Απίστευτη δήλωση του επιτρόπου Χαν: Με τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!



johanes_hahn_arthro

«Εάν υπάρξει συμφωνία, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο επίτροπος Διεύρυνσης της Κομισιόν

Απίστευτη δήλωση του επιτρόπου Χαν προαναγγέλλει αλλαγή των ελληνοαλβανικών συνόρων «εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας».
Σε ομιλία του σε think-tank, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο Γιοχάνες Χαν!

Με απλά λόγια, με τη δήλωσή του αυτή ο Ευρωπαίος επίτροπος προανήγγειλε ότι σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις Κοτζιά-Τσίπρα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ράμα ολοκληρωθούν, θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή δήλωση και αναμένεται με ενδιαφέρον αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Να θυμίσουμε πως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με δηλώσεις του μετά τη συμφωνία με τα Σκόπια, είχε προαναγγείλει λύση και του Αλβανικού, δείχνοντας μάλιστα πως βιάζεται να κλείσει και αυτό το μέτωπο.
Συγκεκριμένα είχε δηλώσει πώς  «βρισκόμαστε σε διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες με την Αλβανία» προσθέτοντας με έμφαση πως: «πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει. Αλλιώς δεν έχει διακοπές».
«Λύσαμε το πρόβλημα με τους βόρειους γείτονες που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια» είχε πει ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας στη συνέχεια ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν λυθεί και τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα με την Αλβανία.


Απίστευτη δήλωση του επιτρόπου Χαν: Με τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!


Ράμα: Η συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας θα ολοκληρωθεί

Τη βεβαιότητα ότι Ελλάδα και Αλβανία «θα ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους με ένα νέο έγγραφο στρατηγικής συνεργασίας» εκφράζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο.

«Όπως ξέρετε, αντιμετωπίζουμε τη δύσκολη αλλά απόλυτα αναγκαία διαδικασία επίλυσης προβλημάτων μεταξύ μας, της Αλβανίας και της Ελλάδας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να χρησιμοποιήσουμε τα όποια προβλήματα όχι μόνο για να τα λύσουμε, αλλά για να μετατρέψουμε τη λύση σε νέο επίπεδο συνεργασίας και σύμπραξης», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και προσθέτει: «Είναι πολύ φυσικό και με κάποιο τρόπο μέσω της επίλυσης να φτάσουμε το επίπεδο των νορμάλ ανθρώπων, των μέσων πολιτών που έχουν ήδη ξεπεράσει το παρελθόν τους και έχουν αγκαλιάσει ο ένας τον άλλο».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ για το ονοματολογικό, αναφέροντας μάλιστα τη γειτονική χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία». 
 11/07/2018, 12:28
 https://www.protothema.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών