Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο Τσίπρας συζητά για όλα - Κύπρο, Αιγαίο, τζαμί σε Αθήνα, παράδοση των "8", εκλογή μουφτή»!

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο Τσίπρας συζητά για όλα - Κύπρο, Αιγαίο, τζαμί σε Αθήνα, παράδοση των
O Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας με δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας συζητά μια πιθανή ανταλλαγή των 8 φυγάδων Τούρκων πραξικοπηματιών και τους δύο Ελληνες αιχμαλώτους στρατιωτικούς στη Τουρκία, αλλά και ότι συζητά να
επαναλειτουργήσει το τζαμί Φετιχιέ στην Αθήνα, ενώ επίσης ο Α.Τσίπρας δεν αρνήθηκε να εκλέγεται (σ.σ.: από τους εξτρεμιστές της μειονότητας και τους κατευθυνόμενους του τουρκικού προξενείου στη Κομοτηνή) ο μουφτής!
Το πιο ανησυχητικό: Πάνε να ανοίξουν πάλι (και να κλείσουν με τον γνωστό τρόπο που «έκλεισε» το Σκοπιανό) το Κυπριακό και το... Αιγαίο! 
Στην ατζέντα της συζήτησης, όπως είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν βρέθηκε, τέλος, και το Κυπριακό και το πλαίσιο Γκουτιέρες και συφωνήθηκε να ανοίξει πάλι η συζήτηση.
Επίσης ο Ρ.Τ.Ερντογάν προανήγγειλε τόσο νέα συνάντηση του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και των υπουργών Εξωτερικών και των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των δύο χωρών για να συζητηθούν τα θέματα του Αιγαίου.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο συμφώνησαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό «να αντιμετωπίσουν με καλή πρόθεση το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» για τους οποίους ο Ερντογάν είπε ότι παραβίασαν τα σύνορα.
«Ο Τσίπρας γνωρίζει πόσο αποφασιστικά δίνουμε τη μάχη κατά των Γκιουλενιστών. Του εξήγησα για το θέμα της έκδοσης των 8 που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα και εκείνος έμεινε στο θέμα των 2 που παραβίασαν τα σύνορα. Συμφωνήσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια με καλή πρόθεση για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
Στο τραπέζι σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο βρέθηκε και το θέμα της αποκατάστασης του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα. «Συζητήσαμε και το θέμα της Δυτικής Θράκης. Του υπενθύμισα το θέμα του μουφτή. Ελπίζω ότι ο μουφτής θα εκλέγεται. Δεν μου είπε όχι. Μου είπε ότι "Θα αλλάξουμε το σύστημα, θα καταργήσουμε το διορισμό του μουφτή". Οπότε ας περιμένουμε το "πράσινο φως" για το θέμα» είπε ο Ερντογάν.
Ερντογάν και Τσίπρας συζήτησαν ακόμα σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο το θέμα των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών αλλά και την παρουσία των... Τούρκων επενδυτών στην Ελλάδα.
Το τι σημαίνουν τα παραπάνω, πλέον είναι εύκολο να τα φανταστεί και ο πλέον αδαής: Ο Ελληνισμός τίθεται ουσιαστικά υπό ομηρεία και σε γωστρατηγική κατάσταση φινλανδοποίησης.
 


14/07/2018 -
 http://www.pronews.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών