«Γνώριζαν, αλλά δεν ενδιαφέρονται…»- Η απάντηση του Λιμενικού Ταμείου για τη μη επίσημη πρόσκληση στη συνάντηση της Ιτέας


Οι αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων του δήμου Δελφών για τη μη πρόσκληση τους στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ δύο εβδομάδων στη Ιτέα, με πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας, παρουσία των δύο γενικών γραμματέων του υπουργείου Ναυτιλίας, καλά κρατούν. Σε απάντησή αυτών, όμως, η Εν Δελφοίς έχει την απάντηση του Ταμείου, η οποία λέει ότι δεν υπήρξε επίσημο πρόσκληση σε κανένα φορέα, χωρίς βέβαια να λείπουν οι αιχμές για κάποιους από τους διαμαρτυρόμενους.

Να θυμίσουμε καταρχάς ότι οι σύμβουλοι του δήμου Δελφών απέστειλαν έγγραφο προς τους δύο καλεσμένους του υπουργείου, καθώς επίσης και στο δήμο Δελφών, στο βουλευτή Φωκίδας και στην αντιπεριφερειάρχη του νομού, στο οποίο εξέφραζαν την απορία τους για τη μη πρόσκλησή τους στη συνάντηση, στο οποία ανέφεραν.
«Στις 16/11/2018 επισκεφτήκατε την πόλη της Ιτέας η οποία ανήκει στην Δ.Ε. Ιτέας του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ και πραγματοποιήσατε συνάντηση με φορείς και συλλόγους της πόλης μας στο δημοτικό κτήριο.
Η Δ.Ε. Ιτέας εκλέγει στο Δήμο Δελφών επτά (7) δημοτικούς συμβούλους και έχει τοπικό συμβούλιο που απαρτίζεται από πέντε (5) τοπικούς συμβούλους. Σας ενημερώνουμε, αν και έχουμε την άποψη πως το αντιληφθήκατε, πως στην συνάντησή σας αυτή δεν παραβρέθηκε ΟΥΤΕ ένας δημοτικός σύμβουλος αλλά και κανένας τοπικός σύμβουλος, πλην του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας ο οποίος όπως μάθαμε από τον ίδιο, είχε καλεστεί προφορικά μιας και ήταν και ο οικοδεσπότης του κτηρίου που σας φιλοξενούσε.
Ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί αντελήφθησαν πως εξελισσόταν κάποια συζήτηση στο δημοτικό κτήριο, ιδιαίτερης ίσως σημασίας για την πόλη της Ιτέας και τον Δήμο μας κατά την διάρκειά της, ενώ η πλειονότητα αυτών ενημερώθηκε για αυτή την επομένη.
Ζητάμε από εσάς εφ’ όσον και εσείς το επιθυμείτε, να μας πληροφορήσετε για το αντικείμενο της επίσκεψή σας, εάν η συνάντησή σας αυτή είχε τον χαρακτήρα ενημέρωσης ή διαβούλευσης για κάποιο συγκεκριμένο θέμα και εάν ναι, θα θέλαμε να σας υποβάλλουμε και τις δικές μας απόψεις γραπτώς, από την στιγμή που υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια.
Αναλαμβάνουμε επίσης να σας ενημερώσουμε από την στιγμή που θα μπορέσουμε να διευκρινίσουμε τους λόγους για τους οποίους δεν λάβαμε πρόσκληση να παραβρεθούμε στην συνάντηση αυτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, που όπως μάθαμε ήταν και ο διοργανωτής.
Αντιλαμβάνεστε φυσικά πως τέτοιου είδους ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ είναι απαράδεκτες. Να μη καλούνται δηλαδή οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινωνίας σε συνάντηση με Πολιτειακούς και Κρατικούς φορείς. Ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα και μετά την ψήφιση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, όπου ορόσημο στην συγκεκριμένη Αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση αποτελεί η Απλή Αναλογική, σύστημα που βάζει ως «στοίχημα» την πιο ενεργή συμμετοχή του πολίτη και των εκπροσώπων του».
Το έγγραφο υπογραφόταν από τους Μάνιο Ασημάκη, Παναγιωτόπουλο Ανδρέα, Πιλάλα- Τσακίρη Τριανταφυλλιά, Καπαρέλη – Χαρίτου Γεωργία, Μέγκο Παναγιώτη, Δρακάκη Γεώργιο, Καλπούζου Μαρία, Οικονόμου Νίκο και Μέγκο Τάσο.
«Έχει αλλάξει κάτι;»
Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δελφών της Δευτέρας το θέμα ετέθη στο στάδιο των ερωτήσεων, ενώ στο τραπέζι έπεσε και το περιβόητο θέμα του Λιμενικού Ταμείου, με την απόφαση του δήμου να μην έχει ακόμα υλοποιηθεί. Ο Παναγιώτης Ταγκαλής, σε συνέχεια των όσων ειπώθηκαν στη συνάντηση της Ιτέας από τον ένα γενικό Γραμματέα, ρώτησε για το εάν ο δήμος έχει εγγράφως τη θέση της κυβέρνησης για πάγωμα των διαδικασιών, όσον αφορά τη μεταβολή των σημερινών Ταμείων, με το δήμαρχο Θανάση Παναγιωτόπουλο να απαντά ότι (σσ παρά τα όσα ειπώθηκαν στην Ιτέα)  το μόνο που έχει στα χέρια του είναι ένα έγγραφο υπηρεσιακού παράγοντα του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ενημερώνει για το ποιες είναι οι διαδικασίες για τη σύσταση του νέου Ταμείου από την πλευρά του δήμου. «Έχει αλλάξει κάτι στη νομοθεσία;», ρώτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, για να του απαντήσει ο δήμαρχος ότι «όχι».
Ο Παναγιώτης Μέγκος ακολούθως έθεσε το θέμα της μη πρόσκλησης των δημοτικών συμβούλων, αλλά και των παρατάξεων του δήμου στη συνάντηση, με το δήμαρχο να του απαντά ότι ο ίδιος κλήθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο του Ταμείου, μη γνωρίζοντας περισσότερα για τη διαδικασία τη πρόσκλησης. «Έπρεπε να έχουν καλέσει και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε στη συνέχεια ο δήμαρχος, επιμένοντας όμως στο σημείο εκείνο, ότι το θέμα της μεταβολής των Ταμείων πλέον είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι δεν κολλά στις ενέργειες του δήμου, αλλά στην πολιτική απόφαση του υπουργείο να μην κάνει καμία αλλαγή, μέχρις ότου ολοκληρωθεί το νέο σχέδιο που εκπονεί η κυβέρνηση. Τηλεφωνικά κλήθηκε και ο αντιδήμαρχος Ιτέας Λουκάς Αναγνωστόπουλος, όπως είπε στο σώμα ο ίδιος.
Επανερχόμενος για το θέμα των Ταμείων ο Π. Τακγαλής είπε ότι καλό θα ήταν το σώμα να επικαιροποιήσει την απόφασή του, στέλνοντας αυτή τη φορά όλα όσα ζητά το υπουργείο, αφού δεν έχει αλλάξει κάτι στο νόμο για τις μεταβολές, με το δήμαρχο να απαντά ότι ο ίδιος έχει εδώ και καιρό ζητήσει να του φέρουν την πρότασή τους όσοι διαφωνούν με τις ενέργειες που έχει κάνει, χωρίς όμως έως ώρας κανείς να έχει κάνει κάτι επ’ αυτού. «Φέρτε μας ότι εσείς θέλετε και εμείς θα το στείλουμε», είπε χαρακτηριστικά, πετώντας το μπαλάκι στην άλλη πλευρά, δηλώνοντας θετικός στο να κινήσει όποιες διαδικασίες επιθυμούν οι μέχρι σήμερα επικριτές του.
«Γνώριζαν, αλλά δεν ενδιαφέρονται…»
Η Εν Δελφοίς, ψάχνοντας την απάντηση για το πώς έγιναν οι κλήσεις από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας προς τους παρευρισκόμενους, αυτό που πήρε ως απάντηση είναι ότι δεν υπήρξαν επίσημες προσκλήσεις σε κανέναν. Οι άνθρωποι της διοίκησης του Ταμείου, όμως, δεν παρέλειψαν να πουν πως όλοι γνώρισαν για τη συνάντηση, όμως δεν παρευρέθηκαν για άλλους λόγους, λέγοντάς μας μάλιστα πως τέτοια εντολή ακολουθήθηκε από στελέχη της ΝΔ. Μας εξέφρασαν μάλιστα την απορία τους για το πώς είναι δυνατόν να λένε ότι δεν γνώριζαν μέλη του Ταμείου, όταν είχαν κληθεί το ίδιο πρωί να είναι στη συνάντηση με τους ανθρώπους του υπουργείου, τονίζοντάς μας ακόμα με νόημα πως η θετική έκβαση της επίσκεψης δεν άρεσε σε κάποιους, οι οποίοι έψαχναν τρόπο για να την αμαυρώσουν. «Όλοι γνώριζαν, αλλά δεν ενδιαφέρονται», ήταν η χαρακτηριστική φράση που μας μεταφέρθηκε από τον Χρ. Βανδώρο, επιμένοντας και αυτός ότι δεν υπήρξαν επίσημες προσκλήσεις σε κανέναν.
πηγή: έντυπη έκδοση Εν Δελφοίς



Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών