Φρενίτιδα με τον κρυμμένο θησαυρό στη Φωκίδα που αποκάλυψε το zougla.gr


Φρενίτιδα με τον κρυμμένο θησαυρό στη Φωκίδα που αποκάλυψε το zougla.gr

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, η αποκάλυψη για κύκλωμα χρυσοθήρων που έψαχναν κρυμμένο κατοχικό θησαυρό στην περιοχή της Φωκίδας, λίγα χιλιόμετρα από την Άμφισσα,  έχοντας μετατρέψει μεγάλη δασική έκταση σε εργοτάξιο.

Το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας zougla.gr
κινητοποίησε άμεσα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία αναπαρήγαγαν το θέμα.
Αν και οι επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους με λαθρανασκαφή, επειδή τους εντόπισαν οι Αρχές, οι πληροφορίες που έρχονται από τοπικές πηγές αναφέρουν πως το χρυσάφι βρίσκεται ακόμα εκεί.

Δείτε πως παρουσίασε το θέμα το Star Κεντρικής Ελλάδος:
https://fdlvideosec.akamaized.net/media-assets/zougla/video/a3e3bb1622174d04b800c6aa97d0fc37.mp4

Το σημείο των ανασκαφών, συνεχίζει να παρακολουθείται στενά από τις τοπικές Αρχές, με τους κατοίκους της Φωκίδας να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για νέους επίδοξους χρυσοθήρες που έχουν εμφανιστεί από το πουθενά στα  τοπικά καφενεία και ζητούν πληροφορίες.
Πού στρέφονται οι Αρχές 
Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως το κύκλωμα των αρχαιοκάπηλων αποτελείτο από τουλάχιστον 7 μέλη, μεταξύ των οποίων και κάτοικοι του εξωτερικού. Οι εργασίες για την ανεύρεση του θησαυρού φέρεται να είχαν αρχίσει τουλάχιστον 1 μήνα πριν αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών καθυστέρησαν αρκετά, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν.
Κομβικό ρόλο στην όλη υπόθεση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να έχουν και δύο μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι είχαν αναλάβει τον ρόλο των τσιλιαδόρων.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr για τη συγκεκριμένη υπόθεση ενημερώνονται για την εξέλιξη των ερευνών ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία επισημαίνουν πως σύντομα θα εξιχνιαστεί.
Διαβάστε όλο το το ρεπορτάζ με βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο των ανασκαφών εδώ:

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 20:53
 https://www.zougla.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών