ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ο κατήφορος του Αλέξη

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Το τέλος το γράφει ο ίδιος. Και όσο περνάει ο καιρός θα τα κάνει χειρότερα. Ξεκίνησε με το «διάγγελμά» του, με το οποίο θέλησε να πανηγυρίσει την έξοδο από το τρίτο και πιο οδυνηρό Μνημόνιο. Όχι, βέβαια, από τις δεσμεύσεις του. Ακόμα και από τις διαδικαστικές. Όλη η «Τρόϊκα»,
όλο το «Κουαρτέτο», όλοι οι «Θεσμοί» σουλατσάρουν αυτές τις μέρες στα υπουργεία. Και απαιτούν στοιχεία. Και απολογούνται οι υπουργοί του Αλέξη. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχει και πλούσια αλληλογραφία ανάμεσά τους και ανάμεσα στους δανειστές με τον Αλέξη και τους υπουργούς του. Ακόμα και αν τη σβήσουν από τον σκληρό δίσκο, μπορεί εύκολα να ανασυσταθεί.
Το συνέχισε στο διήμερο της Θεσσαλονίκης. Και στο λόγο του μπροστά στις παραγωγικές τάξεις και στην ακατάσχετη συνέντευξή του ενώπιον δεκάδων επί δεκάδων δημοσιογράφων αποκλείοντας τους πιο έμπειρους. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι με τη βοήθεια της Φύσης θα λυθεί το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού. Ξεκίνησε από τους «εβδομηντάρηδες» τους οποίους έστειλε νωρίς στον άλλο κόσμο! Και ετοιμάζεται και η γενιά των «πενηντάρηδων». Κοντά είναι και αυτοί. Με τον απόλυτο σεβασμό του και πειθαρχία του στις πολιτικές λιτότητας, όλοι μας έχουμε αρχίσει να νοιώθουμε την σκοτεινή και υπόκωφη ανάσα της Φύσης.
Χθες, όμως, τα έκανε εντελώς μαντάρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Αντί να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης, επιτέθηκε κατά των αντιπάλων του στην εσωτερική πολιτική πραγματικότητα. Υπάρχει ένας πατροπαράδοτος κανόνας που τον τηρούν σχεδόν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί. Ποτέ δεν επιτίθεσαι κατά των πολιτικών σου αντιπάλων όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό. Μία μόνο εξαίρεση προβλέπεται. Όταν υπερασπίζεσαι τις θέσεις σου σε ζήτημα που έχει και μια διεθνή διάσταση.
Χθες, λοιπόν, διέπραξε αυτό το φοβερό αμάρτημα. Και κατάφερε να μιλήσει σε μια αδειανή αίθουσα. Ούτε ένας στους δέκα ευρωβουλευτές δεν κάθισε για να τον ακούσει. Και έδειξε την ταραχή του, τον πανικό του μπροστά στην κριτική. Φοβάται πια. Ξέρει ότι έρχεται καλπάζουσα η ώρα των μεγάλων κυρώσεων. Οι πιο σημαντικές είναι οι πολιτικές. Η αποδοκιμασία του για αυτά που διέπραξε ως πρωθυπουργός. Αλλά και για αυτά, τις συνωμοσίες και ίντριγκες που υπηρέτησε όχι μόνο στο εσωτερικό της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 12.09.2018

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών