Οι υποψήφιοι σε Φωκίδα, Φθιώτιδα, Ευρυτανία και Λακωνία

Αριστερά, ο δήμαρχος Λαμίας Ν. Σταυρογιάννης θα διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα. Ξανά υποψήφιος και ο δήμαρχος Αγράφων Θ. Μπαμπαλής (δεξιά).

Υπό διαμόρφωση παραμένει το «τοπίο» των υποψηφίων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας (σ.σ. με εξαίρεση τη Λαμία) και Φωκίδος. Την ίδια ώρα, στη Λακωνία, οι υποψήφιοι στην πλειονότητά τους δηλώνουν «ανεξάρτητοι».
Στον Δήμο Καρπενησίου, ο νυν δήμαρχος Νίκος Σουλιώτης, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ η έτερη υποψηφιότητα που έχει γίνει γνωστή είναι αυτή του Δημήτρη Γκορόγια, που θα στηριχθεί από το ΚΚΕ.
Στον Δήμο Αγράφων, εκτός από τον νυν δήμαρχο Θεόδωρο Μπαμπαλή, υποψήφιοι θα είναι ο πρώην βουλευτής Δημοσθένης Τσαμάκης, ο πρώην δήμαρχος Ασπροποτάμου Χρήστος Δημητρόπουλος, καθώς και ο Αλέξης Καρδαμπίκης.
Στη Λαμία, ο νυν δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης θα διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμά του. Υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ θα είναι ο Θώμας Στάικος, ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελιχάς θα είναι υποψήφιος με το ΚΚΕ, ενώ στην αυτοδιοικητική «κούρσα» κατεβαίνουν ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος και πιθανότατα ο πρώην αντιδήμαρχος Ηλίας Παπαλέξης.
Στον Δομοκό μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο υποψηφιότητες: του νυν δημάρχου Δημήτρη Τζιαχρήστα και του Χρήστου Νιάνια, ο οποίος θα στηριχθεί από το ΚΚΕ.
Στον Δήμο Δελφών υποψήφιοι είναι ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Στάθης Λεοντίου (ΚΚΕ) και ο Γιώργος Δρακάκης, ενώ πιθανότατα ο νυν δήμαρχος Θανάσης Παναγιωτόπουλος δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.
Στον Δήμο Δωρίδος ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης θα κατεβεί και πάλι ως ανεξάρτητος, ενώ αντίπαλοί του θα είναι ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Γιάννης Λυμπέρης, ο Θάνος Ασημάκης και ο προερχόμενος από το ΚΚΕ Γιάννης Λάιος.
Στη Σπάρτη, ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης θα είναι εκ νέου υποψήφιος με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ενώ «απέναντί» του θα έχει τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην νομάρχη Λακωνίας Γρηγόρη Αποστολάκο, που επίσης θα κατεβεί ως ανεξάρτητος. Τη δημαρχία θα διεκδικήσουν ως ανεξάρτητοι οι Σταύρος Αργειτάκος και Αναστασία Κανελλοπούλου και ο υποψήφιος του ΚΚΕ Αλέκος Βουνάσης.
Στον Δήμο Μονεμβασιάς επί του παρόντος καταγράφονται δύο υποψηφιότητες: του νυν δημάρχου Ηρακλή Τριχείλη, ο οποίος θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο ως ανεξάρτητος, και της υποψήφιας του ΚΚΕ Ελένης Αναγνωστοπούλου.
Στον Δήμο Πύλου - Νέστορος, παρών θα είναι και πάλι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ. Αντίπαλοί του θα είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, που θα κατεβεί ως ανεξάρτητος, και ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κανάκης. Την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι έχουν εκφράσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Καραμπάτσης (σ.σ. έχει στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ) και ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, ο οποίος είναι τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
 
Έντυπη http://www.kathimerini.gr
   ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών