Ντοκουμέντο Δρακάκη: Ποιο είναι το μυστικό του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας με τον Δήμο Δελφών;;...



Δημόσια Επιστολή
 
Γεωργίου Δρακάκη
Επικεφαλής Δημοτικής Παρατάξεως
Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών
14/11/2018
Προς:
  Δήμαρχο Δελφών
Κοιν.:
     1.   Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας
     2.   Νομικό Τμήμα Υπουργείου Εσωτερικών
     3.   Ελεγκτή Νομιμότητας Αυτοδιοίκησης ΥΠΕΣ
     4.   ΜΜΕ
  
   Επιτέλους, μετά από τόσους μήνες τα απομαγνητοφωνημένα Πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών της 31/5/2018 για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δελφών, βρίσκονται επίσημα στα χέρια μας. Ήδη τα έχουμε ταυτοποιήσει με ηχητικό ντοκουμέντο που επίσης ως αποδεικτικό στοιχείο βρίσκεται στην διάθεσή μας. 
   Οι αποδείξεις και οι αποκαλύψεις είναι σοκαριστικές.
Πολύ καθαρά διαπιστώνεται από τα απομαγνητοφωνημένα Πρακτικά πως το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση: 
 
Ταγκαλής: Μισό, μισό, επιτρέψτε μου σας παρακαλώ, σας παρακαλώ Κα πρόεδρε, παράκληση, να ξεκαθαριστεί η πρόταση, πού καταλήγει, να διαβαστεί σας παρακαλώ πολύ. Μη κάνει κανείς άλλος παρέμβαση, η ώρα είναι περασμένη, σας παρακαλώ να κλείσουμε.

   Πιλάλα: Η πρόταση λοιπόν είναι: απόφαση για μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Νομού Φωκίδος στο Δήμο Δελφών και συγχώνευση με το υπάρχον Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για μετονομασία και έδρα την Ιτέα.

Πρόεδρος: Λοιπόν, ναι, παρακαλώ πολύ, παρακαλώ πολύ. Οι Σύμβουλοι, για να μπει το θέμα σε ψηφοφορία. Καθίστε στις θέσεις σας να με διευκολύνετε στην ψηφοφορία… 
Επισυναπτόμενο από τα πρακτικά σελ. 79
 

   Όμως!  ο δήμαρχος απέστειλε στο υπουργείο αποσπασματική απόφαση από τα Πρακτικά της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, γνωρίζοντας καλώς –σύμφωνα με το υπ αριθμ. 15266 – 6/6/2017 έγγραφο- οδηγία  υπουργείου Εσωτερικών ότι αυτό δεν περνάει για ΦΕΚ!
    Η εσκεμμένη υποβολή λανθασμένης απόφασης και η επιμονή σε προφάσεις ακόμη κι όταν αποκαλύπτεται με ντοκουμέντα η διαδικασία παρακώλησης ή παραποίησης ουσιαστικά, τί σημαίνει;  
Περιφρόνηση των θεσμών; Παραπλάνηση των αρχών; 
Τιμωρία των δημοτών; Εμπάθεια κατά της πόλης;
Παράβαση του άρθρου 58 του Νόμου 3852;   Όπως ορίζει:  
Ο Δήμαρχος οφείλει να β) Εκτελεί  τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος.
   Αυτό προφανώς θα το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές. Πρωτίστως όμως θα το «εκτιμήσουν» οι δημότες.
     Δεν θα πούμε εμείς αν πρόκειται για πολιτική απάτη και παράβαση καθήκοντος.  Ούτε πόσο θεμιτή  είναι η πιθανότητα  συμφωνίας με κυβερνητικούς κομματισμούς. 
   Όμως, παρακάμπτοντας τα υστερικά σημειώματα του δημάρχου, όπου εξακολουθεί ανερυθρίαστα να παραπλανεί και ανιστόρητα να υποτιμά και να περιφρονεί θεσμούς και πρόσωπα, μετά το αδιαμφισβήτητο ντοκουμέντο του εμπαιγμού σε βάρος του οργάνου, των αιρετών και κυρίως των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών, φτάνουμε στο επόμενο κρίσιμο σημείο: 
   Για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά; Ποια είναι η αιτία και το τελευταίο διάστημα γίνεται «πόλεμος» ώστε το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας να ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ δημοτικό; 
 Ποιοι είναι αυτοί που το εμποδίζουν; 
 Ποιοι το διαχειρίζονται; 
 Ποιοι εκμεταλλεύονται την οικονομική και θεσμική θαλάσσια περιουσία των κατοίκων και των επιχειρήσεων της παραλιακής ζώνης του Δήμου Δελφών;
 Ποιο μυστικό κρύβει το Λιμενικό Ταμείο; 
Γιατί  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το αναλάβει ο Δήμος Δελφών; 
Γιατί να μην διαχειρίζεται ο Δήμος και μέσω αυτού οι κάτοικοι, τα χρήματα, την παραλία, το Λιμάνι, την μαρίνα, τις επαγγελματικές στέγες της παραλίας;
   Κάτι δελεαστικά σοβαρό θα είναι για να προτιμά κάποιος την πολιτική αυτοχειρία και την δημόσια επιθετική ενέργεια κατά των δημοτών και των κατοίκων!
Συνεπώς, 
 Καλούμε άμεσα τον δήμαρχο Δελφών να στείλει το ορθό Αποφασιστικό στο Υπουργείο προκειμένου να γίνει ΦΕΚ.
 Διαφορετικά θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του.



Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018




ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 31-5-18 ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών