ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Η αισχύνη είναι όλη δική τους

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
 Από γκάφα σε γκάφα. Από γελοιότητα σε γελοιότητα. Από χυδαιότητα σε χυδαιότητα. Από παραδοξότητα σε παραδοξότητα. Όλα αυτά τα άκρα κινούνται έξω από τα όρια ενός δημοκρατικού Συντάγματος.
Έξω από τη βαθύτερη λογική της δημοκρατίας και των βαθύτερων αξιών της. Με απλά λόγια, είναι συναλλαγή. Βρώμικη. Από την αρχή μέχρι το τέλος της.
Το Σύνταγμα είναι πεντακάθαρο. Οι βουλευτές εκπροσωπούν το έθνος και τον λαό μας. Και υπακούουν χωρίς περιορισμούς στη συνείδησή τους.
Οι έξι βουλευτές του κοινοβουλίου δήλωσαν περίπου τα ίδια. Για να εξηγήσουν την παραπέρα πολιτική τους στάση έναντι της κυβέρνησης. Δεν προσχωρούν στο κυβερνητικό κόμμα. Αλλά θα ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδιά του. Έτσι! Χωρίς να ξέρουν το περιεχόμενό τους. Και αν έρθει ο Τσίπρας πίσω από την Άγκυρα κρατώντας τις βαριές αλυσίδες απαράδεκτων εθνικά συμφωνιών, θα τις ψηφίσουν και αυτές; Και τι θα υποστηρίξουν όταν αντικρύσουν τους συμπατριώτες μας. Στην πόλη τους; Στην περιφέρειά τους. Στο χωρίο τους; Στη γειτονιά τους; Στα παιδιά τους και στις γυναίκες τους; Και δεν θα ντρέπονται;
Δηλαδή, αυτοί που επικαλέστηκαν τη συνείδησή τους για να βουλιάξουν μαζί με τον Τσίπρα στα βαθειά νερά των Πρεσπών, έχουν εκχωρήσει από τώρα αυτή τη συνείδηση σε έναν ημιμαθή πολιτικό, που δεν γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει σύνορα και στις θάλασσες.
Δεν έχουν φύλο συκής! Και περιβάλλονται από ολίγιστους που τους ενθαρρύνουν σε πράξεις πραγματικής προδοσίας. Αγνοούν την ιστορία. Ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην ελίτ. Αγνοούν την ιστορία των Βαλκανίων. Και με δήθεν δικαιοπολιτικές αναλύσεις προσπαθούν να πακετάρουν τα δικά τους μικροεπαγγελματικά συμφέροντα.
Και να έρθουμε στο ζουμί. Τους έλλειψε η αληθινή αγάπη για την πατρίδα μας. Αδιάβαστοι διεθνιστές. Που δεν κατάφεραν να απορροφήσουν ούτε τη μεγάλη προσπάθεια του Ευρωκομμουνισμού. Ούτε να πιούν από τα νάματα της Ανανεωτικής Αριστεράς. Δεν πρόλαβαν να ξεδιψάσουν από τις αθάνατες πηγές της διαρκούς προόδου. Ούτε κατάφεραν να συμμετάσχουν στις ευλογημένες ώρες ενός ελεύθερου και συναγωνιστικού διαλόγου.
Είμαι βέβαιος ότι κάτι θα πάρουν. Κάποιες από τις πικρές ρώγες που πέφτουν από τα καταπράσινα αμπέλια της δημιουργικής ζωής μας. Κάτι θα τσιμπήσουν. Ίσως και να καταφέρουν μια αρπαχτή. Αλλά να ξέρουν, η αισχύνη είναι όλη δική τους.

Νέα Κρήτη, Άποψη, 05.02.2019

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών