Ιωάννα Γκελεστάθη: Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία (vid)




Η έλλειψη ασφάλειας, που με τη σειρά της οδηγεί σε έλλειψη ελευθερίας είναι ένα πρόβλημα που έχει επιδεινωθεί επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια, τονίζει η κυρία Ιωάννα Γκελεστάθη, δικηγόρος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Reader.gr.

‘Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα τελευταία χρόνια δεν κινείται στο κέντρο με την ίδια άνεση που το έκανε στο παρελθόν. Μάλιστα, πλέον αποφεύγει αρκετούς δρόμους, ενώ υπάρχουν και άλλοι στους οποίους πηγαίνει μόνο όταν είναι απόλυτη ανάγκη.
Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι σε κάποια σημεία του κέντρου υπάρχει αυτό που λέμε «άβατο» ενώ σε άλλα σημεία το κέντρο είναι εξαιρετικά δύσβατο.

 Όπως εξηγεί η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μια θεωρία άκρατου δικαιωματισμού που λειτουργεί εις βάρος της ασφάλειας. Φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα το Νόμο Παρασκευόπουλου, την αναστολή της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας και την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος για το άσυλο. Ειδικά στο τελευταίο, τονίζει πως «είναι αδιανόητο να κάνουν οι ελληνικές οικογένειες τόσο μεγάλες θυσίες για να στείλουν τα παιδιά τους στα πανεπιστήμια και στο τέλος τα παιδιά αυτά να βρίσκονται σε χώρους μαζί με διακινητές ναρκωτικών, με επίδοξους ληστές, με επίδοξους βιαστές, με επίδοξους δολοφόνους».
Προσθέτει μάλιστα πως σημαντικό ρόλο στην αύξηση της ανασφάλειας έπαιξε η διαχείριση του προστατευτικού/μεταναστευτικού από την κυβέρνηση, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει την αποδυνάμωση της ελληνικής αστυνομίας, τόσο στο επιχειρησιακό όσο και στο ψυχολογικό σκέλος, τονίζοντας  πως η αστυνόμευση δεν είναι επαρκής, ειδικά τα τελευταία χρόνια.
Αναφερόμενη στο περίφημο «τεστ του τακουνιού», που μετράει πόσο μπορεί κανείς να περπατήσει με τακούνι στους  δρόμους της πόλης χωρίς πρόβλημα, δηλώνει μεν εκπαιδευμένη, τονίζει όμως ότι τα πεζοδρόμια του λεκανοπεδίου δεν περπατούνται ούτε με σπορτέξ!
Ξεκαθαρίζει δε ότι χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει ελευθερία, η ασφάλεια είναι το βασικό θεμέλιο για να υπάρχει ελευθερία.
Η κυρία Γκελεστάθη καταδικάζει απερίφραστα το τρομοκρατικό χτύπημα στο ΣΚΑΙ, κάνοντας λόγο για χτύπημα στην ελευθερία, την πολυφωνία και εν τέλει  ίδια τη δημοκρατία, ενώ ξεκαθάρισε ότι η βία και η τρομοκρατία δεν έχουν καμία σχέση στην κοινωνία μας. Προκειμένου όμως να γίνει αυτό «θα πρέπει να υπάρχει ομόθυμη καταδίκη τους από όλο το πολιτικό φάσμα. «Και εγώ θυμάμαι ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –όσο ήταν στην αντιπολίτευση- πήγαιναν μάρτυρες στις δίκες της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ και ότι στελέχη του ΣΥΡΙΣΑ –όσο ήταν πλέον στην κυβέρνηση- δεν έβρισκαν τη δύναμη να ψελίσουν δύο λέξεις καταδίκης απέναντι σε φαινόμενα ακτιβισμού τύπου ‘μπουκάρω σε ένα κτήριο, τα σπάω και πετάω μπογιές’ ή σε μπάχαλα τύπου ‘σπάω το προαύλιο του Πολυτεχνείου, πετάω μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ και καίω  το τρόλεϊ που περνάει απέξω’. Αν δεν αποφασίσει όλο το πολιτικό σύστημα ομόθυμα να καταδικάσει τα φαινόμενα αυτά, δεν πρόκειται να ξεριζωθούν ποτέ».
Όσο για τις λύσεις στο πρόβλημα, προτείνει άμεση κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας,  κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, διαφορετική αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και ενδυνάμωση της ελληνικής αστυνομίας. «Πρέπει πλέον ο αστυνομικός να νιώθει ότι κάνοντας τη δουλειά του, μόνο επιβράβευση θα μπορεί να δεχθεί και όχι κυνήγι, όπως νιώθει τώρα».
Δείτε όλη τη συνέντευξη της κυρίας Γκελεστάθη:



ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών