Επιστολή Μπακογιάννη σε Σπίρτζη: Στα συρτάρια 2,5 χρόνια έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση


Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης/Φωτογραφία: Eurokinissi
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης/Φωτογραφία: Eurokinissi
Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας σκοντάφτουν σημαντικά έργα την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η οικονομία στην επόμενη ημέρα και να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Η αποκάλυψη μιας ακόμη ιστορίας γραφειοκρατικής τρέλας έρχεται στο φως με την επιστολή του Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν έργα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.
Στην επιστολή του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αναφέρεται σε τρία μεγάλα έργα που δεν προχωρούν ακόμη και για 30 μήνες, παρά το γεγονός ότι η είτε έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους, είτε η Περιφέρεια έχει αναλάβει να τα χρηματοδοτήσει.
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης ζητά την παρέμβαση του υπουργού για:
1. Τη βελτίωση του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο. Η μελέτη είναι ώριμη. Η Περιφέρεια πρότεινε να χρηματοδοτήσει το έργο με 15 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά μετά από 14 μήνες δεν έχει υποβληθεί η πρόταση από το υπουργείο.
2. Μελέτη οδικού άξονα Δυτικής Φθιώτιδας (Τμήμα Σταυρός - Καστρί). Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με 2,6 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Στερεάς Ελλάδας. Μετά από 18 μήνες δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη ο διαγωνισμός.
3. Μελέτη οδικού άξονα Λαμία-Καρπενήσι (Τμήμα Νεοχωράκι - Ανατολικό στόμιο σήραγγας Τυμφρηστού). Η πίστωση έχει εγκριθεί με 6 εκατ. ευρώ. Μετά από 30 μήνες δεν έχουν υπογραφεί ούτε καν οι τρεις συμβάσεις για την υποβολή προκαταρκτικών μελετών.
Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μπακογιάννης επαναφέρει το θέμα της επαναδημοπράτησης του έργου της Παράκαμψης Βασιλικού στην Εύβοια, για το οποίο, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Στερεάς Ελλάδας στις 27 Ιουλίου 2018 και του Υφυπουργού σε ειδική συνέντευξη Τύπου στην Χαλκίδα, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Και σε αυτή την περίπτωση η μελέτη είναι ώριμη.

Πηγή:  iefimerida.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών