ΠΑΚΟΕ : ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ, ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΟ


Το ΠΑΚΟΕ από το 2015 έχει ξεκινήσει με τεκμηριωμένες μελέτες και με επιτυχείς δικαστικούς αγώνες (σε πέντε -5- μήνες πρωτόδικα καταδικάστηκαν τρεις αντιδήμαρχοι του Δήμου μετά από μήνυση του ΠΑΚΟΕ) για την εγκληματική απόρριψη των αποβλήτων του βιολογικού «δήθεν καθαρισμού», στο αρχαίο μονοπάτι του Μαντείου των Δελφών προς την Κίρρα που είχε ως αποτέλεσμα τη μόλυνση των νερών ανθρώπινης κατανάλωσης σε Κίρρα, Ιτέα, Γαλαξίδι.
Εμείς ως ΠΑΚΟΕ διαφωνούμε με τις προσφυγές σας που γράφετε παρακάτω, επειδή:

  1.  Όπως καλά γνωρίζετε οι ΑΠΕ στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν το 6%, ενώ από τη βρόμικη ενέργεια του λιγνίτη και του πετρελαίου (ξεπερνούν το 60%) στέλνονται στον τάφο κάθε χρόνο 3.500 Έλληνες συμπολίτες μας. Άρα εάν η αισθητική πλευρά των ανεμογεννητριών είναι λόγος προσφυγής, τότε οι πρόωροι θάνατοι εξαιτίας του λιγνίτη και του πετρελαίου είναι μπούμεραγκ στην δική σας προσφυγή.
  2. Πότε εκδώσατε Δελτίο Τύπου συμπαράστασης στους αγώνες του ΠΑΚΟΕ εναντίον της εγκληματικής αδιαφορίας του Δημάρχου των Δελφών για το προαναφερόμενο θέμα και τώρα συμπορεύεστε μαζί του;
  3. Πότε προσφύγατε για την επικινδυνότητα των νερών ανθρώπινης κατανάλωσης και το νερών κολύμβησης στις περιοχές της Ιτέας, Γαλαξιδίου και Κίρρας;
Για όλα τα παραπάνω και άλλα που εντέχνως αποκρύπτετε από τον ελληνικό λαό για τους Δελφούς, σας καταγγέλλουμε και ελπίζουμε κάποια στιγμή να αποκαταστήσετε την αλήθεια και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, κύριοι της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
Η ΕΛΛΕΤ τον Οκτώβριο 2018 άσκησε Αίτηση Ακύρωσης κατά της υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΧΩΡΣ/76104/1176/30-10-2018 Απόφασης του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού για την Αναθεώρηση του Περιφερειακού  Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Με την αίτηση αυτή, συνεχίζοντας τη μακροχρόνια προσφορά της για την προστασία του Δελφικού Τοπίου, στρέφεται κατά των προβλέψεων του σχεδίου αυτού, με τις οποίες προσδιορίζονται και αποτυπώνονται Περιοχές Αποκλειστικής Μεταλλευτικής Δραστηριότητας και περιοχές ανάπτυξης εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ανεμογεννητριών), οι οποίες βλάπτουν καίρια την προστατευόμενη –από το Σύνταγμα και το Νόμο- Δελφική Γη, ως πολιτιστικό αγαθό παγκόσμιας σπουδαιότητας.
Παράλληλα, η ΕΛΛΕΤ προσέφυγε στην UNESCO, ζητώντας από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς την εγγραφή του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς των Δελφών στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο.
Εξάλλου σε παράλληλη προσφυγή στο ΣτΕ προχώρησαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και ο Δήμος Δελφών. Το 1985 η ΕΛΛΕΤ είχε και πάλι δώσει επιτυχή αγώνα για την προστασία του Δελφικού Τοπίου και της Αράχωβας. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην έκδοση της ΕΛΛΕΤ «Ευάλωτη Γη», σελ. 99


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 334/25-4-2019

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών