Ευάγγελος Κατσαγούνος : Απάντηση στη Δημόσια Επιστολή του Δρόσου Παρασκευά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γυαλιά και κοντινό πλάνο
κ. Παρασκευά.
Εξαιτίας του συντονισμού περί του οποίου γίνεται απαξιωτική αναφορά στην δημόσια επιστολή σας, η Δ/νση Αστυνομίας Φωκίδας σταμάτησε την κυκλοφορία στο σημείο που αναφέρετε, επειδή είχε υπόψη της την κατάσταση του βασικού οδικού δικτύου της χώρας και όχι μόνο της Π.Ε Φωκίδας, το οποίο όντως δεν αντιμετώπιζε προβλήματα.

Μήπως ως εκ της ιδιότητας ως αστυνομικού, πέραν της θεσμικής σας ιδιότητας ως περιφερειακού συμβούλου οφείλατε να γνωρίζετε αυτά τα πράγματα;
Θα γνωρίζετε πάντως ότι ο συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και της Αστυνομικής Δ/νσης είναι διαρκής και άψογος. Και είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση να διατηρεί το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο καθαρό και ασφαλές, ενώ την κυκλοφορία των οχημάτων την ρυθμίζει η τροχαία.
Για το λόγο αυτό δεν υπήρξαν ούτε σε αυτή την περίπτωση της κακοκαιρίας διακοπές παρατεταμένες, παρά μόνο οι αναγκαίες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στο βασικό οδικό δίκτυο.
Είναι άδικο επομένως για όλους τους εμπλεκόμενους (τεχνικούς, χειριστές μηχανημάτων, αστυνομικούς κ.λ.π), που χωρίς να γνωρίζουν ωράρια καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες για να διατηρηθεί ανοικτό και ασφαλές το δίκτυο αυτό.
Όσον αφορά τον ηλεκτροφωτισμό, τον Απρίλιο του 2018 εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο υποέργο με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ.
Ήδη η αρμόδια υπηρεσία προσπάθησε σε όσο πιο σύντομο χρονικό διάστημα μπορούσε και παρόλες τις χρονοβόρες τυπικές διαδικασίες να ολοκληρώσει τη μελέτη, να διεκπεραιώσει τη διαδικασία δημοπράτησης και να υπογράψει τη σύμβαση με τον ανάδοχο, η οποία πλέον εκτελείται με γοργούς ρυθμούς.
Η αποκατάσταση πάντως του ηλεκτροφωτισμού και κυρίως στην Άμφισσα στην περιοχή ‘Κόμβος ΒΙΟΠΑ, Είσοδος Άμφισσα και Σερνικάκι’ δεν αφορά απλώς την αντικατάσταση λαμπτήρων ή καμένων ασφαλειών, αλλά επανατοποθέτηση καλωδίων, ηλεκτρονόμων φορτίου, ηλεκτρικών κιβωτίων, επειδή οι ανωτέρω κόμβοι είχαν λεηλατηθεί όπως είναι ήδη ενημερωμένη η Αστυνομική Δ/νση και οι Τοπικές Κοινότητες.
Το δυσάρεστο γεγονός για το οποίο γίνεται λόγος, σημειώθηκε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, εν μέσω συνεχούς χιονόπτωσης και σε καμία περιπτώσει δεν συνδέεται με την κατάσταση του οδοστρώματος. Η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όταν ενημερώθηκε για το συμβάν συνέδραμε στο έργο του ΕΚΑΒ και της πυροσβεστικής, όπως προβλέπεται.
Αγαπητέ κ. Δρόσο.
Η ουσία της πολιτικής απέχει μακρά από την σύνταξη και δημοσιοποίηση επιστολών προς πάσα κατεύθυνση, εκμεταλλευόμενη ακραίες καιρικές συνθήκες και κυρίως την απώλεια ενός νέου ανθρώπου.
Ως δημόσιος λειτουργός με αυξημένο αίσθημα καθήκοντος, θα έπρεπε να διαχωρίζετε τους ρόλους και να αξιολογείτε ποιες καταστάσεις προσφέρονται για πολιτική αντιπαράθεση.
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φωκίδας
Ευάγγελος Κατσαγούνος


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών