” Ενημέρωση συνταξιούχων για δικαστική διεκδίκηση «κουρεμένων» συντάξεων-δώρων κ.λπ”Με την υπ’ αριθμ. 3037/2018 απόφαση το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, δικαίωσε συνταξιούχο σε σχετική Αγωγή του, το εν λόγω δικαστήριο θεωρεί ότι παράνομα κόπηκαν
τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης του νόμου 4093/12, καθώς και η περικοπή στη σύνταξη του νόμου 4093/12 και του 4051/12». η εν λόγω απόφαση ανοίγει τον δρόμο για δικαστικές διεκδικήσεις σε χιλιάδες συνταξιούχους, και επειδή πιστεύουμε ως ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ότι, το «κούρεμα» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις , με τους πρώτους μνημονικούς νόμους από την Πολιτεία, υπήρξε άδικο άκαιρο ,αψυχολόγητο και ετσιθελικό ,σε μία εποχή κρίσης και οικονομικής ύφεσης, συμμετέχουμε στον αγώνα των συνταξιούχων με Ομαδική Αγωγή, έως την δικαίωση τους και την επιστροφή των “κομμένων” .
Ένεκα τούτου, ο κάθε ζημιωμένος συνταξιούχος, για να μη χάσει το δικαίωμα απαίτησης, θα πρέπει να υποβάλλει άμεσα (εντός του έτους 2018), αίτηση στον Ασφαλιστικό του Φορέα ΕΦΚΑ και ο ΕΤΕΑΕΠ και να ζητά την επιστροφή αναδρομικά των περικοπτέντων χρημάτων .
Τέλος , η ΄Ένωση ενημερώνει ότι είναι σε επαφή με Ιδιωτικές νομικές υπηρεσίες των Αθηνών ,αρμόδιες επί του θέματος ,ουσίας για τα διαδικαστικά της διεκδίκησης. στην οποία υπάρχει προθεσμία (εξάμηνο) από την δημοσίευση της Πρωτόδικης απόφασης.
Για περισσότερη ενημέρωση ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να ενημερώνεται από τα τηλ 2821092306, 282109266 εργάσιμες ημέρες και ώρες

Ε.Π.Κ.Κρήτης

 https://rethemnosnews.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών