Δημόσια καταγγελία Μολιώτη: δήμαρχε Δελφών συνετίστε την συνεργάτιδά σας Αντιδήμαρχο που επιτίθεται στους μαθητές και μη στρέφετε την Πολύδροσο εναντίον σας...!!

 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΝΙΚ. ΜΟΛΙΩΤΗΣ
Μεταφορά μαθητών της Πολυδρόσου στα Σχολεία της φοίτησής τους 
(αναδημοσίευση)

   Όταν προ 8ετίας η Πολιτεία, με άδικο και αυταρχικό τρόπο, έκλεισε το Γυμνάσιο του χωριού μας, η τότε ηγεσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στ. Ελλάδας μας υποσχέθηκε,..... λόγω γεωγραφικής θέσης της Πολυδρόσου που βρίσκεται στην οριογραμμή Φωκίδας – Φθιώτιδας, ότι οι μαθητές μας του Γυμνασίου και του Λυκείου θα μπορούν να φοιτήσουν ελεύθερα στο Σχολείο της προτίμησής τους στη Γραβιά ή στην Αμφίκλεια. 

   Έτσι, τα χρόνια που πέρασαν οι μαθητές της Πολυδρόσου φοίτησαν και φοιτούν άλλοι στη Γραβιά και άλλοι στην Αμφίκλεια, ανάλογα με την προτίμησή τους και τις ανάγκες των οικογενειών τους, μετά και από τη συναίνεση και συνεργασία των Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων, των Καθηγητών και των Προϊσταμένων της Εκπαίδευσης. 

   Υπήρξαν, από καιρού εις καιρόν, κάποιες ενστάσεις και αντεγκλήσεις εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων της Γραβιάς που αντιμετώπισα και εγώ προσωπικά την περίοδο 2014–2017 της θητείας μου ως Αντιδημάρχου Παρνασσού και Γραβιάς, οι οποίες όμως με καλή θέληση και πνεύμα συνεννόησης τις ξεπεράσαμε, γιατί μέλημά μας ήταν η απρόσκοπτη εκπαίδευση των μαθητών και η από κοινού βούλησή μας για τη στήριξη των ισάξιων Εκπαιδευτικών Μονάδων της Γραβιάς και της Αμφίκλειας, οι Καθηγητές των οποίων εργάζονται για την άνοδο του επιπέδου σπουδών και τη διατήρηση των Μονάδων τους. 

   Δυστυχώς, η πολυετής αυτή ηρεμία στην εκπαίδευση των παιδιών μας διαταράχτηκε πρόσφατα από την άθλια και επαίσχυντη παρέμβαση της καθόλα αναρμόδιας Αντιδημάρχου Καλλιέων η οποία κατέφυγε και κατάγγειλε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, την Αστυνομία και έλαβε γνώση η Εισαγγελική Αρχή, ότι μαθητές της Πολυδρόσου φοιτούν στην Αμφίκλεια αντί να φοιτούν στη Γραβιά και αξίωσε να διακοπούν τα δρομολόγια του λεωφορείου που μεταφέρει τους μαθητές με δαπάνες της Περιφέρειας, δημιουργώντας έτσι, εν μέσω εκπαιδευτικής περιόδου, σοβαρά προβλήματα στους μαθητές και τους γονείς τους. 

   Απορώ, με ποιο δικαίωμα η κυρία παρεμβαίνει σε θέματα μεταγραφής, φοίτησης και μεταφοράς μαθητών. 
 Αυτά είναι θέματα που χειρίζονται αποκλειστικά οι Εκπαιδευτικές Κοινότητες και οι λειτουργοί τους και καμία ανάμιξη δεν έχει ο Δήμος, ο οποίος έχει αρμοδιότητα και ευθύνη μόνο για τις κτηριακές υποδομές των Σχολείων και την αντιμετώπιση των λειτουργικών τους αναγκών. 

  Είναι η ίδια κυρία που τη σχολική περίοδο 2016 – 2017, για να κολακέψει τους Σουβαλιώτες και να δημιουργήσει φιλίες μαζί τους, δήλωνε επί λέξει στις τοπικές εφημερίδες: « τι θέλει ο κ. Αυγερινός; Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων Γραβιάς) Να σταματήσει με το ζόρι ο Εισαγγελέας τους μαθητές της Πολυδρόσου ώστε να μην πραγματοποιούν την επιθυμία τους; Αυτό μπορεί να επιλυθεί με νομικό τρόπο; Όταν έρχονται στη Γραβιά μαθητές από το Μπράλο είναι σωστό αλλά όταν πηγαίνουν στην Αμφίκλεια είναι λάθος;;;»

   Παράλληλα επισήμαινε σθεναρά το αυτονόητο δικαίωμα μαθητών και γονέων να επιλέγουν το Σχολείο τους. 
 Τι άλλαξε για την κυρία αυτή και επιτίθεται στους μαθητές της Πολυδρόσου;
  Μήπως, λόγω προεκλογικής περιόδου, έχασε τον πολιτικό της χώρο στην Πολύδροσο και επιδιώκει να βρει νέο χώρο στη Γραβιά; 

 Οι δημότες και εδώ και εκεί έχουν μάθει τα καμώματά της και τους σκοπούς που επιδιώκει. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ 
 στον κ. Δήμαρχο Δελφών την ανωτέρω αλλοπρόσαλλη τακτική της συνεργάτιδάς του, η οποία προσβάλλει τον ίδιο, τον Δήμο, κατασταλάζει στις καρδιές των μικρών μαθητών την αντιπαλότητα και δημιουργεί οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα στους γονείς. 

 ΚΑΛΟΥΜΕ
 τον κ. Δήμαρχο να επέμβει άμεσα, να συνετίσει την Αντιδήμαρχό του και να επιλύσει, όπως έχει χρέος, οριστικά το θέμα αυτό, σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο Αμφίκλειας. 

   Άλλωστε το ίδιο συμβαίνει σε δεκάδες περιπτώσεις εντός της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας, όπου μαθητές μεταφέρονται σε Σχολεία εκτός της προβλεπόμενης χωροταξικής κατανομής που εξυπηρετούν τις ανάγκες των μαθητών και των γονέων τους. 
 Εκεί βέβαια δεν υπάρχουν καταγγέλλοντες. 

  Κύριε Δήμαρχε, 
 μη στρέφετε την Πολύδροσο εναντίον σας και ακολουθείστε το παράδειγμα της Αμφίκλειας που έχει εξεύρει τρόπους εξυπηρέτησής μας. 
 Ο μικρός αριθμός των μαθητών μας (20-25), όπου κι αν προστεθεί, δεν είναι ικανός να σώσει οποιαδήποτε Μονάδα.
   Άλλες πολιτικές και τακτικές χρειάζονται. 
  Με την ευκαιρία, σας υπενθυμίζουμε ότι δεν μας φταίνε τα μικρά παιδιά. 
 Μας φταίνε οι κακές επιλογές των εκάστοτε διοικούντων που, αφού αποψίλωσαν την Πολύδροσο από Σχολεία και Δημόσιες Υπηρεσίες, στέλνουν τους κατοίκους για το ΙΚΑ στην Άμφισσα, την Αστυνομία στην Άμφισσα, την υγεία στο Κέντρο Υγείας Ιτέας, την Εφορία στη Δ.Ο.Υ. Λαμίας, τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ στη Λιβαδειά και για τις Τράπεζες και λοιπές Υπηρεσίες στην Αμφίκλεια. 

  Κύριε Δήμαρχε, 
  οι Συγχωριανοί μου Σουβαλιώτες δεν μπορούν να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους και αναμένουν τις ενέργειές σας.

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΜΟΛΙΩΤΗΣ 
π. Αντιδήμαρχος Παρνασσού – Γραβιάς 
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών 


 
 
polydrososparnassou

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών