Λιάνα Πιλάλα-Τσακίρη: «κρυπτόμενος και δειλιών» Νο 2... προκαλώ, μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ, ο δήμαρχος Δελφών, που δεν έχει πια την πλειοψηφία, να κάνει Δημοψήφισμα για το κυκλοφοριακό Άμφισσας ...!!. 

Α Ι Τ Η Σ Η 
Της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Δελφών 
Τριανταφυλλιάς Πιλάλα-Τσακίρη 
                                                         3- 10-2018 

ΠΡΟΣ: 

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών


ΚΟΙΝ.:

    1.    Δήμαρχο Δελφών

    2.    Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών

    3.    Εμπορικό Σύλλογο Άμφισσας

    4.    ΜΜΕΘΕΜΑ: Κατάθεση πρότασης για Δημοψήφισμα προς άρση της κυκλοφοριακής μελέτης Άμφισσας στο σύνολό της, μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας, όπως προβλέπει το άρθρο 134 παρ. 1α του Νόμου 4555 (Κλεισθένης).
Κυρία Πρόεδρε,   Την Δευτέρα 1/10/2018 ο Εμπορικός Σύλλογος Άμφισσας κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, αίτημα άρσης της 31/2017 απόφασης του οργάνου που αφορά την «Κυκλοφοριακή Μελέτη της Άμφισσας» στο σύνολό της. Το αίτημα συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως, τέθηκε νόμιμα σε ψηφοφορία κατ’ αρχήν για το αν θα συζητείτο και στην συνέχεια για την αποδοχή ή μη του αιτήματος και το αποτέλεσμα και στις δύο διαδικασίες  ήταν 15-11 υπέρ της άρσης της κυκλοφοριακής μελέτης.   

  
  Κατόπιν αυτών ο δήμαρχος Δελφών, ενεργώντας αντιδημοκρατικά και απουσιάζων, «κρυπτόμενος και δειλιών» κατά την συνήθειά του, εξέδωσε ανακοίνωση όπου, εκτός των χαρακτηρισμών μεταξύ «πραξικοπήματος», «παράνομης διαδικασίας» και «ανίερης συμμαχίας» με τους οποίους απευθύνεται στους αυτοδιοικητικούς συναδέλφους του, ισχυρίζεται -εκτός των άλλων- ότι το κυκλοφοριακό θα το κρίνει ο κόσμος στις επερχόμενες εκλογές, επικαλούμενος για το ήδη κριθέν ζήτημα, την δήθεν «πλειοψηφία» του.

   Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν το έχει συνειδητοποιήσει, ως δήμαρχος και ως επικεφαλής παράταξης έχει απολέσει ΗΔΗ την πλειοψηφία.  Το 15-11 είναι η απόδειξη, όπως και η προηγούμενη ιστορική ψηφοφορία για το Λιμενικό Ταμείο στις 31/5/2018.

  
   Ως εκ τούτου, ερευνάται εάν πραγματικά η παράταξη έχει την δικαιοδοσία να αποφασίζει εφ όσον έχει απολέσει την πλειοψηφία και μάλιστα να κρατά σε «ομηρία» μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019, οπότε και θα παραδώσει την δημοτική αρχή, θέματα πρώτης προτεραιότητας που ταλαιπωρούν το σύνολο των δημοτών και κυρίως τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα του Δήμου Δελφών: Άμφισσα και Ιτέα.

  
   Για τον λόγο αυτό και επειδή στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, κάνοντας χρήση του άρθρου 134 παρ. 1α του Νόμου 4555 (Κλεισθένης), ζητώ να τεθεί άμεσα, εφ’ όσον επιστρέψει η αποστολή από τις ΗΠΑ, στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας, ως Δημοψήφισμα, λόγω της ζωτικής σημασίας του θέματος για την βιωσιμότητα του Εμπορικού Κέντρου της πόλης και των κατοίκων της.Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δελφών 

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών