στο όνομα του Ελληνικού λαού».  Μιας Ελλάδας που δεν ανήκει στους Έλληνες, γιατί έχει απολέσει την εθνικής της κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα.

Ένα σύστημα εξουσίας, σε συνθήκες αντιλαϊκών πολιτικών,  που για να μας χειραγωγήσει και να μας κοντρολάρει σαν λαό, χρησιμοποιεί και δημιουργεί ψεύτικα διλήμματα σε μας τους πολίτες, βασισμένα στον φόβο μας. Όπως : «άμα φύγουμε από το Ευρώ και την ΕΕ, δεν θα έχουμε να φάμε», την ενοχή « φταίμε κι εμείς με τις σπατάλες μας και τώρα πληρώνουμε τον λογαριασμό»,  ή σε μια λογική της θυσίας  για την ανάπτυξη όπως «τόσες θυσίες κάναμε, δεν γίνεται τώρα να τα τινάξουμε όλα στον αέρα».  Φτηνά τρικ, που όμως πιάνουν τόπο.

Ας φέρουμε την εικόνα της  μεταμνημονιακής  Ελλάδας στο μυαλό μας:
Άνθρωποι χωρισμένοι σε τάξεις  και κοινωνικά  στρώματα.
Σε αυτούς που η κρίση έχει εισχωρήσει μέχρι τα μεδούλι τους… τους σκυμμένους από τα βάσανα.
Σε αυτούς που δεν μιλάνε όταν δουν κάτι στραβό, που δεν διαμαρτύρονται, που δεν τους αφορά η φτωχοποίηση του διπλανού σπιτιού, του γείτονα, του συμπολίτη τους, γιατί το ιδεώδες τους είναι «βλέπε, άκου, σιώπα ...».
Στους νοικοκυραίους,   που απλά μέσα από την σημερινή κατάσταση, δε χαίρονται, ούτε λυπούνται. Βολεύονται ή κερδίζουν και απλά αποδέχονται κυνικά, το «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Τους οικειοθελώς σκυμμένους  γιατί  γι αυτούς όλα είναι μπίζνες και συμφέρον.
Υπάρχει η κατηγορία των μοχθηρών. Αυτών που σε κοιτούν χαιρέκακα και σου δείχνουν ότι χαίρονται με την επιτροπεία που σου επιβάλουν, με την διατήρηση των ειδικών δυνάμεων καταστολής, την κατασκευή δικογραφιών ενάντια σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών , εξώσεων, από το διαβόητο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Είναι οι συνεργάτες των δοσίλογων αυτοί που θα διδάσκονται  στα σχολεία στο μέλλον, ως η αναβίωση των γερο λαδάδων και των μαυραγοριτών (σε αυτούς ειδικά θα αναφερθώ στο μέλλον).
Και τέλος σε αυτούς που δεν έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι, στους αγωνιστές, που σιχαίνονται το  μοτίβο «ησυχία- τάξις- ασφάλεια»  το οποίο συνδέσανε και συνδέουν με την δικτατορία. 

Μετά από δέκα χρόνια, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι τα μνημόνια αποδεκατίζουν τον Ελληνικό λαό. Επομένως δεν μπορεί κανείς να πιστεύει, άδολα και με καλή θέληση, ότι τα μνημόνια είναι καλά για την χώρα. Εκτός αν είναι ιδρυματική περίπτωση.
Η γνώση οδηγεί συχνά στην αποκάλυψη, στην συνειδητοποίηση, στην εξαγωγή συμπερασμάτων. Επομένως όποιος συναινεί με τα μνημόνια, απλά έχει ταπεινά και ιδιοτελή κίνητρα. Δεν οδηγεί όμως απαραίτητα στην χαρά. Περισσότερο θλίψη δημιουργεί η ανάδυση αυτού του δυσώδους και τερατόμορφου νέου κόσμου. Και ακόμα περισσότερη θλίψη δημιουργεί, το να βλέπεις τον σύγχρονο άνθρωπο να ρουφιέται χωρίς αντίσταση, από την σύγχρονη  «Χάρυβδη».
Μετά μην απορούμε που βγαίνει η κάθε άθλια συστημική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα πολιτικά τους ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ), με την νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθήθηκε κατά γράμμα  σε όλους τους τομείς και φτωχοποιούν  την κοινωνία μας . Βγαίνουν «χάρη και στην αδιαφορία των πολιτών», στην λογική «όλοι το ίδιο είναι» ή και στην περιρρέουσα άποψη «τίποτα δεν αλλάζει».
Προεκλογικά όλοι έρχονται και μας τάζουν «εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα». Μα πώς μπορεί να γίνει αυτό, όταν η πολιτική που ακολουθούν εναλλάξ τα πολιτικά κόμματα εξουσίας, αποτελεί συνέχεια και επέκταση προς το χειρότερο της πολιτικής που ακολούθησε ο προκάτοχός τους;  Αφήστε το, ρε παιδιά, αρκετά τη «σώσατε» 

Λοιπόν φτάνουμε σιγά σιγά στις 7 Ιουλίου στο σημείο μηδέν.

Η Δημοκρατία των Ελλήνων χρειάζεται πρώτα απ’ όλα, την παρουσία μας.

Η δημοκρατία διαθέτει πλειάδα κομμάτων προς επιλογήν πλην Χρυσής Αυγής.
Διαθέτει μνημονιακά κόμματα όπως  ΝΔ,  ΣΥΡΙΖΑ,  ΚΙΝΑΛ…  και παραφυάδες αυτών.
Διαθέτει όμως και κόμματα όπου δεν κυκλοφορούν μνημονιακές, εθνικιστικές, εθνομηδενιστικές ιδέες και πρακτικές, όπου δεν ακμάζουν δημαγωγοί, όπου δεν ανθεί το ψέμα και δεν ηγούνται οι Εχθροί του Λαού.

Crash test μεγάλο για όλους μας.

-Στο σπίτι με αδιαφορία και σκασμό;  Η αποχή, το λευκό και το άκυρο είναι δώρο στο σύστημα.
-Στο σκύβω το κεφάλι και κλίνω το “βολεύομαι” σε όλα τα πρόσωπα.
-Στο ΜΠΟΡΟΥΜΕ να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία χωρίς να είμαστε δουλοπρεπείς και γλείφτες  με  αγώνες και με κίνδυνο σύλληψης !!!

Διαλέγουμε!  Η απόφαση ελεύθερη.....

ΝΤΙΝΑ ΛΥΤΡΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών