Δικαστική απόφαση "σώζει" εγγυήτρια σε δάνειο

 Αποτέλεσμα εικόνας για Δικαστική απόφαση "σώζει" εγγυήτρια σε δάνειο
Εξαιρετικό νομικό ενδιαφέρον, παρουσιάζει η υπ. 1726/2017 απόφαση, για τους εγγυητές δανείων καθώς το Δικαστήριο του Ηρακλείου ,διατάζει την πλήρη διάσωση των
περιουσιακών στοιχείων για εγγυήτρια, σε δάνεια του εμπόρου συζύγου της , δίνοντας  "ανάσα" για την εγγυήτρια σύζυγο, η οποία θέλησε να ενταχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του ν.Κατσέλη-Σταθάκη  σώζοντας την μοναδική τους κατοικία.
Αναλυτικά:
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εμφανώς ικανοποιημένη  για το περιεχόμενο της υπαρ. 1726/2017 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου  Κρήτης, υπέρ εγγυήτριας σε  στεγαστικό δάνειο  του συζύγου της, , εξέδωσε σχετική  ανακοίνωση επί αυτής, όπου όπως ανακοινώνει ,σώζονται όλα του τα περιουσιακά στοιχεία της εγγυήτριας  και "κουρεύει "το χρέος της, κατά 70% Το ζευγάρι είχε   οφειλή 92. 414,56 ευρώ  ο σύζυγος ως οφειλέτης, έχοντας όμως πτωχευτική ιδιότητα (έμπορος) μη δυνάμενος σε ένταξη στο ν.3869/2010. και η σύζυγος εγγυήτρια, η οποία όμως είχε τις νομικές προϋποθέσεις να ενταχθεί στο νόμο.
Επί του περιεχομένου της απόφασης:
Πρόκειται  για  ζευγάρι παντρεμένο, , με ένα  τέκνο, , ανάπηρο (με ποσοστό αναπηρίας 67%) ο σύζυγος είναι ομόρρυθμο μέλος  σε Ε.Ε  (εκμετάλλευση μεζεδοπωλείο) η δε η ίδια η εγγυήτρια ,είναι άνεργη.

Το συνολικό ποσό , που οφείλει ως εγγυήτρια με εγγραφή προσημείωσης υποθήκης επί της πρώτης κατοικίας της αιτούσας είναι .92.414,56 ευρώ.

Εισοδήματα που διαθέτει  η οικογένεια
Διαθέτουν εισόδημα
ο σύζυγος ,δήλωσε εισόδημα ετήσιο 3.192,03 ετησίως  και από εργασία ως μισθωτός 650 ευρώ
/μηνιαίως
Η σύζυγος δήλωσε ατομικό εισόδημα 0  ευρώ
Περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κυριότητα της. η εγγυήτρια είναι:
α)Αστικό ακίνητο συνολικής επιφάνειας, οικοπέδου 260,24 τ.μ επί του οποίου έχει ανεγερθεί ισόγεια κατοικία  106,23 τ.μ
β)Αγροτικό ακίνητο επιφάνειας 300 τ.μ

Επί των παραπάνω, το Δικαστήριο  του Ηρακλείου Κρήτης, παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις της αντίδικης τράπεζας"περί παράβασης του καθήκοντος ειλικρίνειας  , περί αοριστίας, περί δόλου κ.α ", με την υπαρ 1726/2017 απόφαση του, όρισε:
-Δέχεται την αίτηση
-Ρυθμίζει τα χρέη της  αιτούσας  με μηνιαίες καταβολές προς την μοναδική πιστώτρια τράπεζα, επί μια πενταετία, για εξήντα μήνες (60) με την καταβολή 100,00  ευρώ /μηνιαίως,
-Εξαιρεί της εκποίησης την μοναδική κατοικία της
-Χορηγεί περίοδο χάριτος πενταετία
-Επιβάλλει στην αιτούσα  για την διάσωση της κατοικίας  ,το ποσό των 86,20 ευρώ ,το μήνα για χρονικό διάστημα 240 μηνών.(20 έτη)
" Κουρεύει"  το χρέος . της  εγγυήτριας κατά 70% , περίπου


 https://www.cretalive.gr
 07.05.18 12:59
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών